به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، میترا مهدویان عضو هیئت علمی گروه مامایی و مدیر توسعه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی خراسانشمالی در گفت و گو با ایسکانیوز گفت:
هدف از علم مامایی سلامت مادر و نوزاد است. در گذشته نه چندان دور اطلاعات درباره سلامت جنین منحصر به شنیدن صدای قلب جنین و رشد ظاهری رحم بود. هم چنین هدف از تعلیم فراگیران این رشته، تربیت ماماهای توانمندی می باشد که قادر به تولید علم و نشر آن در سطح جهانی در راستای ارتقای کیفیت سلامت مادر و کودک و خانواده باشند و زیر بنای محکمی برای سلامتی جامعه در کشور فراهم نمایند در سطح بین المللی شناخته شوند و بر اساس استانداردهای آموزشی به ارائه خدمات تخصصی در زمینه های بهداشتی درمانی، آموزشی، پژوهشی و مشاوره ای بپردازند.
وی افزود: زایمان تجربهای حساس و مهیج برای هر زنی است و با هیچ فرآیند دیگری مقایسه نمیشود. برای گروهی از بانوان یک جریان طبیعی و آسان و برای گروهی دیگر با مشکل همراه است هر چند که هر دو گروه به مراقبتهای ویژه نیاز دارند. ماما پیش از بارداری، در طول دوران بارداری، هنگام زایمان و پس از زایمان از مادران مراقبتهای لازم را انجام میدهد و به صورت مداوم وضعیت مادر و جنین را بررسی میکند و در صورت وجود مشکل، مادر را به متخصص زنان و زایمان ارجاع میدهد.در واقع هدف مامایی، حفظ سلامت مادران و نوزادان است.
مهدویان در ادامه بیان کرد: آموزش بهداشت و ارائه خدمات بهداشتی و مامایی گسترده به جامعه زنان در سنین باروری، مشاوره و راهنمایی خانواده درباره بهداشت ازدواج و بهداشت نسل، انجام مراقبتهای دوران باداری، انجام زایمان و مراقبتهای پس از زایمان و مراقبت نوزاد در بیمارستانها و منازل و مراکز زایمانی دیگر، تشخیص بههنگام بیماریهای دوران بارداری و پی بردن به موارد غیر طبیعی در مادر، جنین، نوزاد و شیرخوار و... از جمله فعالیت هایی است که در مامایی به آن پرداخته می شود.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از وظایف ماما به رسیدگی زنان باردار مربوط میشود گفت: این وظایف به دوبخش تقسیم می شوند پیش از تولد و در حین تولد. توصیه به زنان باردار برای موضوعاتی مانند تغذیه سالم، توضیح درباره به دنیا آوردن بچه در بیمارستان، تولد طبیعی یا انواع تسکین درد، بررسی سلامت مادر و کودک در طول بارداری پیش از بارداری و بررسی چگونگی پیشرفت کار، کنترل کودک در طول مراحل زایمان، تسکین درد و توصیههایی درباره روشهای مدیریت درد و غیره از جمله وظایف ماما در حین زایمان هستند.
مهدویان افزود: سالانه بین 25 تا 30 نفر پذیرش داریم همچنین 6 هیات علمی شامل یک استادیار و 5 مربی در دانشکده در حال فعالیت هستند. امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی در بالاترین سطح قرار دارد و با دانشگاه های بزرگ هم ردیف می باشد و هیچ کمبودی نداریم.
میترا مهدویان ادامه داد: شیفتهای کاری نامنظم و گاه شبانه؛ ماماها ممکنه مجبور باشن در شیفتهای شب و تعطیلات کار کنند که میتواند برای زندگی شخصی و خانوادگیشون مشکل ایجاد کند، مسئولیت سنگین؛ یه ماما مسئول سلامت مادر و نوزاد هست و یه سهلانگاری کوچک میتونه عواقب جبرانناپذیری داشته باشه، مواجهه با شرایط سخت و اورژانسی؛ ماماها ممکنه درطول کارشان با شرایط سخت و اورژانسی مثل خونریزی، زایمان زودرس و مرگ نوزاد مواجه بشن که میتوانند از نظر روحی براشون طاقتفرسا باشه، درآمد نه چندان بالا؛ با توجه به سختی کار و مسئولیت سنگینی که ماماها دارن، درآمدشان به نسبت شغلهای مشابه چندان بالا نیست.
وی در پایان بیان کرد: رشته مامایی یکی از رشتههای مناسب برای مهاجرت است، نیاز به ماما در بسیاری از کشورهای دنیا، امکان دریافت ویزای کار، درآمد مناسب، کیفیت بالای زندگی از جمله دلایل مهمی هستند که ماما هارو علاقمند به مهاجرت میکند. شما میتوانید برای خودتان کار کنید و مطب خود را نیز تأسیس کنید همچنین از بقیه رشتهها بسیار زودتر میتوانید وارد بازار کار شوید و مباحث شما یبشترتخصصی هستند.
خبرنگار:فواد چاهی
انتهای خبر/
نظر شما