غذاهای مفید برای ایام روزه‌داری

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یبوست یکی از مشکلات شایع روزه داران در ماه مبارک رمضان است که عموما به دلیل مصرف غذاهای تصفیه شده و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر ایجاد می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زهرا اباصلتی، با اشاره به اینکه یبوست می تواند باعث هموروئید (بواسیر) و سوء هاضمه همراه با احساس پری معده شود، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده همچون نان های تهیه شده از آرد سفید(نان لواش و فانتزی) و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر (میوه و سبزی) علت اصلی بروز این عارضه است که با مصرف میوه و سبزیجات و غاهای حاوی فیبر مشکل مرتفع می شود.

بیشتر بخوانید:

هشدار درباره رژیم‌های غذایی خودسرانه؛ بهترین راه کاهش وزن چیست؟

وی با بیان اینکه سوء هاضمه و نفخ عموما به دلیل مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مثل تخم مرغ، کلم، عدس، نوشابه های قندی گازدار ایجاد می شود که در ماه رمضان توصیه بر مصرف غذاهای آب پز و پرهیز از مصرف نوشابه هایگازدار می شود،تصریح کرد: تعریق زیاد، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش که ممکن است هنگام بعداز ظهر در ماه مبارک رمضان اتفاق بیفتد از علائم افت فشارخون است و دلیل آن مصرف کم مایعات و نمک است که می توان با خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف مایعات و نمک این شرایط را برای فرد روزه دار مدیریت کرد .

اباصلتی با اشاره به اینکه بروز سردرد در ماه مبارک رمضان بدلیل مصرف کافئین و قطع آن، خستگی و عدم استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشارخون است که برای پیشگیری بهتر است از ۱ تا ۲ هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین را کاهش دهید و جایگزین آن مصرف دمنوش های گیاهی فاقد کافئین شود، گفت: پرهیز از مصرف قند های ساده به خصوص در روزه داری بیماران دیابتی تاکید می شود و این بیماران باید با مشورت پزشک اقدام به روزه داری کند.

وی افزود: گرفتگی عضلات در ماه رمضان به دلیل مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم، منیزیوم و پتاسیم است و برای درمان بهتر است صرف غذاهایی که منبع غنی از مواد فوق هستند مثل سبزی ها، میوه ها، لبنیات (مثل شیر، ماست، پنیرو کشک) و خرما در برنامه تغذیه ای گنجانده شود.

وی با بیان اینکه زخم معده، سوزش سردل، ورم معده برای برخی از بیماران رخ می دهد، گفت: مصرف غذاهای ادویه دار، نوشابه های گازدار و نیز قهوه این حالت ها را تشدید می کند در برخی از روزه داران این حالت با مصرف غذاهای پرچرب هم می تواند افزایش یابد، علاوه براین افرادی که دچار زخم معده یا ناراحتی های گوارشی هستنند باید برای روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.

اباصلتی گفت: مصرف اندک مایعات در ماه رمضان میتواندزمینه ابتلا به سنگ کلیه را فراهم کند از همین رو روزه داران باید با تغذیه مناسب در افطار و سحر و فاصله این دو وعده آب مورد نیاز بدن را از طریق مایعات، نوشیدنی های سالم و میوه و سبزیجات فراهم کنند.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1223028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =