آخرین تحولات اوکراین| رئیس جمهوری سابق فرانسه سخنان مرکل درباره توافقات مینسک را تایید کرد

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری سابق فرانسه روز جمعه در مصاحبه ای اعتراف کرد که توافقات مینسک تلاشی بود برای دادن زمان کافی به اوکراین برای تقویت نیروهای مسلح این کشور بود. او تایید کرد که آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان که قبلاً چنین موضوعی را مطرح کرده بود، درست گفته و این مسئله صحت دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، "دنیس اشمیگال"، نخست وزیر اوکراین شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که طی 10 ماه سال گذشته در سال 2022، شرکای غربی بیش از 31 میلیارد دلار به این کشور کمک مالی کرده‌اند. به گفته وی، دولت اوکراین حدود 5.4 میلیارد دلار هم از منابع داخلی مختلف تامین کرده است.

اشمیگال همچنین این واقعیت را مورد توجه قرار داد که طرف اوکراینی "هر هفته برای بسیج حمایت بیشتر از سوی شرکای غربی مذاکرتی را انجام می‌دهد."

وی مدعی شد که دو سوم کل وجوهی که به بودجه دولت اوکراین وارد می شود، گویا از منابع داخلی کشور و از طریق پرداخت مالیات، عوارض و خرید اوراق قرضه توسط اوکراینی‌ها دریافت می شود.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در اواسط ماه دسامبر فاش کرد که اتحادیه اروپا از سال 2014 به اینطرف، 90 میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین کرده است. به گفته وی، کمک به کی‌یف در سال 2023 نیز بالغ بر 18 میلیارد یورو خواهد بود.

آخرین تحولات اوکراین| حمایت ناتو از حملات کی‌یف به اهداف نظامی در روسیه

در همان زمان، وزرای خارجه اتحادیه اروپا موافقت کردند که بودجه صندوق صلح اروپا که از آن کمک نظامی به اوکراین پرداخت می شود، را به میزان 2 میلیارد یورو افزایش دهند. به گفته آنها، این تصمیم به منزله "ارسال علامت سیاسی واضح از تعهد مستمر اتحادیه اروپا به ادامه حمایت نظامی از اوکراین" است.

پیش از این، مجله آمریکایی "تینکر" (Thinker) نوشت که طولانی شدن درگیری در اوکراین و ادامه تامین مالی و ارسال سلاح به کی‌یف برای سیاستمداران آمریکایی به منظور حفظ امکان پولشویی ضروری است. به نوشته مفسر این نشریه، از زمان آغاز جنگ اوکراین در ماه فوریه، دولت ایالات متحده تمام تلاش خود را بکار بسته تا آن را به پیش ببرد، گویی هیچ مشکل داخلی در کشور وجود ندارد و تنها دغدغه مقامات واشنگتن مقابله با روسیه در اوکراین است.

چند روز قبل نیز روزنامه چینی "گلوبال تایمز" یادآور شد که ایالات متحده درگیری نظامی در اوکراین را تا زمانی که منافع مورد نظر خود را به دست آورد، به درازا خواهد کشاند. به نوشته این روزنامه، اکنون دیگر مشخص شده که برای واشنگتن نه تنها تلاش برای تضعیف روسیه، بلکه افزایش وابستگی کشورهای اروپایی به ایالات متحده در حوزه نظامی و امنیتی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مقاله همچنین آمده است که مجتمع صنایع نظامی آمریکا، گروه های پر قدرت در عرصه انرژی و مالی و همچنین الیگارش‌های دیجیتال نیز به دنبال به حداکثر رساندن سود حاصله خود از مناقشه اوکراین و بحران بوجود آمده در پی آن در اروپا هستند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و یازدهم جنگ اوکراین را دنبال کنید:

***

نگرانی وزارت خارجه آمریکا از نزدیک شدن روسیه و چین در پس‌زمینه جنگ اوکراین

وزارت امور خارجه آمریکا از نزدیک شدن مسکو و پکن، با وجود ادامه عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین نگران است.  یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایالات متحده در این باره گفت: «پکن ادعا می کند بی طرف است، اما رفتارش به وضوح نشان می دهد که هنوز در حال سرمایه گذاری برای توسعه هر چه بیشتر روابط خود با روسیه است.»

