پذیرش تور در هتل‌ها و مراکز اقامتی در ایام نوروز فقط با کد مجاز

مونسان گفت: تورهای گردشگری باید در ایام نوروز با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود، هتل‌ها، اماکن اقامتی و گردشگری و بوم‌گردی‌ها حق پذیرش تور بدون کد مجاز را ندارند.

‌به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ علی‌اصغر مونسان در جلسه شورای معاونان و مدیران گفت: مدیران‌کل استان‌ها در ایام نوروز باید نظارت دقیقی روی هتل‌ها به ویژه بوم‌گردی‌ها داشته باشند و بر اساس بخشنامه‌ای که قرار است معاونت گردشگری به سراسر کشور ابلاغ کند، جلوی تورهای غیرمجاز باید گرفته شود و به هتل‌ها، اماکن اقامتی و گردشگری و همچنین بوم‌گردی‌ها اعلام شود که حق پذیرش تور بدون کد مجاز را ندارند.

او افزود: از معاونت گردشگری تقاضا دارم بر روی این موضوع نظارت دقیقی داشته باشد و در صورت پذیرش تورهای غیرمجاز گردشگری توسط مراکز اقامتی و گردشگری و هتل‌ها، بلافاصله آن مرکز متخلف پلمب شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: در بدو ورود مهم‌ترین و بزرگ‌ترین چالشی را که پیش روی خود می‌دیدم، جایگاه ما در دولت، نظام، مجلس و کشور بود، در گذشته جایگاه قوی و خوبی نداشتیم. خوشحالم الان بگویم به شدت ارتقا پیدا کردیم و در دولت و مجلس اثرگذاریم. نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ما به دید یک بخش مهم اقتصادی، اشتغال‌زایی و فرهنگی نگاه می‌کنند، در این خصوص وضعیت مطلوبی داریم.

او افزود: حمایت‌هایی که مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ از وزارت انجام داد، بی‌نظیر بود به امید خدا اگر این بودجه نهایی شود، ۴ هزار میلیارد تومان منابع ایجاد می‌شود که این رقم برای وزارتخانه بی‌سابقه است. طی چهار سال گذشته تلاش کردم تا فارغ از بودجه از حاشیه‌های آن نیز به خوبی بهره بگیریم. حدود ۴ هزار میلیارد تومان طی این ایام در حوزه‌های مختلف سه‌گانه وزارتخانه مانند طرح اشتغال روستایی، صندوق توسعه ملی، کرونا و… به شکل نقدی شارژ شده در حالی‌که این مبلغ در ردیف‌های بودجه نبوده است. حضورمان همیشه پررنگ بوده و تقریباً در تصمیم‌گیری‌های اینگونه دولت بخش وزارتخانه ما حضور داشته است.

او اضافه کرد: موضوع دیگری که باید مطرح شود، پرداختن به مسائل داخلی وزارتخانه بود، در سه بخش ادغام واقعی انجام نشده بود اما الان با قدرت این ادغام بسیار خوب اتفاق افتاده و معاونان از حوزه‌های هم اطلاع نسبی دارند و همدلی و همکاری نزدیکی بین معاونت‌ها اتفاق افتاده است.

افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارکنان وزارت

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در سال ۹۸ تلاش کردیم، افزایش ۵۰ درصدی حقوق همکارانمان محقق شود. در ابتدا سازمان برنامه و بودجه مخالفت داشت اما این موضوع محقق شد. با تلاش همکاران در معاونت توسعه مدیریت در بخش پرداخت رفاهی‌ها از هیچ وزارتخانه‌ای عقب نبودیم.

او افزود: حوزه معاونت گردشگری در گذشته روزانه اداره می‌َشد، اما الان برنامه‌محور اداره می‌شود، در این معاونت خلاقیت وجود دارد و تنوع زیادی در محصولات گردشگری ایجاد و از ظرفیت‌های کشور در این حوزه نیز بهره گرفته شده است.

