اینترنت اشیاء یکی از بزرگ‌ترین علوم میان‌رشته‌ای‌های دنیا

در راستای برگزاری چهارمین دوره آموزش جامع اینترنت اشیاء با عنوان« IoTWAY»، مدرسین این حوزه ضمن تاکید بر اهمیت موضوع اینترنت اشیاء در کشور ، آن را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین علوم میان رشته ای‌ معرفی کردند.

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، دوره‌های آموزش جامع اینترنت اشیاء با عنوان IoTWAY علاوه بر اجرای فصلی آن در تهران تا امروز در دو استان دیگر نیز برگزار شده است، که دوره چهارم آموزش جامع اینترنت اشیا نیز در راستای سه دوره پیشین با حمایت ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و با همکاری سازمان ساتبا (وزارت نیرو) و در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد.اولین روز از دوره چهارم آموزش جامع اینترنت اشیا، در قالب 5 کلاس و در 8 ساعت با عناوین مختلف و حضور استادان برجسته این حوزه برگزار شد.


بر اساس این گزارش؛ در بخش اول محمد قیصری دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت ضمن تدریس مفاهیم اولیه، تاریخچه، معماری و زنجیره ارزش اینترنت اشیا و اقتصاد آن بیان کرد: فناوری اینترنت اشیا توانسته یک چهارچوب همکاری مشترک میان اکثر رشته‌های مهندسی همچون الکترونیک، برق، مخابرات، سخت‌افزار، نرم‌افزار، شبکه، هوش مصنوعی، امنیت و… فراهم کرده و می‌توان ادعا کرد که یکی از بزرگ‌ترین میان‌رشته‌ای های دنیا نام‌گرفته است.
دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت در خصوص میزان پیشرفت اینترنت اشیا در کشورمان عنوان کرد: بزرگ‌ترین ضعف این رشته در ایران عدم وجود اکوسیستم و زنجیره ارزش در اینترنت اشیا است. همچنین گفت: بیشترین سرمایه‌گذاری اینترنت اشیا در جهان در بخش صنعت ، خانه هوشمند و انرژی است.

در بخش دوم این مراسم مدرسین این حوزه موضوعات مختلفی همچون سخت‌افزار، سنسور و گجت های اینترنت اشیا، ملاحظات انتخاب سخت افزار اینترنت اشیا، مهارت‌های مورد نیاز طراحی و توسعه اینترنت اشیا ، ضرورت داشتن دانش سخت افزارهای اینترنت اشیا برای عموم افراد، شرکت‌های سازنده دستگاه‌های اینترنت اشیا، بخش‌های اصلی سخت افزار دستگاه‌های اینترنت اشیا را مطرح و بررسی کردند.


در سومین بخش از این دوره به بررسی مفهوم ارتباطات و مخابرات اینترنت اشیا اختصاص یافت، که احمدی مدرس این بخش عناوینی همچون ارتباطات اینترنت اشیا، جنبه‌های تجاری اینترنت اشیا، انواع سرویس‌های موردنیاز در اینترنت اشیا، اکوسیستم اینترنت اشیا، انواع فناوری‌های ارتباطی در اینترنت اشیا، جریان بهره برداری از اینترنت اشیا را ارائه و در حین تدریس به سؤالات حضار پاسخ دادند.


در بخش چهارم تایانلو، به بررسی پلتفرم اینترنت اشیا و مفاهیم کاربردی پلتفرم در اینترنت اشیا، مفهوم پلتفرم، طبقه‌بندی پلتفرم از دیدگاه عملکرد، پلتفرم‌های پرکاربرد، مقایسه پلتفرم‌های متن باز اینترنت اشیا پرداختند.
در بخش پایانی روز پنجشنبه به بررسی موضوع کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیا پرداخته شد که آقای مهندس جلیلی مباحثی مانند: کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیا، یادگیری ماشین و ابزارها، سناریو پیاده‌سازی یادگیری ماشین و... را مطرح کرده و در پایان به سؤالات حضار پاسخ دادند.
این دوره با حضور جمعی از متخصصین، دانشجویان،فعالان حوزه اینترنت اشیا و خبرنگاران حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 989751

وب گردی

وب گردی