به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، مسابقات جام تختی در رشته کشتی آزاد روز پنجشنبه در سالن 12 هزار نفری آزادی در حالی برگزار شد که کادرفنی تیمهای ملی و فدراسیون کشتی از قبل اعلام کرده بودند این رقابتها مرحله اول انتخابی جهانی 2021 نروژ خواهد بود.
همین مسئله نشان میداد که نفراتی که به آنها برای حضور در جام تختی سهمیه داده شده، دیگر شانسی برای حضور در المپیک ندارند و صرفا از این جا به بعد برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در جهانی پیشرو تلاش خواهند کرد.
کادرهای فنی تیم ملی که چند ماه بعد از مسابقات جهانی 2018 بوداپست مسئولیت را برعهده گرفتند، از همان وقت اعلام کردند که آغاز فرآیند المپیکی ایران از مسابقات جهانی 2019 نورسلطان است.
مسابقهای که اولین سهمیههای المپیک در آنجا توزیع شد و قرار بود سال بعدش نیز المپیک به انجام رسید اما به خاطر کرونا همه چیز یک سال عقب افتاد.
با این وجود استارت کار المپیکی هر دو تیم آزاد و فرنگی از نورسلطان زده شد و تعدادی از نفرات از همان وقت در جمع مدعیان قرار گرفتند.
در مورد یدالله محبی که بعد از نایب قهرمانی در جام تختی اخیر عنوان کرده او نیز باید در جمع مدعیان المپیکی حضور داشته و به عنوان کسی که سهمیه المپیک را گرفته، شانس حضور در تورنمنت لهستان داده شود، باید دید در این مدت چه عملکردی داشته و آیا میتواند همچنان به دنبال شانس المپیک باشد؟
با همان متر و معیار تعریف شده، به درست و غلطش کاری نداریم؛ چندین مسابقه بین المللی و همچنین عملکرد نفرات در لیگ برتر و انتخابی رودررو که پیش از جام جهانی صربستان و به امید برگزاری جهانی بلگراد به انجام رسید، ملاک انتخاب تیم المپیک قرار گرفت.
یدالله محبی شانسی برای حضور در مسابقات جهانی نورسلطان نداشت، این پرویز هادی بود که باید در این رقابتها شرکت میکرد و اگر بدشانسی نمیآورد، شانس مسلم کسب سکو در جهانی 2019 بود. او در انتخابی تیم ملی هم کمیل قاسمی را شکست داده و هم شکست را به یدالله محبی تحمیل کرده بود اما در آستانه اعزام به قزاقستان، به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه کمر اعلام کرد که تیم ملی را همراهی نمیکند.
همان وقت نام یدالله محبی به عنوان کشتی گیری که در جهانی 2017 پاریس نیز حضور داشت و همچنین امیرحسین زارع قهرمان جوانان جهان برای جایگزینی هادی مطرح شد و درنهایت کمیته فنی با توجه به تجربه بیشتر محبی او را به زارعِ جوان که چند ماه بعدش شایستگی هایش را با شکست بزرگان سنگین وزن جهان نشان داد، ترجیح داده شد و به نورسلطان رفت.
او مثل پاریس نتوانست انتظارات را برآورده کند و در این رقابتها در جایگاه هشتمی قرار گرفت و تیم ملی با طلای حسن یزدانی و پنجمی رضا اطری تنها به دو سهمیه 86 و 57 کیلوگرم رسید.
چند ماه بعد از جهانی نورسلطان، در اواخر بهمن ماه از سوی اتحادیه جهانی یک خبر خوب اعلام شد مبنی بر اینکه با مثبت شدن دوپینگ کشتی گیران سنگین وزن سوریه و ازبکستان، یدالله محبی از جایگاه هشتمی به پنجمی رسیده و سهمیه المپیک را گرفته است. اتفاقی که البته جایگاه تیمی ایران را نیز یک پله تغییر داد و شاگردان محمدی از چهارمی به سومی رسیدند.
بعد از کسب سهمیه البته باز هم یدالله محبی حرف اول سنگین وزن را نزد و رقابت همچنان بین پرویز هادی و امیرحسین زارع بود. در ادامه نیز امین طاهری با اولی در مسابقه انتخابی به جمع مدعیان المپیکی اضافه شد، در حالی که پرویز هادی نیز شکست برابر حریفان جوانش را تجربه کرده بود.
علاوه بر اینکه در کشتی سهمیه به اسم فرد نیست و به اسم کشور است، یدالله محبی در مدت اخیر هرگز در قامت یک مدعی جدی سنگین وزن در هیچ مسابقهای ظاهر نشده، هرچند که به تایید کارشناسان شرایط و فاکتورهای فنی و فیزیکی مدعی شدن را در خود دارد.
ضمن اینکه او حتی در جام تختی که ملاک انتخاب تیم جهانی است، هم به مقام اول نرسیده و مقابل عباس فروتن، جوان 21 ساله مازندرانی تن به شکست داده است.
در اینکه یدالله محبی به لحاظ اخلاقی یکی از بهترینهای کشتی ایران است که قابلیتهای فنی زیادی هم دارد، شکی نیست، اما در برهه کنونی با توجه به عملکرد دو سال اخیر این کشتی گیر و شکستی هم که در جام تختی داشته، باید دید بر چه اساسی مدعی است که چون سهمیه المپیک را گرفته، باید در لهستان محک زده میشد.
اکنون جو کشتی به واسطه تعدد پیجهای فیک در فضای مجازی و توهین و فحاشی به ارکان فنی و کشتی گیران مدعی به شدت ملتهب است. در این شرایط از گوش شکستهها انتظار میرود پیش از مطرح کردن هر ادعایی، خودشان کارنامه ماهها و سالهای اخیرشان را مرور کنند.
جام بین المللی زیلکوفسکی لهستان در رشته آزاد 18 و 19 خرداد برگزار میشود که در 125 کیلوگرم امین طاهری و امیرحسین زارع به این رقابتها اعزام خواهند شد.
انتهای پیام/
نظر شما