تیتر سه سرویس
-
کشف چهره مدفون زیر شنهای مریخ + عکس
شبیه چهره فردی آفتابسوخته است، سنگ عجیبی که مریخنورد استقامت «Perseverance» در سطح مریخ پیدا کرده که قسمتی از آن زیر شنهای مریخ دفن شده است.
-
سفر به پلوتو با هواپیما بیش از ۸۰۰ سال طول می کشد!
اگر میتوانستید مستقیم با یک هواپیما به پلوتو پرواز کنید، رسیدن به آنجا بیش از چند عمر طول میکشید!
-
تعداد پرتابهای «اسپیسایکس» از مرز ۱۰۰ گذشت
صدمین ماموریت سال «اسپیسایکس»(SpaceX) با پرتاب موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۳ ماهواره اینترنتی «استارلینک»(Starlink) از فلوریدا انجام شد.
-
جنگ ماهوارهها؛ «صورت فلکی چینی» در مقابل استارلینک آمریکایی
امروز رقابت فضایی به اوج خود رسید؛ چین با پروژه "هزار بادبان" قصد دارد به سلطه استارلینک بر بازار اینترنت ماهوارهای پایان دهد و اینترنت را به گوشه و کنار جهان ببرد؛ صورت فلکی چین شامل هزاران ماهواره خواهد بود که در مدارهای مختلف مستقر خواهند شد.
-
ساخت دستگاه اکسیژن ساز با قابلیت ارتباط تصویری بیمار و پزشک
یک شرکت دانش بنیان دستگاه اکسیژن ساز هوشمند با عملکرد بالاتری نسبت به تجهیزات موجود در بازار ساخته که در این دستگاه از فناورینانو به منظور بهبود کیفیت هوای خروجی استفاده شده است.
-
مشخصات جدیدترین گوشی شیائومی لو رفت
ردمی گوشیهای نوت ۱۴ پرو و نوت ۱۴ پرو پلاس ۵G را اخیراً معرفی کرد. بااینحال، این شرکت همچنین روی مدل ۴G این دستگاهها نیز کار میکند که احتمالاً از چیپستهای متفاوتی استفاده میکنند و قیمت مقرونبهصرفهتری دارند.
-
رژیم غذایی انسانهای اولیه به چه صورت بوده است؟
نئاندرتالها نزدیکترین خویشاوندان منقرض شده انسانهای امروزی هستند.
-
آیا جایزه نوبل شیمی هم به هوش مصنوعی میرسد؟
هوش مصنوعی آنقدر در پژوهشها و توسعه ترکیبات جدید و علم نقش اساسی داشته است که برخی کارشناسان معتقدند که جایزه نوبل شیمی امروز هم به شیمیدانانی تعلق خواهد گرفت که در این زمینه پژوهش کردهاند.
-
رونمایی از روبوتاکسی؛ خودروی خودران جدید تسلا
شرکت خودروسازی تسلا پنجشنبه شب از محصول جدید خود به نام «روبوتاکسی» رونمایی کرد؛ خودرویی بدون پدال و بدون فرمان.
-
لایه اوزون در حال ترمیم است
۴۰ سال از زمان کشف سوراخ در لایه اوزون توسط دانشمندان میگذرد و هماکنون دانشمندان نشانههای امیدوارکنندهای از ترمیم این لایه مشاهده کردهاند.
-
اعلام برندگان جایزه نوبل فیزیک / هوش مصنوعی با علم گره خورده است
کمیته جایزه نوبل هماکنون در یک برنامه زنده و آنلاین برندگان جایزه نوبل فیزیک را اعلام کرد. برندگان این جایزه در زمینه یادگیری ماشینی تحقیق کردهاند.
-
کشف مقبره باستانی ۴ هزار ساله بدون مهر و موم دختر فرماندار مصر
مقبره ۴۰۰۰ساله باستانی بدون مهروموم با مجسمههای چوبی مرموز در داخل تابوتهای نقاشی شده توسط باستانشناسان در مصر کشف شده است؛ مقبرهای که قدمت آن به سلسله دوازدهم میرسد متعلق به دختر فرماندار است.
-
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی:
بیتوجهی به هوش مصنوعی، ما را از مسیر توسعه حذف میکند
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران با تأکید بر اهمیت آموزش گسترده و بهروز هوش مصنوعی در کشور، هشدار داد: «اگر در سالهای اخیر از فناوریهای نوین استفاده نمیکردیم، از قطار توسعه جا میماندیم، اما اکنون باید بگوییم که در صورت استفاده نکردن از هوش مصنوعی، از چرخه توسعه و پیشرفت به کلی حذف خواهیم شد.»
-
جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۴ به ۲ دانشمند حوزه ژنتیک تعلق گرفت
جایزه نوبل امسال در فیزیولوژی یا پزشکی به طور مشترک به ۲ دانشمند به خاطر کشف یک اصل اساسی که بر نحوه تنظیم فعالیت ژنی حاکم است، تعلق گرفت.
-
گزارش نیچر در سوئد نشان میدهد:
دانشجویان دکتری سال به سال به خدمات روانپزشکی بیشتری نیاز دارند
مجله نیچر در مقاله جدید خود میگوید که دانشجویان دکتری در سوئد با افزایش تحصیلات خود به خدمات بهداشت روانی بیشتری نیاز دارند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
نوبل ۲۰۲۴؛ بارقهای از امید در جهانی پر از بحران و جنگ
جایزه نوبل امسال در شرایطی برگزار میشود که جهان پر از بحرانهای جدی و جنگ است و به نظر میرسد که اعلامیه جوایز نوبل نشان دهنده دستاوردهایی خواهد بود که جهان را به مکانی بهتر تبدیل کرده است و نوری از خوشبینی در میان درگیریهای مارپیچی خاورمیانه، جنگ در غزه و اوکراین، قحطی در سودان و تغییر شدید اقلیم در کره زمین ایجاد میکند.
-
معاون علم و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد؛
اطاعت از امر رهبری در پیگیری اقتدار علمی و ایجاد بازدارندگی فناورانه
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع نخبگان، در نامهای به معظم له بر امتثال امر مقام معظم رهبری در پیگیری اهداف ترسیم شده و تحقق اقتدار علمی کشور و ایجاد بازدارندگی فناورانه تاکید کرد.
-
سالمترین مردم جهان در کدام کشورها زندگی میکنند؟
عوامل مختلفی باعث سلامت مردم یک کشور میشود، ولی چیزی که مشخص است این است که شهروندان کشورهای توسعه یافته نسبت به کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته سالمتر هستند.
-
ایسکانیوز گزارش میدهد؛
دانشگاههای بریتانیا در دو راهی حفظ اعتبار و ورشکستگی
بسیاری از دانشگاههای انگلستان در بحران مالی به سر میبرند و این در حالی است که دولت به جای کمک آنها را رها کرده و آموزش عالی را یک صنعت بخش خصوصی و تحقیقات را یک سرمایهگذاری عمومی تلقی میکند.
-
فهرست جدید فوربس نشان میدهد:
فناوران همچنان در صدر ثروتمندترینهای دنیا
مجله فوربس به رسم هر سال فهرست ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان را منتشر کرده است. طبق روال همیشه بیشتر این افراد از دنیای فناوری هستند.