به گفته این دیپلمات، ایالات متحده از نزدیک اقدامات چین را زیر نظر دارد و بارها نسبت به عواقب تصمیمات احتمالی در جهت کمک به روسیه در جنگ در اوکراین و کمک به دور زدن تحریم های اعمال شده غرب هشدار داده است.

گفتگوی ویدئویی کنفرانسی ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از طریق ویدئو کنفرانس با شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین (PRC) دیدار و مذاکره کرده است.

در جریان این  گفتگوی ویدیویی، پوتین روابط کنونی روسیه و چین را بهترین روابط تاریخ بین دو کشور دانست و تاکید کرد که روسیه و چین به اندازه کافی در برابر همه آزمایش ها مقاومت نشان داده  و الگویی برای قدرت‌ها در قرن بیست و یکم هستند.

به گفته وی، علیرغم مشکلات ژئوپلیتیکی و اعمال فشار برخی کشورهای غربی، روسیه و چین موفق به تضمین نرخ رشد بالای مبادلات تجاری متقابل شدند که تا پایان سال حدود 25 درصد افزایش خواهد یافت.

رئیس جمهوری چین هم به نوبه خود به نتایج بالای همکاری مشترک روسیه و چین در سال 2022 ، با وجود موانع اقتصادی و سیاسی خارجی اشاره کرد.

روسیه به دنبال نابودی حاکمیت اوکراین نیست

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات مسکو با صراحت ادعا و تلاش های غرب برای متقاعد کردن جامعه جهانی در باره اینکه هدف از عملیات نظامی ویژه نابود کردن حاکمیت کشور اوکراین است را رد می کنند.

وی در خصوص آینده اوکراین گفت: «این مسئله در وهله نخست به مردم اوکراین بستگی دارد. این مسئله باید انتخاب مردمی باشد که در آنجا زندگی می کنند. در هر صورت، من هرگز نشنیده ام که هیچ یک از رهبران ما در میان اهداف عملیات نظامی ویژه بگویند که ما به حاکمیت کشور اوکراین علاقه نداریم، ما به حفظ اوکراین، به عنوان یک کشور مستقل علاقه نداریم.»

پولیانسکی افزود: «بلکه این مخالفان غربی ما هستند که سعی می کنند مواضع مسکو را به این شکل جلوه دهند و مردم اوکراین را با این واقعیت که هدف از عملیات ویژه روسیه نابودی اوکراین، مبارزه با زبان اوکراینی و روسی سازی این کشور است، می ترسانند. البته مطلقاً چنین نیست.»

درخواست روسیه از اوکراین برای بازگشت به روابط حسن همجواری دوجانبه

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین تاکید کرد که اوکراین باید به وضعیت یک همسایه دوست و حسن همجواری با روسیه بازگردد که از آن هیچ تهدیدی برای دولت روسیه وجود نداشته باشد.

این دیپلمات تصریح کرد که منظور از تهدید نه تنها تهدید مستقیم نظامی، بلکه ترویج تفکرات نئونازی، نقض حقوق روس‌ها و کسانی است که روسی صحبت می کنند. وی در عین حال تاکید کرد که آینده اوکراین، در وهله نخست به خود مردم این کشور بستگی دارد.

پولیانسکی تاکید کرد: «مسلما اوکراین باید به وضعیت یک همسایه دوست با روسیه بازگردد و هیچ تهدیدی از جانب آن متوجه کشور ما نمی شود. این مسئله را می توان به طرق مختلف درک کرد - مسئله صرفاً در تهدید نظامی برای روسیه نیست،  نقض حقوق هموطنان ما و حقوق کسانی که روسی صحبت می کنند هم مطرح است. به نظر من، تمجید از جنایتکاران نازی و ترویج افکار نئو نازیستی نیز  تهدیدی است که باید با آن مبارزه کرد.»