مونسان با اشاره به توافقات انجام شده با وزارت نیرو گفت: توافق‌هایی که با این وزارت انجام شده کم نبوده، ظرفیت بزرگ گردشگری اطراف این منابع آبی وجود داشت که قابلیت استفاده نداشت و خوشبختانه این موضوع حل شد.

او اظهار کرد: در حوزه گردشگری کشاورزی کار بزرگی انجام دادیم که مسیر آن باز شده و به خوبی دارد به سمت جلو پیش می‌رود. اینکه دستگاه‌ها ما را به عنوان متولی گردشگری در بحث اقتصادی و اشتغال‌زایی پذیرفتند، موضوع مهمی است. در همه جای کشور ما را به عنوان دستگاه اثرگذار در زمینه اشتغال‌زایی می‌شناسند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در حوزه میراث‌فرهنگی، جریان با عنوان مرمت بنا و تبدیل آن به کسب و کار ایجاد شد، فارغ از خود وزارتخانه این موضوع توسط مردم به سمت جلو پیش می‌رود. این بناها تبدیل به فضاهای کسب و کار شده است. همچنین موضوعات جدیدی به وجود آمده که می‌توان به هتل کاروانسراها اشاره کرد که فضاهای بی نظیری در سطح کشور است، با انجام این کار اهداف ما در حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری تحقق پیدا کرده است این یعنی ادغام سه بخش وزارتخانه به خوبی انجام شده است.

او با اشاره به تغییر نگاه رئیس‌جمهوری نسبت به این وزارتخانه گفت: نگاه رئیس‌جمهوری در ابتدای دولت نسبت با آخر دولت به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاملاً تفاوت پیدا کرده زیرا اثرگذاری‌های این وزارت را دیده است. الان به عنوان یک دستگاه اثرگذار اقتصادی ما را قبول دارد، این تغییر نگاه بسیار میمون و مبارک است، به نظر من ریل‌گذاری خوبی برای ادامه راه در آینده انجام شده است.

مونسان خطاب به مدیران‌کل استان‌ها گفت: تا پایان دولت جدی و پرتلاش به سمت جلو پیش بروید و پروژه‌هایی را که قول دادید تا پایان دولت به بهره‌برداری برسانید. ارتباط خوبی را که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارید، ادامه دهید و دستاوردهای وزارتخانه را برای نمایندگان تشریح کنید تا آن‌ها در جریان اقدامات انجام شده قرار بگیرند.

عملکرد چهارساله وزارت منتشر شود

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: معاونت توسعه مدیریت، دستاوردها و عملکرد چهارساله وزارت را در قالب کتابچه چاپ و منتشر کند و مدیران کل استان‌ها نیز آن را در اختیار نمایندگان مجلس شهرهای خود قرار دهند.

او افزود: با تعاملات و جلساتی که با وزارتخانه‌های کشور، راه و شهرسازی، بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم، جمع‌بندی‌های خوبی برای سفرهای نوروزی انجام شد. آنچه الان جمع‌بندی شده این است که هیچ بخش گردشگری مشکلی ندارد و آنچه الان اعمال محدودیت می‌شود در خصوص خودروهای شخصی است.

ولی تیموری معاون گردشگری کشور در این نشست گفت: در بعد بین‌المللی از نظر تعداد گردشگران ورودی رکورد ثبت کردیم، به طوری‌که از عدد ۴میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر خارجی که داشتیم به ۸میلیون و ۸۶۰ هزار نفر گردشگر رسیدیم. به دنبال توازن میان گردشگری خروجی و ورودی بودیم که خوشبختانه این اتفاق طی دو سال اخیر اتفاق افتاد.

تیموری تصریح کرد: خلاهایی در حوزه گردشگری طی سالیان گذشته مانند نداشتن نقشه راه گردشگری در این حوزه وجود داشت. به امید خدا بحث سند راهبردی گردشگری محقق شد، در حقیقت این سند تصویری از برنامه ملی‌مان بوده و خط مشی‌های کلی در این سند دیده شده است.

