به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، دستورالعمل تکمیلی و تبیینی دفتر واردات گمرک ایران در خصوص بند 1 ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و حمل یکسره به گمرکات اجرایی ابلاغ شد.
تجارت غیر نفتی ایران با همسایگان در فروردینماه به ۳.۵ میلیارد دلار رسید
در این بخشنامه که از سوی مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران صادر شده است، شروط بند یک ماده 38 قانون امور گمرکی عبارت است از نداشتن جنبه تجاری و و ورود توسط واحدهای تولیدی دارای پروانه بهرهبرداری. همچنین بر این اساس بند 1ماده 38 قانون مذکور سقف ارزشی ندارد.
لازم به ذکر است، در ماده 38 قانون مقررات صاردات واردات (واردات مقطعی کالا به صورت بدون انتقال ارز) امده، قطعات یدکی ، ابزار برشی ، قالب نو یا مستعمل و نمونه کالا برای واحدهای تولیدی ، آموزشی یا تحقیقاتی همچنین نمونه دارو ( فراورده های دارویی ، مواد اولیه و مواد جانبی ) و مواد مورد نیاز برای بسته بندی آن تجهیزات و ملزومات پزشکی ، آزمایشگاهی و بهداشتی، شیر و غذای کودک ، کتب و نشریات و تجهیزات آزمایشگاهی و ملزومات تحقیقات علمی برای دانشگاه های علوم پزشکی در صورتی که جنبه تجاری نداشته باشد، رأساً به نام واحد تولیدی یا مؤسسه آموزشی یا تحقیقاتی یا درمانی مربوط قابل ورود و ترخیص است.
در این بخشنامه امده که تشخیص تجاری نبودن کالا جهت حمل یکسره با گمرک است و از طرف دیگر مشروط نمودن اجرای تکلیف قانونی با موضوعاتی مثل ارزش کالا و تعداد دفعات برای قطعات یدکی بر خلاف خواست قانون گذار است.
گفتنی است، در سال 1399 گمرک ایران طی بخشنامه ای به گمرکات کشور، نحوه اقدام در خصوص کالاهای فاقد جنه تجاری موضوع بند 1ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات را اعلام کرده بود. در بخشنامه تاکید شده است از ترخیص انواع لنز طبی و غیر طبی از محل بند 1 ماده 38 آیین نامه مذکور در قالب پته مسافری و تجاری جدا خودداری شود.
تمام کالاهای یخچالی مشمول امتیاز حمل یکسره شدند
در ادامه این بخشنامه نیز تاکید شده که امکان حمل یکسره برای کالاهای یخچالیعلاوه بر اقلام اساسی، فاسدشدنی، موجودات زنده و تجهیزات پزشکی نیز فراهم شده است.
انتهای پیام/
نظر شما