این دیپلمات همچنین یادآور شد که  بازگشت به روابط قبلی با آمریکا، با توجه به تغییرات رخ داده در جهان، ادامه ارسال تسلیحات از سوی غرب به اوکراین و اقدامات خصمانه علیه روسیه، بعد از پایان عملیات ویژه غیرممکن خواهد بود.

پولیانسکی افزود: «تا زمانی که واقعاً در خصوص این مسائل گفت‌وگو نشده، صحبت در مورد آن بسیار زودهنگام است».

اوکراین از توافق با روسیه در خصوص استفاده از آب های مرزی خارج شد

کابینه وزرای اوکراین توافق با دولت روسیه در مورد استفاده مشترک و حفاظت از آب های فرامرزی را فسخ کرد. تاراس ملنچوک، نماینده دولت در پارلمان اعلای اوکراین اعلام کرد که این تصمیم در نشست روز جمعه کابینه گرفته شد.

این سیاستمدار گفت: توافق بین اوکراین و فدراسیون روسیه در مورد استفاده مشترک و حفاظت از آب های فرامرزی که در تاریخ 19 اکتبر سال 1992 در کی‌یف منعقد شد، فسخ شده است.

وی افزود: کابینه وزیران اوکراین همچنین پیش نویس قانون خروج از توافقنامه کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) در مورد اجرای سیاست هماهنگ در زمینه تعیین تعرفه حمل و نقل را نیز تصویب کرد که در 17 ژانویه 1997 در مسکو منعقد شده بود. به گفته ملنچوک، به دلیل آسیب وارده به زیرساختارهای حمل و نقل، اوکراین نمی تواند ایمنی حمل و نقل کالاها، از جمله ترانزیت آنها را تضمین کند.

در پایان نوامبر، کابینه وزیران اوکراین تصمیم گرفت از توافقنامه تضمین حقوق بشر کشورهای عضو جامعه مشترک المنافع خارج شود. این سند در 13 مارس 1992 در مسکو منعقد شده بود. در ماه جولای، اوکراین از توافقنامه امضا شده در چارچوب جامعه مشترک المنافع در مورد همکاری و کمک متقابل در امور گمرکی نیز خارج شد.

 مقامات کی‌یف از سال 2015 تا سال 2021، بیش از 150 قرارداد دوجانبه یا چندجانبه با روسیه را فسخ کردند. به ویژه، در اول ماه آوریل سال 2019، پیمان دوستی، همکاری و مشارکت بین فدراسیون روسیه و اوکراین اعتبار خود را از دست داد و اوکراین این سند را  پاره کرد.

پیام تبریک بشار اسد به پوتین به مناسبت سال نوی میلادی

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در پیام تبریکی، پیشاپیش فرا رسیدن سال نوی میلادی را به ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه تبریک گفت و به نقش روسیه در مبارزه با تروریسم در جمهوری عربی سوریه تاکید کرد.

طبق اطلاعات منتشره توسط خبرگزاری سانا، رئیس جمهوری سوریه در پیام خود برای همتای روسی خود ابراز امیدواری کرد که این سال برای فدراسیون روسیه همراه با صلح، موفقیت، توسعه مستمر و شکوفایی باشد. بشار اسد همچنین یادآور شد که حمایت روسیه از مردم سوریه در جنگ با تروریسم و ​​در تلاش برای حفظ وحدت و یکپارچگی این کشور بیانگر اصول و ارزش هایی است که فدراسیون روسیه به آنها پایبندبوده و این برخورد را در عمل اثبات کرده است.

پوتین نیز پیش از این سال نوی میلادی را به تعدادی از رهبران جهان از جمله بشار اسد، رئیس جمهور سوریه تبریک گفت.

