بازار نفت در نیمه دوم ٢٠١٦ به تعادل می رسد

انتظار می‌رود مازاد عرضه، در بازار نفت در نیمۀ دوم سال ٢٠١٦ تا حدودی کمتر شود و با بهتر شدن شرایط اقتصاد جهان در پایان سال، تعادل نسبی میان عرضه و تقاضای برقرار شود.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از شانا، با وجود آغازی نسبتاً ضعیف در ابتدای امسال برای اقتصاد جهان، پیش‌بینی می‌شود که اوضاع اقتصاد جهانی در ادامه سال بهبود یابد و رشد اقتصادی جهان به ٣,١ درصد برسد. این درحالی است که این رقم در سال گذشته ٢.٩ درصد گزارش شده بود.

در میان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی آمریکا در ادامه سال جاری نسبت به رشد اقتصادی دیده شده در اوایل سال بهبود یابد. در خصوص منطقه یورو پیش‌بینی می‌شود پس از رشد اقتصادی نسبتاً خوب این ناحیه در نیمه نخست سال، اقتصاد این کشورها با حرکتی آرامتر از پیش بهبود یابد.

پس از رشد اقتصادی نسبتاً قوی ژاپن در نیمه اول سال ٢٠١٦، انتظار نمی‌رود که این رشد در ادامه سال، بیشتر شود. در میان کشورهای غیر عضو او یی سی دی بیشترین بهبود برای اقتصاد روسیه پیش‌بینی شده است. دلیل اصلی این بهبود، افزایش قیمت نفت و گاز این کشور است. انتظار می‌رود رشد اقتصادی ژاپن برای ادامه امسال کمتر از نیمه اول سال ٢٠١٦ باشد. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود اقتصاد هند رشد قوی اقتصاد خود در نیمه نخست سال را ادامه دهد.

پیش‌بینی شده است که تقاضای نفت در نیمه دوم سال ٢٠١٦ به روند فزاینده خود ادامه دهد و نسبت به مدت مشابه پارسال، یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد. انتظار می‌رود تقاضای نفت در کشورهای عضو او یی سی دی حدود ٢/٠ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

تحلیلگران دلیل اصلی این افزایش را افزایش تقاضا برای سوختهای‌ مخصوص حمل ونقل در فصل رانندگی و برای سوختهای گرمایشی در نیمکره شمالی تا پایان امسال می‌دانند. میزان افزایش تقاضا برای نفت درکشورهای غیر او یی سی دی، یک میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است. انتظار می‌رود که عمده این افزایش در هند صورت گیرد. در چین، عامل اصلی افزایش تقاضا، بالارفتن حجم تقاضا از سوی دو بخش حمل ونقل و کارخانجات پتروشیمی فعال در آن کشور است. این درحالی است که انتظار می‌رود مصرف سوخت در مراکز صنعتی چین کاهش یابد.

به گزارش نشریه هفتگی تحولات بازر نفت و گاز مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، در بخش عرضه نفت، انتظار می‌رود عرضه نفت کشورهای غیراوپک در نیمۀ دوّم سال ٢٠١٦ حدود ١٤٠ هزار بشکه در روز کمتر از نیمۀ اول سال و حدود یک میلیون بشکه در روز کمتر از مدت مشابه پارسال باشد. عرضه کشورهای او یی سی دی در نیمۀ دوم سال نسبت به نیمۀ نخست، حدود ٢٨٠ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت که بخشی از این کاهش، با افزایش عرضه کشورهای در حال توسعه به میزان ٢٧٠ هزار بشکه در روز جبران خواهد شد. کاهش عرضه نفت کشورهای آسیای میانه و روسیه نیز در نیمۀ دوم سال ٢٠١٦ معادل ٢٠٠ هزار بشکه خواهد بود که ١٢٠ هزار بشکه در روز از این کاهش مربوط به روسیه است. در بازۀ زمانی مشابه، تولید نفت چین ٦٠ هزار بشکه و تولید نفت برزیل ٢٧٠ هزار بشکه در روز به دلیل بهره‌برداری از دو پروژۀ جدید افزایش خواهد یافت. تولید نفت ایالات متحده آمریکا، علی‌رغم افزایش تولید در خلیج‌ مکزیک، در نیمۀ دوم سال حدود ١٥٠ هزار بشکه کاهش خواهد یافت، ولی در کانادا پس از مهار آتش‌سوزی‌های اخیر انتظار می‌رود تولید به مقدار ٦٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

با در نظر گرفتن موارد فوق، انتظار می‌رود که مازاد عرضه نفت دربازارها در نیمۀ دوم سال ٢٠١٦ تا حدودی کمتر شود که این امر در کمتر شدن میزان افزایش ذخیره‌سازی تجاری نفت در آمریکا نیز مشهود بوده و سرانجام با بهتر شدن شرایط اقتصاد جهان در پایان سال، تعادل نسبی میان عرضه و تقاضای نفت برقرار خواهد شد. براین اساس، پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای نفت اوپک در نیمۀ دوم سال جاری میلادی حدود ٣٢ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز باشد.

607/602

کد خبر: 661209

وب گردی

وب گردی