سال ۱۴۰۰ و رشد خرید مسکن در ترکیه / هشدارهایی که بی‌اثر بود

میزان خرید ملک توسط ایرانی‌ها در ترکیه طی یک سال گذشته بسیار افزایش یافت. مساله‌ای که برخی هشدارها در مورد آن هم خیلی اثر نکرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، در یک سال گذشته آنچه که بیشتر از سال‌های قبل در حوزه بازارها و سرمایه‌گذاری به چشم می‌آمد، رشد تمرکز مردم برای خرید ملک و سرمایه‌گذاری در ترکیه بود. بخش زیادی از افرادی که به هر دلیل توان مهاجرت به اروپا را نداشتند یا قصد رفتن به کشورهای دیگر را داشتند، پول خود را وارد بازار ملک ترکیه کردند.

بیشتر بخوانید

چرا خرید ملک در ترکیه افزایش یافت؟ / ضرر در کمین سرمایه‌گذاران

اما این اتفاق نکات مثبت و منفی بسیاری داشت. برخی کارشناسان معتقد بودند که رشد خریداران ملک در ترکیه نشان از ضعف سیاستگذاری‌های اقتصادی ایران است اما خریداران باید مراقب ضررهای پیش‌رو باشند.

خانه‌هایی که به قیمت کم نقد می‌شوند

افشین پروین پور کارشناس اقتصاد مسکن به ایسکانیوز گفته بود: افرادی که در ترکیه خانه می‌خرند اغلب ناچار می‌شوند با قیمت اندک آن را بفروشند. در عین حال اقتصاد ترکیه هم دستخوش تغییراتی شده که ارزش لیر را هم پایین آورده است.

وی عنوان کرده بود: اما مساله‌ای که در ارتباط با خرید ملک در ترکیه می‌توان گفت ضعف برنامه‌ریزی اقتصاد ایران است که باعث افزایش تمایل سرمایه‌گذاران ایرانی به خروج سرمایه شده است. این مساله نشان می‌دهد مردم نقدینگی برای سرمایه‌گذاری دارند اما به دلیل نبود محیط جذاب در داخل، ناچار می‌شوند به کشور دیگر بروند.

پروین‌پر گفته بود: این مساله نشان از ضعف سیاستگذاری اقتصادی در ایران است. به نظر می‌رسد مردم احساس می‌کنند سرمایه‌گذاری در داخل اقتصادی نیست. در واقع مشکل اصلی از ناحیه داخل کشور است.

رشد ریسک سرمایه‌گذاری

نکته دیگری که کارشناسان در این میان مطرح می‌کردند، رشد ریسک سرمایه‌گذاری به واسطه کاهش ارزش لیر بود. نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در همین رابطه به خریدارانی که بدون توجه به برخی مسائل اقدام به خرید ملک در ترکیه می‌کنند، هشدار داده بود.

ایرج رهبر به ایسکانیوز گفته بود: این مساله اتفاق تازه‌ای نیست و خیلی وقت است که شروع شده. ترکیه انگیزه‌های بسیاری برای خریداران ایجاد کرده و خرید ملک در کشور خود را رشد داده است. در واقع به نظر می‌رسد از قبل در ترکیه به لحاظ سیاسی و اقتصادی برنامه‌ریزی صورت گرفته که جذب گردشگر و سرمایه داشته باشند. همین مساله باعث شده انگیزه لازم در برخی افراد ایجاد شود و برای خرید ملک یا سرمایه‌گذاری در ترکیه وارد شوند.

وی عنوان کرده بود: شاید یکی از دلایل تمایل ایرانی‌ها به خرید ملک در ترکیه، ارزان‌تر بودن قیمت ملک نسبت به ایران است. از طرفی هم برخی تسهیلات خاص مثل وعده کارت اقامت و مسائل دیگر عنوان می‌شود که انگیزه ایرانی‌ها را دو برابر می‌کند.

رهبر گفته بود: این مساله از ابتدا مشخص بود که برخی مشکلات برای ایرانی‌ها ایجاد می‌شود. به نظرم الان هم کاهش ارزش لیر این مساله را تشدید کرده است. باید مراقب همه این زوایا بود و در نظر داشت که یک کشور غریبه است و هر زمان بخواهد قوانین خود را تغییر می‌دهد. در این صورت کنترل از دست این سرمایه‌گذاران خارج می‌شود. باید این هشدارها را دولت ایران به سرمایه‌گذاران بدهد.

نایب‌رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرده بود: ممکن است افراد مقایسه کنند که با پولی که دارند خانه بهتری می‌توانند در ترکیه بخرند. شاید با همین پول بتوانند در کلانشهرهایی غیر از تهران خانه بخرد اما قیمت قطعا بسیار بیشتر است. وعده‌های کارت اقامت هم انگیزه‌ای برای جلب سرمایه می‌شود. به گفته وی، ایران می‌تواند با ایجاد تشویق برای سرمایه‌گذاران، از الگوی ترکیه استفاده کند تا این پول‌ها خارج نشود و برای افراد هم انگیزه ایجاد شود چرا که اگر قدری غافل شویم، مشکلاتی این چنینی ایجاد خواهد شد.

کد خبر: 1133612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =