به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، محور شرارت در یک طراحی جدید این بار جبهه دیگری را علیه محور مقاومت در سوریه گشود. گفته میشود این عملیات با راهبری مستقیم رژیم صهیونیستی و حمایت کامل اردوغان از تروریستهای تکفیری با هدف اشغال حلب انجام میشود. به نظر میرسد درگیری محور مقاومت در چند جبهه از جمله غزه و لبنان و تمرکز بر شکست رژیم صهیونیستی در جبهههای مذکور موجب اشتباه محاسباتی تروریستهای تکفیری و سازمانهای اطلاعاتی ترکیه شده و قصد دارند با استفاده از این فرصت اهداف خود را در سوریه دنبال کنند.
بیشتر بخوانید:
انصارالله چطور دست ترکیه را رو کرد؟ / خنجر یمنی زیر گردن اردوغان
با این حال، محور مقاومت همواره نشان داده که متناسب با هر بحرانی کارتها و راهبردی جدید اتخاذ میکند. محور مقاومت در حدود یک دهه جنگ داخلی سوریه کنار مردم و دولت این کشور ایستاد و در نهایت موفق شد که سوریه را از چنگال تروریستهای داعش و به تعبیر بهتر نیروهای تحت حمایت محور غربی خارج کنند. این بار نیز بدون تردید محور مقاومت به سرعت ابتکار عمل را در دست خواهد گرفت و با استفاده از ظرفیتهای خود شکستی دیگر برای رژیم صهیونیستی، اردوغان و تروریستها رقم خواهد زد. دکتر احمد زارعان –عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل منطقه- در گفتگو با ایسکانیوز به سوالاتی در ارتباط با تحولات سوریه پاسخ داد.
وی در خصوص اخبار ضد و نقیض که در خصوص سقوط حلب با بیان اینکه این شهر حتی در اوج جنگ داخلی سوریه نیز هیچ وقت به صورت کامل سقوط نکرد، اظهار کرد: حلب هنوز به صورت کامل سقوط نکرده اما بخشهایی از آن به ویژه در حاشیه غربی و جنوبی به اشغال معارضین در آمده است. زارعان در مورد هدف اصلی عملیات تروریستهای تکفیری گفت: اگر به صورت تاریخی نگاه کنیم تروریستها و معارضین هرگز از هدف خود یعنی براندازی و سرنگونی دولت سوریه عقب نشینی نکردند و ماهیت آنها به گونهای نیست که نظام سوریه را تحمل کنند و یا نظام سوریه آنها را تحمل کند.
کارشناس منطقه با تاکید بر اینکه هدف نهایی آنها براندازی نظام سوریه است، تصریح کرد: این هدف هم مورد علاقه رژیم صهیونیستی و متحدین غربی آنهاست و هم مطلوب ترکیه است و آنکارا ترجیح میدهد یک رژیم همسو با این کشور در سوریه روی کار بیاید تا قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه کاهش پیدا کند. وی افزود: این یک مسئله تاکتیکی نیست که بتوان گفت یک شهر در حال سقوط است، در واقع یک مسئله راهبردی در جریان است که به بازی قدرتهای بزرگ و نیات و اهداف آنها بازمیگردد.
به اعتقاد این عضو هیئت علمی دانشگاه، اگر محور مقاومت و نظام سوریه برای این مسئله چاره اندیشی عاجلی نکنند، موجودیت نظام سوریه در معرض تهدید قرار میگیرد. هر چند که به گفته وی، مزیت متفاوت جنگ اخیر با جنگ داخلی سال 2012 این است که نظام سوریه از بحران مشروعیت بین المللی خارج شده و دنیا میداند که معارضین سوریه که در ادلب حضور دارند و بحران امنیتی اخیر را ایجاد کردهاند، تروریستهای دارای تابعیت خارجی و وابسته به گروههای افراطی از جمله القاعده و هستند و تفاوت دیگر این است که کشورهای عربی مثل سال 2012 از این جریانات حمایت نمیکنند.
زارعان در پاسخ به اینکه محور مقاومت به دلیل تمرکز بر جبهه لبنان و غزه توانایی حمایت از سوریه را مثل جنگ قبلی ندارد، خاطرنشان کرد: برآورد طرف مقابل برای آغاز این جنگ در مقطع کنونی همین بوده که حزب الله دچار ضرباتی از سمت رژیم صهیونیستی شده و هنوز تهدیدات این رژیم در جنوب لبنان وجود دارد؛ از طرف دیگر روسیه درگیر جنگ اوکراین است و جمهوری اسلامی ایران نیز به صورت همزمان درگیری چند پرونده است و بر همین اساس تروریستها در این مقطع دست به عملیات زدند و پیشروی غافلگیرکننده آنها ناشی از همین وضعیت است.
کارشناس منطقه در خصوص موضعگیری کشورهای عربی که قبلا از داعش حمایت میکردند، گفت: این کشورها روابط خود را به صورت رسمی و غیررسمی با سوریه آغاز کردهاند و حداقل در ظاهر نشان دادهاند که مسیرهای دیگری را غیر از براندازی در قبال سوریه دنبال میکنند و هنوز در ارتباط با جنگ اخیر موضعگیری نکردهاند. البته زارعان به این نکته هم اشاره کرد که اگر تروریستها دستاورد قابل توجهی در عرصه نظامی به دست بیاورند و بخشهای مهم سوریه را تصرف کنند، احتمال تغییر لحن کشورهای و حمایت از تروریستها وجود دارد.
وی در خصوص راهبرد لازم جهت پیروزی نظام سوریه بر تروریستها اظهار کرد: سوریه و به طور کلی محور مقاومت باید ابتکارات جدیدی را وارد عرصه میدانی کند و متناسب با شرایط جدید راهکارهای نوینی را در پیش بگیرد. زارعان جزئی نگری را یکی از آفتهای اداره بحرانهای منطقه توسط مقاومت دانست و گفت: به عنوان مثال، در جنگ غزه صرفا در محدوده غزه تحلیل کردیم و در جنگ لبنان نیز تحلیل تحولات محدود به داخل لبنان بود؛ لذا نباید به این بحران هم نگاه محدود داشت و لازم است با نگاهی جامع نسبت به رویدادهایی که بعد از طوفان الاقصی رخ داد، راهبردهایی برای ادامه کار مقاومت اتخاذ شود.
وی افزود: نگاه محدود سبب میشود که برای حل یک بحران هزینه زیادی متحمل شویم و بلافاصله بحران جدیدی در یک عرصه دیگر رخ میدهد و باید تمام توان خود را برای حل آن به کار بگیریم. به اعتقاد زارعان، دشمن با درک این مسئله مدام زمینهای جدیدی برای تقابل با مقاومت تعریف میکند تا توان نیروهای آن را مستهلک کند و بتواند ضربه آخر را بزند.
این کارشناس در نهایت تاکید کرد: مقاومت باید ابتدا روندهای منطقهای و بین المللی را با یک نگاه کلی تحلیل کند و در ادامه با یک سیاست کلان و استراتژیهای متعدد و متنوع اقدامات لازم علیه دشمن را در دستور کار قرار دهد.
انتهای پیام/
نظر شما