پوتین از تبریک سال نو به رهبران کشورهای غیردوست خودداری کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری با ارسال پیام‌هایی جداگانه،  فرا رسیدن کریسمس و سال نوی میلادی را به تعدادی از رهبران جهان تبریک گفت. پسکوف توضیح داد که در سال جاری و با توجه به سیاست خصمانه برخی کشورها علیه روسیه، رئیس جمهور پوتین سال نو را به رهبران کشورهای غیردوست تبریک نخواهد گفت.

وی یادآور شد که در فدراسیون روسیه، اوکراین، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، تمامی کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و همچنین برخی از کشورها در مناطق دیگر جهان که از تحریم‌های ضدروسی حمایت کرده‌اند، "کشورهای غیردوست" محسوب شده و اقدامات تلافی جویانه‌ای علیه آنها اتخاذ شده است.

از زمان آغاز جنگ، 12 هزار مرد تلاش کرده‌اند به طور غیرقانونی اوکراین را ترک کنند

دفتر مطبوعاتی سرویس مرزبانی دولتی اوکراین روز جمعه در پیامی که در کانال تلگرامی این اداره منتشر شده، اعلام کرد که از زمان برقراری حکومت نظامی در اوکراین، حدود 12 هزار شهروند مرد سعی کردند به طور غیرقانونی خاک کشور را ترک کنند.

طبق این اطلاعات، 15 نفر از این افراد در زمان عبور از رودخانه و کوهستان جان خود را از دست دادند. این سرویس مشخص نکرد که تاکنون چند شهروند مرد اوکراینی موفق به خارج شدن از این کشور شدند.

چند روز قبل، سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون، گفت که نیروهای مسلح اوکراین به دلیل تلفات سنگین شروع به فراخوان مردان بسیار جوان و شهروندان دارای برخی ناتوانایی های جسمی این کشور کرده اند.به گفته وی، نیروهای مسلح اوکراین بیش از 100 هزار سرباز خود را از دست داده و  35 هزار نیروی نظامی دیگر نیز مفقودالاثر هستند.

پیش از این، در اواسط ماه دسامبر، آنا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین،  اعتراف کرد که موج جدیدی از بسیج در این کشور رخ خواهد داد. به گفته وی، امروز در نیروهای مسلح اوکراین نیاز به جایگزین کردن نیروهایی است که در جریان درگیری نظامی مجروح شده و قادر به ادامه خدمت نیستند.

رئیس جمهوری سابق فرانسه سخنان مرکل درباره توافقات مینسک را تایید کرد

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری سابق فرانسه روز جمعه در مصاحبه ای اعتراف کرد که توافقات مینسک تلاشی بود برای دادن زمان کافی به اوکراین برای تقویت نیروهای مسلح این کشور بود. او تایید کرد که آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان که قبلاً چنین موضوعی را مطرح کرده بود، درست گفته و این مسئله صحت دارد.

این سیاستمدار گفت: در سایه امضای این توافقات، اوکراین از سال 2014، توانست توان بالقوه نظامی خود را تقویت کند. در واقع، ارتش اوکراین کاملاً متفاوت از آنچیزی است که در سال 2014 وجود داشت. نیروهای نظامی این کشور آموزش دیده و مجهزتر شده است.

وی تاکید کرد که این مسئله "در سایه توافقات مینسک" صورت گرفت، در حالی که طرفین در حال گفتگو بودند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، چند روز قبل در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای دولتی، یادآور شد که کشورهای غربی به سادگی روسیه را در خصوص اجرای توافقات مینسک فریب دادند.

کارشناسان آژانس از قطع شدن خط ذخیره برق نیروگاه زاپروژیا به دلیل گلوله باران خبر دادند

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که خط انتقال برق ذخیره نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا عصر روز پنج شنبه 29 دسامبر به دلیل گلوله باران این تاسیسات قطع شد. به گفته وی، میزان آسیب به خط ذخیره هنوز مشخص نیست و کار برای تعمیر آن در حال انجام است.