معاون گردشگری بیان کرد: در سطوح منطقه‌ای برنامه‌های خوبی داشتیم، شاخص‌ترین آن‌ها سند گردشگری ۹ استان شمال و شمال شرقی‌، شمال و شمال غرب بود که ژاپن هم در این سند شریک استراتژیک ما شد و در این زمینه همکاری کرد، فاز اول آن الان انجام شده است.

او افزود: در ۱۹ استان طرح جامع گردشگری استانی تا بهمن ماه سال جاری آماده شده است، سایر استان‌ها نیز تا تیرماه سال ۱۴۰۰ طرح جامع آن‌ها تکمیل می‌شود. پیشرفت‌های چشمگیری در اجرای حساب‌های اقماری داشتیم. همچنین در بحث آمایش آموزش‌های گردشگری مشکلات خود را بررسی کردیم.

تیموری تصریح کرد: در امام دوران قبل و بعد از انقلاب برای سه موضوع هتل، متل و مهمان‌پذیر ضوابط داشتیم. علاوه بر بروزرسانی این ضوابط، هفت ضابطه ابلاغ کردیم و شش ضابطه نیز در آستانه ابلاغ است. در حوزه گردشگری کارها فردمحور نیست و تبدیل به فرآیند محور شده است.

جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها گفت: نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات، خسارت، بیمه راهنمایان گردشگری و صنایع‌دستی و…به وزارت اختصاص داده شد. این نشان‌دهنده اعتمادی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دکتر مونسان دارند؛ کم حاشیه‌ترین وزارت در مجلس بودیم.

واحدی تصریح کرد: در مباحث حقوقی، اداره‌کل حقوقی بسیار خوب برخورد کرد. در دعاوی که در محاکم داشتیم، حدود ۹۶ درصد حکم به نفع ما صادر شد.

وزارت ۳۰۰ میلیارد تومان کمبود منابع نسبت به سال ۹۸ داشته است

محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت در نشست معاونان و مدیران وزارت گفت: امسال با تلاش‌هایی که انجام دادیم، توانستیم ۹۶ درصد از ردیف اعتبارت اصلی را تخصیص بگیریم، بابت این تخصیص، ۱۰۰ درصد مبالغ و نقدینگی لازم را با همکاری خوبی که خزانه کشور انجام داد با وجود کاهش درآمدهای دولت دریافت کردیم. در سنوات گذشته به این عدد نتوانستیم برسیم.

او افزود: در بحث اعتبارات تملک ۷۳ درصد تخصیص مجدد گرفتیم، البته در این خصوص ۵۰ درصد موفق به نقدینگی شدیم. ۴۴ سامانه فعال در سطح کشور داریم. یکی از دستگاه‌های پیش رو در استفاده از فناوری اطلاعات هستیم.

او افزود: در درآمدهای عمومی و متفرقه کاهش درآمد داشتیم، امسال به نسبت سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان کمبود منابع داشتیم، اما با تدابیری که اندیشیده شد با وجود این کمبودها ۴۰ میلیارد تومان به استان‌ها کمک کردیم.

ایجاد شغل برای بیش از ۱۴۴ هزار نفر با اعطای بیش از ۱۸۱ هزار مجوز صنایع‌دستی

پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: در حوزه تولید با اعطای ۱۸۱ هزار و ۷۹۵ مجوز صنایع‌دستی در سه بخش انفرادی، گروهی و مشاغل خانگی برای ۱۴۴ هزار و ۷۶۲ نفر شغل از محل مجوزهای تولید صنایع‌دستی ایجاد کردیم، همچنین با پرداخت ۲۳۵ میلیارد تومان تسهیلات از محل مجوزهای مشاغل خانگی، ۳۳ هزار و ۹۷۲ شغل ایجاد شد.

