آیت الله سیدحسن ابطحی درگذشت

آیت الله سید حسن ابطحی‌ دارفانی را وداع گفت.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از خبرآنلاین، آیت الله سید حسن ابطحی‌، پدر سید محمد علی ابطحی صبح امروز 28 اسفندماه درگذشت.

سید حسن ابطحی‌خراسانی متولد ۱۳۱۴ در مشهد از روحانیون معروف مشهد بود.

او پیش از انقلاب ایران کانون بحث و انتقاد دینی در مشهد را راه اندازی کرد. از مهمترین ابتکارات وی می‌توان به ارائه مراحل هفتگانه تزکیه نفس (یقظه، توبه، استقامت، صراط مستقیم، محبت و تقوا، جهاد با نفس اماره بالسؤ و مرحله عبودیت) اشاره نمود که این برنامه یعنی تزکیه و تهذیب نفس همیشه در طول تاریخ بصورت فردی و محدود انجام می‌شده ولی سید حسن ابطحی برای اولین بار بصورت عمومی بر روی بیش از چهار هزار زن و مرد از همه قشرها، جوان و پیر، افراد دارای تحصیلات عالیه و افراد عامی این مراحل را اجرا و نتایج قابل توجهی نیز داشت که در قالب مقالات و سمینارهای متعدد در دفتر وی واقع در نوبنیاد تهران و دفاتر قم و مشهد ارائه می‌گردید. شاگردان وی موظف بودند قرآن کریم را درست بخوانند و معنای آیات را متوجه شوند و بعلاوه هر هفته روی ۳۰ آیه مشخص در زمینه اخلاقیات تدبر نمایند و نتیجه تدبرات خود را نوشته و به دفاتر مرکزی ارسال نمایند.

وی بیش از ۵۰ عنوان تألیف چاپ شده دارد که بعضی از آنها تا ۴۰ بار تجدید چاپ شده و بعضی به زبانهای انگلیسی، اردو و عربی ترجمه و در کشورهای دیگر منتشر شده‌اند.

وی از طرف یک مؤسسه علمی در سوریه بخاطر ابداع و نوآوری در تألیف کتاب مصلح غیبی از دکتر اسعد علی دکترای افتخاری دریافت نمود.
در جلسات کانون بحث روال بدین طریق بود که هاشمی نژاد سخنرانی می‌کرد و در آن علیه رژیم پهلوی سخن می‌گفت و ابطحی بعنوان رئیس کانون در طول هفته به ساواک احضار و تعهد به عدم تکرار می‌داد.گاهی هم به عکس هاشمی نژاد تعهد می‌داد و ابطحی سخنرانی می‌کرد.

جریان انجمن‌های ایالتی و ولایتی، حوادث خونین قم و تبریز و تحریم عید نوروز ۵۷، رفع خطر از جان هاشمی نژاد در حادثه مسجد فیل، حمله به حرم علی بن موسی الرضا توسط سربازان شاه از مواردی هستند که رژیم شاه را وادار به اذعان این مطلب نمود که: «ضمناً دستورات مراقبتی با توجه بشرکت عبد الکریم هاشمی نژاد و حسن ابطحی در کانون فوق‌الذکر که هر دو از روحانیون افراطی و مخالف می‌باشند جهت کانون مورد بحث صادر گردیده است »

10204

کد خبر: 618604

وب گردی

وب گردی