مشخص شده است که اکنون برق مورد نیاز برای خنک کردن راکتورها و حفظ سایر عملکردهای مهم را از طریق یک خط انتقال نیروی خارجی تامین می شود.

علاوه بر این، کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی مستقر در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا گزارش دادند که در روز جمعه، 30 دسامبر نیز صدای انفجارهای شدیدی را در نزدیکی این تاسیسات شنیدند. به گفته آنها منبع این انفجارها چند صد متر از نیروگاه دورتر بوده است.

رئیس جمهوری صربستان: مواضع خود در قبال تحریم های ضدروسی را تا زمانی که منافع حیاتی کشور تهدید نشده، کنار نخواهیم گذاشت

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان شب گذشته، جمعه، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات بلگراد تا زمانی که منافع حیاتی کشور به خطر نیفتاده، تحریم های ضد روسیه را اعمال نخواهد کرد. به گفته ووچیچ، طی یک سال گذشته، صربستان در خصوص درستی و منطقی بودن مواضع خود در قبال تحریم ها علیه روسیه متقاعد شده است.

وی افزود: ما خواهیم دید که تا کجا می توانیم از این موضع گیری دفاع کنیم. البته در هر صورت، نه به قیمت در معرض تهدید قرار گرفتن منافع حیاتی کشور، ولی به راحتی هم از این مواضع دست نخواهیم کشید.

ووچیچ افزود که هیچ قولی در مورد تحریم روسیه به کسی نداده و تاکید کرد که "عدم دادن وعده" بسیار مهمتر و ارزشمندتر از وعده های سایر سیاستمداران است. وی  همچنین یادآور شد که حمایت روسیه و چین از صربستان در سازمان ملل که تاکنون استقلال کوزوو را تایید نکردند، برای مقامات بلگراد بسیار ارزشمند است.

 اوکراین محموله تجهیزات ضد مین از انگلیس دریافت کرد

وزارت دفاع انگلیس روز جمعه اعلام کرد که یک محموله شامل دستگاه مین یاب و تجهیزات مین زدایی را به اوکراین فرستاده است. انتقال آخرین بسته کمک نظامی لندن به کی‌یف در سال 2022  روز جمعه 30 دسامبر در بیانیه وزارت دفاع انگلیس مشخص شد. بدین ترتیب، کی‌یف بیش از هزار دستگاه مین یاب و 100 عدد تجهیزات خنثی سازی بمب دریافت کرد.

بن والاس، وزیر دفاع گفت: «بسته جدید کمک نظامی انگلیس به اوکراین کمک می‌کند تا ساختمان‌ها و مناطق مختلف را با خیال راحت از مین‌ها پاکسازی کند».

در وزارت دفاع تاکید شده که تحویل تجهیزات نظامی به اوکراین در سال 2023 ادامه خواهد داشت. آنها افزودند که انگلیس در طول سال 2022 به طور مستمر از اوکراین حمایت کرد و طی آن 240 پرواز برای انتقال محموله های کمک های نظامی به کی‌یف انجام شده و نه تنها انواع موشک، مهمات توپخانه یا تجهیزات پیشرفته، بلکه لباس زمستانی برای نظامیان اوکراینی نیز ارسال شده است.

توضیح وزیر خارجه اوکراین درباره هدف  اصلی برگزاری نشست صلح

دیمیتری کوله با، وزیر خارجه اوکراین اعلام کرد که نظریه اصلی پشت موضوع برگزاری  "اجلاس صلح" پیشنهادی اوکراین، "نابودی این روایت نقل شده از جانب مسکو " است که کی‌یف مایل نیست از طریق دیپلماسی برای دستیابی به صلح مذاکره کند.