او افزود: بیش از ۶۶ میلیارد تومان تسهیلات از محل کمک‌های فنی و اعتباری به ذی‌نفعان صنایع‌دستی پرداخت کردیم، هر آنچه که تخصیص داده شده بود، عیناً جذب شد. در زمینه تسهیلات روستایی بیش از ۲۵۶ میلیارد تومان از محل تسهیلات روستایی به حوزه صنایع‌دستی پرداخت و از پرداخت این میزان تسهیلات، ۱۹ هزار و ۲۶۵ فرصت شغلی ایجاد شد. بیش از ۹ میلیارد تومان نیز تسهیلات از محل اشتغال فراگیر اختصاص پیدا کرد که منجر به ایجاد ۵۰۷ فرصت شغلی شد.

محمودیان تصریح کرد: در اسفند سال ۹۸ مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به حوزه صنایع‌دستی دادیم. الان هم بحث کمک‌های بلاعوض اما هوشمند مطرح است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور بیان کرد: ۱۰۵۴ گواهی کیفیت صادر و ۳۸ رشته صنایع‌دستی موفق به اخذ استاندارد شدند. بعد از پنج سال توقف در سال ۹۷ مجدداً بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان برقرار شد و ۸۱۲ نفر بیمه شدند. همچنین از محل صندوق عشایری و روستایی ۳۴۶۵ نفر را بیمه کردیم که امسال بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که بسته شد ۱۵۰ هزار نفر از محل صندوق بیمه روستایی به صنایع‌دستی اختصاص پیدا کرد.

او افزود: در حوزه آموزش و ترویج ۸۳۱ مهر اصالت ملی، ۴۶ مهر اصالت بین‌المللی، ۳۶ نشان ملی جغرافیایی، هشت نشان ملی بین‌المللی جغرافیایی دریافت کردیم. ۵۲ شهر و روستای ملی در حوزه صنایع‌دستی داریم با انجام این کار موجی از امید و هویت بخشی در شهرها ایجاد شده است.

محمودیان اضافه کرد: ۹۹ رشته صنایع‌دستی باززنده‌سازی شده که با تلاش همه همکاران و هنرمندان اکنون ۱۰۵ رشته باززنده‌سازی شده است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در خصوص صادرات صنایع‌دستی گفت: یک میلیارد دلار صادرات رسمی صنایع‌دستی بر اساس آمار گمرک طی ۹ ماه منتهی به آذر سال ۹۹ بوده که بر اساس اعلام گمرک نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.

محمدحسن طالبیان در ادامه بیان کرد: تغییر نگاه، موجب شد تا رکورد تاریخی شکسته شود و ۲۲۰۰ کارگاه فعال مرمت داشته باشیم. حدود ۵ هزار پروژه را مردم سرمایه‌گذاری کردند که این کار موجب شد تا جلوی تخریب آثار گرفته شود.

طالبیان با اشاره به تهیه و تدوین بیش از ۴۰ دستورالعمل بیان کرد: دستورالعمل حریم برای ۲۰ هزار اثر انجام شده است. در بخش موزه‌ها نیز رشد خوبی داشتیم، الان ۷۴۱ موزه داریم. ۱۵۰ تا از مجموعه‌داران ما مجوز راه‌اندازی موزه گرفتند. حدود ۱۸۰ موزه در دوره ریاست دکتر مونسان و ۱۰۸ موزه در دولت یازدهم راه‌اندازی شده است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور از مرمت ۶۰ هزار شیء خبر داد و افزود: بیش از ۱۵۰ هزار شیء نیز مستندسازی شده است. در حوزه ثبت آثار نیز به عدد ۳۹ هزار اثر ثبت ملی شده رسیدیم و چیزی حدود ۶۵۰۰ اثر طی چند سال گذشته ثبت ملی شده است.

او افزود: پرونده ۵۶ کاروانسرا در ۲۴ استان برای ثبت جهانی آماده شده قرار است چند استان دیگر نیز به این پرونده اضافه شود.
انتهای پیام/

کد خبر: 1091133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =