به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران(ایسکانیوز) و به نقل از مفدا، نشست هماندیشی مشترکی میان معاونان «آموزشی»، «فرهنگی و دانشجویی» و «فناوری و تحقیقات» وزارت بهداشت با موضوع انجمنهای علمی دانشجویی و راهکارهای گسترش فعالیتهای این نهاد دانشجویی برگزار شد.
در این نشست در خصوص همافزایی سه نهاد «انجمنهای علمی دانشجویی»، «کمیته تحقیقات دانشجویی» و «دفاتر استعدادهای درخشان» دانشگاههای علوم پزشکی بحث و تبادل نظر شد.
سیماسادات لاری درباره انجمنهای علمی دانشجویی اظهار کرد: یکی از دغدغهها و موضوعات مهم معاونت فرهنگی و دانشجویی موضوع انجمنهای علمی دانشجویی و راه کارهای تقویت و توسعه این انجمنها در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی است.
وی افزود: خوشبختانه طی چند سال گذشته، روند رو به رشدی به لحاظ کمی و کیفی در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی داشتهایم و به لحاظ تعدد و تنوع این انجمنها در سطح دانشگاههای علوم پزشکی، به موفقیتهای خوبی دست یافتهایم.
لاری تصریح کرد دبیران انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای مختلف بر این باور بودند که روند رو به رشد و فزایندهای در طول چند سال اخیر در انجمنهای علمی حاکم شده است. هر چند برخی از آنها از کمبود فضای فیزیکی و یا کمبود امکانات و تجهیزات تحقیقاتی و پژوهشی گله داشتند اما از سخنان همه آنان میتوان نتیجه گرفت آینده درخشانی در انتظار انجمنهای علمی است.
وی افزود: در بازدیدهایی که از دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی داشتیم، همواره یکی از مباحث مطرح شده در جلسات این بود که باید سه نهاد «کمیته تحقیقات دانشجویی» که ذیل معاونت تحقیقات و فناوری فعالیت میکنند، «استعدادهای درخشان» که ذیل معاونت آموزشی هستند و انجمنهای علمیدانشجویی که در معاونت فرهنگی ودانشجویی فعالیت میکنند با یکدیگر تعامل و همافزایی بیشتری پیدا کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت گفت: در حقیقت این سه نهاد به یکدیگر مرتبط شوند تا بتوانیم با همکاری و تعامل سه گانه این نهادها در سطح دانشگاههای علوم پزشکی، در مسیر انجام فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی در زمینههای مختلف، گامهای محکمتری برداریم.
وی گفت: به عبارتی باید گفت همافزایی و تعامل میان کمیته تحقیقات دانشجویی، استعدادهای درخشان وانجمنهای علمیدانشجویی در هر دانشگاهی میتواند علاوه بر رسیدن به اهداف مورد نظر با حداقل منابع مالی، از هدررفت منابع مالی و انسانی جلوگیری کند.
لاری با اشاره به اینکه تعامل میان سه این سه نهاد علمیدانشجویی درون دانشگاه باید یکی از برنامههای اصلی سه معاونت «تحقیقات و فناوری»، «آموزشی» و «فرهنگی و دانشجویی» باشد، خاطرنشان کرد: حتی در برگزاری یک کارگاه و یا وبینار آموزشی با موضوع علمی و پژوهشی در یک دانشگاه علوم پزشکی میتوان به خوبی لزوم تعامل این سه نهاد را درک کنیم.
وی گفت: قطعاً در برگزاری یک کارگاه یا سمینار علمی، علاوه بر اینکه انجمنهای علمیدانشجویی باید در برگزاری آن مشارکت داشته باشند، میبایست کمیته تحقیقات دانشجویی یا استعدادهای درخشان نیز همافزایی و تعامل کنند.
معاون وزیر بهداشت گفت: هرچند تا پایان عمر دولت کنونی، فرصتی زیادی باقی نمانده است، اما در همین فرصت باقیمانده و با نشستهای هماندیشی که میان سه معاونت «آموزشی»، «تحقیقات و فناوری» و «فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت برگزار میشود و با استفاده از دانش کارشناسان و پژوهشگران ستادی و همچنین کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی، باید در راستای توانمند سازی و افزایش همافزایی میان انجمنهای علمیدانشجویی، کمیته تحقیقات دانشجویی و نیز دفاتر استعدادهای درخشان، قدمهای سازندهای برداریم.
لاری با اشاره به اینکه ۷۳۸ انجمن علمی دانشجویی فعال در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، در زمینههای مختلف علمی و تحقیقاتی، مشغول به فعالیت هستند، گفت: این انجمنها در سطح کشور، حدود ۳۷ هزار نفر عضو دارند و خوشحال هستیم که این تعداد قابل توجه دانشجو و پژوهشگر در انجمنهای علمیدانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی فعالیتهای خود را با علاقه و عشق خاصی انجام میدهند.
سخنگوی وزارت بهداشت بر لزوم حمایت بیشتر از دانشجویان فعال در انجمنهای علمی دانشجویی تأکید کرد و گفت: در همه جای دنیا، حمایتهای مادی و معنوی خوبی از انجمنها و نهادهای دانشجویی صورت میگیرد و ما نیز باید بتوانیم مکانیزمی طراحی کنیم که در راستای حمایت از دانشجویان در این انجمنها، به نتایج ارزشمندی دست یابیم.
وی گفت: از آنجایی که در همه دنیا و در خیلی از کشورهای پیشرفته، موضوع حمایت از انجمنهای علمی در سطح دانشگاهها، مطرح است و با توجه به نیازی که در کشور ما احساس میشود، باید تلاش کنیم در این مسیر پیشقدم بوده و همه ظرفیتها و توانمان را بر حمایت از این انجمنها متمرکز کنیم.
لاری با تاکید بر اینکه لازم است در هر دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی، جلسات همافزایی مستمر و منظم میان مسؤولان انجمنهای علمی دانشجویی، کمیته تحقیقات دانشجویی و همچنین استعدادهای درخشان، برگزار شود، اظهار داشت: بدون شک در هر دانشگاهی که این سه نهاد، تعامل و همافزایی بیشتری باهم دارند، فعالیت آنها در امور تحقیقاتی و پژوهشی، منسجمتر و هدفمندتر است.
معاون وزارت بهداشت افزود: باید ساز و کارهایی ترتیب داد که نشستهای ماهانه یا فصلی در هر دانشکده یا دانشگاه علوم پزشکی میان سه نهاد انجمنهای علمی دانشجویی، کمیته تحقیقات دانشجویی و نیز استعدادهای درخشان، برگزار شود. البته در این مسیر میتوانیم دانشگاهها را از طریق برنامه عملیاتی، ملزم کنیم که جلسات منظم فصلی یا ماهانه خود را با حضور مسؤولان برگزار کنند تا میان آنها انسجام حاکم باشد.
انتهای پیام/
نظر شما