به گفته وزیر، آندری یرماک مسئول این موضوع در دفتر رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی است و وزارت خارجه فعالانه با او همکاری خواهد کرد تا این نظریه را به واقعیت تبدیل کند. کوله با مدعی شد:  اما نکته مثبت این فرمول و نظریه اجلاس صلح در حال حاضر این است که ما روایت طرف روسی را از بین ببریم که اوکراین خواهان دیپلماسی نیست، صلح نمی خواهد. واقعیت این است که روسها برعکس هستند.»

وزیر خارجه اوکراین همچنین گفت: البته ابتکارعمل ولادیمیر زلنسکی برای برگزاری چنین نشستی از نظر مسائل سازمان دهی دشوار است. از آنجایی که کشورهایی که «در زمینه‌های نه سیاسی، بلکه عملی طرف اوکراین را نگرفتند» نتظار دارند که از آنها نیز دعوت شود تا در این مورد صحبت کنند.

مولداوی سال 2023  را سال فرهنگ اوکراین اعلام خواهد کرد

دفتر مطبوعاتی وزارت فرهنگ مولداوی اعلام کرد که دولت این کشور تصمیم گرفته تا به نشانه حمایت از کی‌یف،  سال جدید 2023 را به سال "فرهنگ اوکراین" نام گذاری کند.

طبق این اطلاعات، وزیر فرهنگ مولداوی از هم اکنون با همتای اوکراینی  خود گفتگو کرده و در مورد این برنامه و سازماندهی سال فرهنگ اوکراین در مولداوی صحبت کرد و بدین ترتیب، سال آینده سال فرهنگ اوکراین در این کشور خواهد بود. در این راستا مقامات کیشینیف متعهد می شوند از فرهنگیان اوکراینی که کشور را ترک کرده اند حمایت کرده و همچنین در حفظ، نگهداری و در صورت لزوم تخلیه میراث فرهنگی اوکراین کمک کنند.

ابراز تاسف حدود 60 درصد از مردم روسیه از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی

بر اساس نتایج یک نظرسنجی که توسط مرکز تحقیقات و سنجش افکار عمومی سراسری روسیه انجام شده و نتایج آن روز جمعه،  30 دسامبر، به مناسبت صدمین سالگرد تأسیس اتحاد جماهیر شوروی منتشر شد، بیش از نیمی از مردم روسیه، یعنی دقیقاً 58 درصد از شهروندان، از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی متاسف هستند.

20 درصد دیگر از شرکت کنندگان در نظرسنجی گفتند که از این فروپاشی پشیمان نیستند و 13 درصد نیز نسبت به این رویداد بی تفاوت هستند.
جامعه شناسان این مرکمز یادآور شدند که نسبت افرادی که از این واقعه متاسف هستند، با افزایش سن شرکت کنندگان در نظرسنجی افزایش یافته که نشان دهنده داشتن دیدگاه مشخص تر آنها نسبت به این موضوع است. این مسئله برای جوانان چندان اهمیت و جذابیت نداشت.

اندکی کمتر از نیمی از روسها - 48 درصد از پاسخ دهندگان - گفتند که مایل به احیای اتحاد جماهیر شوروی هستند. این تمایل نیز با افزایش سن شرکت کنندگان افزایش یافته است. 37 درصد از شهروندان نیز مخالف احیای اتحاد جماهیر شوروی بودند. در عین حال، دو سوم ، یا بطور دقیق 33 درصد از پاسخ دهندگان نیز یادآور شدند که بازگشت به دوران اتحاد جماهیر شوروی غیرممکن است و  27 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی نیز به این احتمال اعتقاد دارند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه پیش از این یادآور شد که اتحاد جماهیر شوروی بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ روسیه است.

ولادیمیر پوتین نیز در اوایل ماه دسامبر تاکید کرد که احیای اتحاد جماهیر شوروی در شرایط کنونی جهان بی‌معنا و نامناسب خواهد بود. به عقیده وی، در غیر این صورت، روسیه نیز ممکن است با مشکلات اجتماعی مواجه شود که حل آنها غیرممکن خواهد بود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1165572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =