انجام عمل جراحی توسط رزیدنت بدون حضور جراح اصلی تخلف است

علی انجو گفت: آموزش اخلاقی است و اگر نسل جوان پزشکی آموزش نبیند جامعه آسیب می‌بیند اما خطا جایی رخ می‌دهد که استاد در مراحل آموزش حضور نداشته باشد و انجام عمل را کاملا به رزیدنت واگذار کند.

علی انجو متخصص اخلاق پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در پاسخ به این سوال که نگاه قانون به انجام عمل جراحی توسط رزیدنت چیست، گفت: در بیمارستان‌های آموزشی رزیدنت یا دستیار بیمار را عمل می‌کند اما این فرایند باید به اطلاع بیمار برسد. البته دستیار فردی آموزش دیده است و اصولی برای انجام عمل توسط رزیدنت‌ها وجود دارد؛ در سال‌های ابتدایی فرد با مشاهده کردن و انجام کارهای سبک‌تر آموزش می‌بیند و کم کم به درجه‌ای می‌رسد که می‌تواند عمل جراحی انجام دهد.

بیشتر بخوانید

پرستاران ناامید از اجرای تعرفه‌گذاری و افزایش حقوق

او افزود: براساس قانون انجام عمل توسط رزیدنت باید تحت نظر استاد باشد که به کار دستیار نظارت کند و اگر لازم بود خود وارد شود. رزیدنت باید خود را به بیمارمعرفی کرده و رتبه علمی خود را بیان کند. بیمارستان هم باید این موضوع را به اطلاع بیمار برساند. البته آموزشی بودن بیمارستان به این مفهوم نیست که می‌توان خطا کرد و عمل باید ایمن انجام شود.

انجو توضیح داد: آموزش اخلاقی است و اگر نسل جوان پزشکی آموزش نبیند جامعه آسیب می‌بیند اما خطا جایی رخ می‌دهد که استاد در مراحل آموزش حضور نداشته باشد و انجام عمل را کاملا به رزیدنت واگذار کند. گاهی هم سه عمل همزمان به نام یک پزشک انجام می‌شود و در واقع رزیدنت‌ها کار را انجام می‌دهند که این هم غیراخلاقی است.

او ادامه داد: به واسطه فجایعی که در طول تاریخ در حوزه پژوهش رخ داده امروز رعایت اخلاق در پژوهش به نسبت سازمان یافته‌تر از آموزش است و پروتکل‌های بین المللی اخلاق در پژوهش نوشته شده‌اند.

این متخصص اخلاق پزشکی توضیح داد: تشویش اذهان عمومی جرم و برضد جامعه پزشکی حرف زدن غیراخلاقی است اما متاسفانه مواردی وجود دارند که عمل توسط فرد غیر متخصص انجام می‌شود البته این موارد تخلف آشکار است و با آن‌ها برخورد می‌شود.

او عنوان کرد: به تازگی هم بخشنامه‌ای برای نصب دوربین در اتاق‌های عمل ابلاغ شده که از ورود افراد غیرمتخصص به اتاق عمل جلوگیری می‌کند چراکه حقوق بیمار باید حفظ شود و افراد غیرمرتبط وارد اتاق عمل نشوند و جراح وعده داده شده در محل حاضر باشد. باید کنترل جدی‌تری در این حوزه باشد. متاسفانه برخی با انگیزه‌های سیاسی بلوایی درست کردند که وجود دوربین در اتاق عمل حق بیمار را ضایع می‌کند در صورتی که این دوربین‌ها بنابر بخشنامه در ورودی‌ اتاق‌های عمل نصب خواهند شد.

انتهای پیام /

کد خبر: 1156575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =