حامد دیلمی عضدی رئیس بنیاد نخبگان استان مرکزی در گفتوگو با ایسکانیوز، با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان به تنهایی نمیتواند باعث جذب،رشد، بهکارگیری نخبگان، توانمندسازی جوانان و برطرفسازی موانع ایشان شود، گفت: دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری ، آموزش و پرورش و دستگاههای مختلف نیز در این خصوص وظایفی دارند و این بنیاد بهعنوان یک دستگاه دولتی با هدف برنامهریزی، سیاستگذاری، هماهنگی بین دستگاههای مختلف برای شناسایی ، هدایت و حمایت از صاحبان استعداد های برتر فعالیت میکند.
وی ادامه داد: در کنار برنامهریزی و سیاستگذاری، اعطای تسهیلات به صاحبان استعدادهای برتر و اجرای برنامههای توانمندسازی در دستور کار بنیاد میباشد.
دیلمی عضدی با بیان اینکه نخبه در سطح ملی و در سند راهبردی کشور در امور نخبگان تعریف شدهاست، گفت: طبیعتا استعدادهای برتر براساس همین سند انتخاب میشوند و یکی از برنامههای بنیاد هموار کردن مسیر نخبگی است تا صاحبان استعداد برتر بتوانند کسب تخصص کنند و در جامعه اثرگذار شوند .
رئیس بنیاد علمی نخبگان استان مرکزی اضافه کرد:
گروههای هدف بنیاد از دانش آموزان، دانشجویان، اعضای هیئت علمی، مخترعان و نوآوران، سرآمدان در حوزههای ادبی، قرآنی، حوزوی و فرهنگی هستند. البته تنها تعدادی کمی از آنها میتوانند مشمول تسهیلات بنیاد شوند و باید امتیاز لازم را کسب کنند. بهعنوان مثال امسال از میان ۵۰۰ درخواستکننده، ۱۳۰ نفر توانستند امتیازات را کسب کنند. در کنار تسهیلات برای این افراد، کارگاهها، بازدیدها و دورههای توانمندسازی را نیز اجرا میکنیم.
وی با اشاره به فعالیتها و برنامههای بنیاد برای رونقبخشی به حوزه علمی پژوهشی دانشگاهها افزود: بنیاد نقش حمایتکننده و ارائهدهنده تسهیلات را برعهده دارد و یکی از مهمترین تسهیلات به دانشجویان طرح شهید رضوانی است که شامل کمکهزینه تحصیلی، حق مسکن، حق فرزند، وام ازدواج، کمکهزینه فعالیتهای پژوهشی و تجهیزات آزمایشگاهی، فراهم کردن زمینه برای تاسیس شرکت و همچنین کمک به استادیاران جوان و اساتید جدید جهت فعالیت است.
او در رابطه با ناهماهنگی بین صنعت و آموزش اشاره گفت: باید در جهت تناسب رویکرد صنعت با آموزش تلاش صورت بگیرد و سعی شود علمکرد آن را در جامعه بهبود بخشید و برای پیشبرد اهداف اقتصادی توجه ویژهای به نیروی انسانی شود. دانشگاه بهعنوان منبع اصلی تغذیه آموزشی میتواند نقش بسزایی در حصول نتیجه خوب داشته باشد؛ تشکیل کارگروه، تشکیل اتاق فکر و معرفی دانشجویان، فارغالتحصیلان و افراد مستعد به مدیران و ایجاد شرایط مناسب، از وظایف بعدی بنیاد به شمار میرود که باقوت آنها را دنبال میکنیم.
رئیس بنیاد علمی نخبگان استان مرکزی در پایان با تاکید بر رابطه نزدیک و مستمر این بنیاد با دانشجویان، مسائل مطرح پیرامون ارتباط ضعیف بنیاد با دانشجویان را رد کرد.
انتهای پیام /
نظر شما