به گزارش ایسکانیوز و به نقل از تسنیم، مرتضی رحمانی موحد ضمن اشاره به اهمیت نقش غذاهای ملی و محلی منطبق بر اقلیم و فرهنگ متنوع ایرانی و به کارگیری این ظرفیت در صنعت گردشگری کشور گفت: برگزاری جشنوارههای منطقه ای غذا در استانهای کشور با اجرای نخستین جشنواره منطقه ای در شهر رامسر استان مازندران از تاریخ 30 تیرماه الی یکم مرداد ماه سال جاری، آغاز و تداوم خواهند یافت.
او با بیان اینکه گردشگری و غذا هر دو صنایع مستقلی به شمار میآیند و برقراری پیوند میان این دو ظرفیت، منطبق بر رویکرد ورود سفره ایرانی به صنعت گردشگری در راس سیاستگذاری سازمان قرار دارد؛ افزود: ایده برگزاری «جشنواره غذا» پس از بررسی نتایج «همایش گردشگری غذا» در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در سال گذشته شکل گرفت که بلافاصله با تشکیل شورای سیاست گذاری متشکل از اساتید و صاحبنظران پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشکده مردم شناسی، موسسات فعال در حوزه غذا و نوشیدنی و مدرسین آشپزی، موضوع مربوطه و روند برگزاری، تاثیرات و بهره برداری بهینه از این اقدام در دستور کار قرار گرفت.
او ادامه داد: در نهایت براساس پیشنهادات صورت گرفته مقرر شد به منظور تحقق دلایلی از جمله تقویت بنیانهای فرهنگی مناطق مختلف، تدوین استانداردهای خوراک، تاکید بر فرآیند ثبت غذا به عنوان یکی از جاذبههای فرهنگی کشور و از عوامل تاثیرگذار توسعه صنعت گردشگری، تمرکز بر تنوع غذاهای ایرانی، احصا، حفظ و احیای غذاهای محلی و نیز بررسی پیش نیازهای مورد نیاز جهت سرو این غذاها در رستورانها و مراکز اقامتی جشنوارههای منطقه ای در استان های کشور با موضوع «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» برگزار شود.
معاون گردشگری تاکید کرد: بر این اساس، شاخصهای فرهنگی، قومی و اقلیمی 8 منطقه برای برگزاری جشنواره منطقه ای تعیین شد و همچنین برگزاری تمام جشنوارههای خوراک توسط بخش خصوصی، با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تمرکز بر موضوعات گوناگونی همچون مسابقات آشپزی، کارگاههای آموزشی و برنامههای فرهنگی متنوع با رویکرد غذاهای سنتی مناطق مختلف در برنامههای پیش رو قرار گرفت.
رحمانی موحد با اشاره به اینکه با تحقق این رویداد و استفاده از گنجینه های فرهنگی خود در زمینه غذا می توانیم بر دارایی های گردشگری کشور بیافزاییم ؛گفت: بر این اساس فضای مساعدی ایجاد خواهد شد تا خوراک ایرانی را به بستری عمومی تبدیل کنیم و همچون سایر کشورهای موفق در این عرصه با استفاده بهینه از این ظرفیت، یکی از مهم ترین شاخههای صنعت گردشگری را فعال کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون موضوع معرفی غذاهای ملی و محلی در تمام دنیا به شدت در حال پیگیری است، افزود: متاسفانه علیرغم اینکه اقلیم متنوع و فرهنگ ایرانی در اقصی نقاط ایران غذاهای متنوعی را پدید آورده است، اما غذاهای محلی در حال فراموشی هستند و لازم است برای حفاظت از آنها اقدام شود، لذا لازم است که این موضوع به جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.
معاون گردشگری در پایان تاکید کرد: ما سفرههای متعددی همانند سفره هفت سین و سفره نذری و سفره یلدا و ... در فرهنگ بومی خود میگشاییم، با این وجود مهمترین بخش بندی سفرههای ایرانی بر اساس نگاه تخصصی موجود سفره ملی و سفره محلی است که هر کدام با دارا بودن ویژگیها، سبک متمایز، خواص دارویی و شفا بخشی در جشنوارههای منطقه ای غذا استانهای مختلف انعکاسی با شکوه خواهند داشت
به گزارش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، منطبق بر گفتههای این مقام مسئول، در نظر است اجرای هشت جشنواره منطقه ای، استانداردها و شاخصهای گردشگری غذا (food tourism) نیز تهیه و بهصورت ملی اجرایی شود.
20106