تطبیق منافع ملی با هویت ملی

روزنامه فرهیختگان در سرمقاله امروز خود نوشت: منافع ملی چیست و راه‌های شناخت و ارزیابی آن چگونه به دست می‌آید، یکی از مباحث مهمی است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

به گزارش ایسکانیوز، منافع ملی در حقیقت هر آن چیزی است که منجر به پیشرفت و اعتلای کشور در تمام عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... می‌شود. تصمیم‌گیری‌هایی که در سطح کلان مدیریت کشور نیز انجام می‌گیرد باید در راستای منافع ملی و پیشرفت کشور باشد.

اما آن چیزی که درباره شناخت منافع ملی باید موردنظر قرار گیرد، عدم تضاد آن با هویت ملی ماست که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. رهبر معظم انقلاب سه شاخصه برای هویت ملی ما بیان می‌فرمایند: «ما ملتی هستیم مسلمان، ریشه‌دار در تاریخ و انقلابی؛ این هویت ما است. مسلمانی ما، عمق تاریخی ما و انقلابی‌بودن ما سه‌ عنصر اصلی است که هویت ملت ما را تشکیل می‌دهد. این سه‌ را نباید از نظر دور بداریم. هویت ملی ایرانیان همان هویت انقلابی است که منجر به بیرون کردن خاندان پهلوی از کشور و شکل‌گیری انقلاب 57 شد. هویت ملی ایرانیان، هشت سال دفاع از وطن در برابر تجاوز بیگانگان به سرزمین ماست. هویت ملی ایرانیان دفاع تمام‌قد از جمهوری اسلامی با حضور حداکثری در انتخابات‌ها، راهپیمایی‌های 22 بهمن و موضع‌گیری‌های انقلابی مردم ماست. شعارهایی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی پیرامون استقلال و آزادی از سوی مردم ایران سر داده می شد، خود نمایانگر جهت دهی به هویت ملی ماست. در حقیقت این خود مردم بودند که به پیروی از بنیانگذار جمهوری اسلامی شاکله هویت ملی خود را بر مبنای اسلام ناب استوار ساختند.
با این تعریف از هویت ملی، حال می‌توان درباره منافع ملی به‌درستی سخن گفت و شاخصه‌های آن را تبیین کرد.»
ایشان در دیدار رمضانی امسال خود با سران نظام فرمودند: «آن‌وقتی منافع واقعا منافع ملی هستند که با هویت مّت در تعارض نباشند، والا آنجایی که ما چیزی را به‌عنوان منافع ملی در نظر می‌گیریم لکن هویت ملی را پایمال می‌کنیم، قطعا اشتباه کرده‌ایم، این منافع ملی نیست.»
این نگاه به منافع ملی برگرفته از دیدگاه سیاسی حضرت امام‌خمینی(ره) است که همواره بر اصل حفظ هویت ملی تاکید می‌کردند.

حفظ هویت ملی، عامل پیشرفت کشور
در حقیقت این منافع ملی است که باید با هویت ملی تطبیق داده شود نه اینکه هویت ملی تابع منافع باشد. مقام معظم رهبری یکی از مصادیق بارز تضاد هویت و منافع را این‌گونه بیان می‌فرمایند: «اینکه یک نفری بیاید بگوید که «ما از فرق سر تا ناخن پا باید فرنگی بشویم تا اینکه بتوانیم پیشرفت کنیم، ترقی کنیم»، این همان پایمال کردن هویّت ملی است.»
ایشان پیشرفت کشور را نیز در گرو حفظ هویت ملی و علت عقب‌ماندگی ایران از دوران مشروطه تا قبل از انقلاب را نیز همین موضوع می‌دانند که پس از انقلاب با تطبیق منافع بر هویت ملی شاهد پیشرفت‌های خیره‌کننده در جمهوری اسلامی هستیم.
باید توجه داشت که همواره در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عده‌ای در داخل کشور مفهوم منافع ملی را تحریف کرده و به‌دنبال ایجاد کشوری بی‌هویت و بدون آرمان و اراده سیاسی بوده‌اند تا از این طریق بتوانند ضربه عمیق خود را بر پیکر نظام جمهوری اسلامی وارد کنند. برخی از مفاهیمی که از سوی جریانات سیاسی متصل به خارج از کشور در طول این سال‌ها مطرح شد در واقع تلاشی بود در راستای تعریف منافع ملی و به تبع آن تغییر هویت ملی. منافعی که هم با اسلامیت مردم و هم با تاریخ انقلابی مردم برای عملی شدن آزادی و استقلال در تعارض آشکار بود. بیشتر این منافع اما در تضاد آشکار با انقلابی بودن ملت ایران بود که البته با تدبیر حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و هوشیاری مردم در نطفه خفه شد. مردم ایران همواره در برابر این تحرکات از خود واکنش سریع نشان داده‌اند و مانع از شکل‌گیری منافع خیالی برای کشور شده‌اند. مسئولان کشور نیز در این زمینه باید از هشیاری لازم برخوردار باشند تا عملا در برابر هر وسوسه‌ای که ظاهرا منفعت است اما در باطن خود به‌دنبال نابودی هویت ملی است، قاطعانه بایستند و از کیان هویتی کشور دفاع کنند که البته این موضوع نیاز به بصیرت سیاسی دارد.
در پایان باید خاطرنشان کرد که هویت اسلامی، تاریخی و انقلابی مردم ایران سال‌هاست که در عمق وجودشان ریشه دوانده و به‌راحتی نمی‌توان آن را دستخوش تغییر قرار داد و با تعریف هویت جعلی برای این مردم، منافع خیالی برایشان تعریف کرد.

302

کد خبر: 787262

وب گردی

وب گردی