چگونه با غذاهای ایرانی سبک زندگی سالم داشته باشیم

هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند. رهنمودهای غذایی ایران با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیروا گیر تدوین شده است. در این مطلب، ۶ رهنمود معرفی شد

بیشتر بخوانید:

آشنایی با غذاهای کم‌چربی که سالم نیستند

۱. برای تامین پروتئین، در برنامه غذایی خود از انواع گوشت استفاده کنیم که بهتر است گوشت ماهی و مرغ (بدون پوست)، همچنین تخم مرغ باشد.

پیش از پختن گوشت قرمز چربی های قابل رؤیت و پیش از پختن مرغ و ماهی پوست آن را جدا کنید.

مصرف فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس را به دلیل مقادیر زیاد نمک و مواد نگهدارنده کاهش دهید.

۲. مصرف قند، شکر، انواع مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین و نوشابه ها را کاهش دهیم.

بهتر است به جای انواع شیرینی از میوه های با طعم شیرین مثل خرما و انواع میوه های خشک استفاده کنیم.

به جای مصرف نوشابه های شیرین و گازدار از آب، دوغ، کفیر و آب میوه طبیعی استفاده کنیم.

۳. برای پخت غذا از نمک کمتری استفاده کنیم و سر سفره بر روی غذا نمک نپاشیم.

تنها از نمک یددار تصفیه شده و آن هم به مقدار کم استفاده کنیم.

نمک یددار تصفیه شده را در ظروف درب دار تیره رنگ و دور از نور نگهداری کنیم.

۴. در طول روز به دفعات آب و نوشیدنی های بدون قند بنوشیم.

چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنیم.

مصرف نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین را کاهش کنیم.

۵. در انتخاب نان و غلات بهتر است از انواع کامل و سبوس دار استفاده کنیم.

بهتر است از نان های تهیه شده با آرد کامل و سبوس دار، برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار به میزان بیشتری استفاده کنیم.
برای افزایش ارزش غذایی برنج بهتر است آن را به صورت مخلوط با سبزی ها و حبوبات استفاده کنیم.

۶. رعایت اصول بهداشتی در آماده سازی، تهیه غذا و پخت صحیح آن ضروری است.

هنگام آماده سازی و طبخ غذا، رعایت نظافت فردی و تمیز نگه داشتن ظروف، چاقو، تخته های گوشت و سبزی خردکن ضروری است.
مواد غذایی فسادپذیر مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، سس ها و غذاهای مایع مثل آبگوشت را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =