تیتر سه سرویس
-
معاون علم و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد؛
اطاعت از امر رهبری در پیگیری اقتدار علمی و ایجاد بازدارندگی فناورانه
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع نخبگان، در نامهای به معظم له بر امتثال امر مقام معظم رهبری در پیگیری اهداف ترسیم شده و تحقق اقتدار علمی کشور و ایجاد بازدارندگی فناورانه تاکید کرد.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
دانشگاههای بریتانیا در دو راهی حفظ اعتبار و ورشکستگی
بسیاری از دانشگاههای انگلستان در بحران مالی به سر میبرند و این در حالی است که دولت به جای کمک آنها را رها کرده و آموزش عالی را یک صنعت بخش خصوصی و تحقیقات را یک سرمایهگذاری عمومی تلقی میکند.
-
فهرست جدید فوربس نشان میدهد:
فناوران همچنان در صدر ثروتمندترینهای دنیا
مجله فوربس به رسم هر سال فهرست ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان را منتشر کرده است. طبق روال همیشه بیشتر این افراد از دنیای فناوری هستند.
-
دیدهبان سلب اعتبار مقالات علمی: از هر ۷ مقاله یکی جعلی است
مطالعه «دیدهبان سلب اعتبار مقالات علمی» نشان میدهد که تعداد قابل توجهی از مقالاتی که در مجلات آن هم مجلات معتبر منتشر میشوند، دستکاری شدهاند و جعلی هستند و عمق فاجعه زمانی بیشتر میشود که مقالات بعدی به این مقالات بازپس گرفته استناد میکنند.
-
دارک وب چقدر خطرناک است؟
وب تاریک مجموعهای از وبسایتهای پنهان است که تنها از طریق یک مرورگر تخصصی قابل دسترسی است.
-
دانشگاههای ایدهپرور چه هستند؟ / رویکرد بین رشتهای دانشگاههای آمریکا برای تربیت نوآوران اجتماعی
مراکزی در موسسات آکادمیک برتر آمریکا تاسیس میشوند که وظیفه شکل دادن به کسبوکارهایی را دارند که روی جامعه تاثیر میگذارند و از این رو «دانشگاههای ایدهپرور» نام گرفتهاند. این دانشگاهها روی بروز نوآوری و کارآفرینی تمرکز کردهاند و موتورهای اقتصادی به شمار میآیند که ایدهها، کسبوکارها و فرصتهایی را ایجاد میکنند که شهرها، مناطق و کشورها را به سمت آیندهای بهتر سوق میدهند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
سازمان ملل پایههای حکمرانی جهانی هوش مصنوعی را بنا میکند
یک نهاد مشورتی قدرتمند سازمان ملل با تاکید بر اینکه حکمرانی جهانی هوش مصنوعی امری ضروری است، از سازمان ملل خواست که پایههای اولین نهاد جهانی را برای تنظیم این فناوری بگذارد.
-
رقابت تنگاتنگ چین و آمریکا در علم پزشکی
یک ناشر علمی برتر به تازگی اعلام کرده که چین با توجه به تلاشها و سیاستهای دولت و همچنین توسعه هوش مصنوعی در حال پر کردن شکاف با آمریکا در زمینه انتشار مقالات پزشکی است.
-
باهوشترین و کمهوشترین مردم جهان کدامند؟ / ایران در رده سوم بالاترین IQها
کره جنوبی باهوشترین و نپال کمهوشترین کشور جهان شناخته شد. در این گزارش ضمن معرفی ۲ سر طیف ضریب هوشی در جهان، به عوامل افزایش این فاکتور میپردازیم.
-
گذشته شهر خود را در گوگل ببینید
قابلیت جدید گوگلارث به کاربران اجازه میدهد تصاویر تاریخی از مناطق مختلف را مشاهده کنند. این تصاویر هوایی و ماهوارهای مربوط به ۸۰ سال گذشته هستند.
-
طراحی متفاوت گوشی جدید شیائومی + عکس
ردمی امروز از سری گوشیهای هوشمند ردمی نوت 14 در چین رونمایی خواهد کرد.
-
اسامی روزهای هفته جهانی فضا اعلام شد
دبیرخانه هفته جهانی فضا در سازمان فضایی ایران اسامی روزهای هفته جهانی فضا را اعلام کرد.
-
ساخت نمایشگر با الهام از پیگمنتهای مرکب ماهی + ویدئو
مهندسان با الهام از پیگمنتهای بدن ماهی مرکب صفحه نمایش منعطفی طراحی کردهاند که برای لباس، برچسب، بارکد و کتابخوانهای الکترونیک کاربرد دارد.
-
رونمایی چین از فناوری شگفتانگیز شناسایی زیردریاییها
چین از فناوری شناسایی زیردریایی با برد ۲۰ کیلومتر زیر آب رونمایی کرد.
-
دانشمندان انرژی مصرفی کوچ پرندگان را اندازهگیری کردند
یک فرضیه قدیمی کتابهای درسیمان این بود که پرندگان با کوچ به مکانهای گرمتر انرژی کمتری صرف میکنند، اما یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد انرژی کوچ بسیار بیشتر و پیچیدهتر از اینهاست.
-
زدها کمتر از بقیه خوشحالند / نسل قربانی اینترنت و شبکههای اجتماعی
نظرسنجی مرکز نظرسنجی معتبر «گالوپ» از بیش از ۲ هزار آمریکایی از نسل زد (۱۲ تا ۲۶ سال) نشان میدهد که این گروه سنی نسبت به نسلهای قبلی در سن خود روزگار سختتری دارند.
-
۱۰ کشوری که بیشترین میزان زباله را تولید میکنند
محققان محاسبه کردهاند که ۵۲ میلیون تن زباله پلاستیکی جمعآوری نشده در سال ۲۰۲۰ وارد محیط زیست شده است که این میزان خطری جدی برای سلامتی مردم جهان به شمار میرود. اما کدام کشورها مسئول اصلی تولید این زبالهها هستند؟
-
کاهش خطر ابتلا به آلزایمر با «رژیم MIND»
یک مطالعه جدید نشان داده است که رعایت نوعی رژیم غذایی سالم میتواند به کاهش خطر بروز مشکلات شناختی مانند فراموشی و کاهش قدرت یادگیری کمک کند. این تحقیق نشان میدهد که برخی الگوهای تغذیهای به طور خاص میتوانند باعث بهبود عملکرد مغز شوند.
-
تلهپورت در فناوری کوانتوم ممکن شد
پژوهشگران از رایانه کوانتومی برای شبیهسازی نحوه انتقال و ذخیره انرژی در یک کیوبیت استفاده کردند و بدین ترتیب موفق شدند انرژی استخراج شده از فضا را با استفاده از رایانه کوانتومی به مکان جدید منتقل کنند.
-
اعزام شرکتهای دانشبنیان به بزرگترین رویداد صنعت نانو در چین
صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو از شرکتهای علاقهمند برای حضور در نمایشگاه CHInano۲۰۲۴ حمایت میکنند.