به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، دیماه سال گذشته بود که با ورود سرمای بیسابقه به کشور، دمای برخی از شهرهای خراسان رضوی به منفی 20 درجه رسید و گاز 17 هزار مشترک خانگی در تربتجام به دلیل کمبود گاز به مدت سه روز قطع شد.
بیشتر بخوانید:
شریعتی: باید مثل گاز و برق یارانه بنزین را هم عادلانه کنیم
هر چند توصیه مسئولان وزارت نفت به مردم برای تنظیم دمای خانه روی 18 درجه و پیوستن به پویش «هر خانه یک اتاق گرم» میتواند به کاهش مصرف و تامین پایدار گاز برای همه مردم در پیک سرما کمک کند، اما این اقدام زمانی موثر خواهد بود که دولت صرفهجویی گاز را از خودش آغاز کرده باشد.
طبق گزارش شرکت ملی گاز، از ابتدای آذرماه امسال ماموران این شرکت از بیش از 128 هزار اداره دولتی بازدید کرده و ضمن بررسی وضعیت مصرف گاز این ادارات، به دلیل عدم رعایت دمای رفاه 18 درجه، 7548 اداره دولتی اخطار قطعی گاز دریافت کرده و گاز 436 اداره پرمصرف نیز به عنوان جریمه قطع شده است.
ابتدای آذرماه هر سال معاون اول رئیسجمهور محمد مخبر در بخشنامهای دستگاههای دولتی را به رعایت دمای رفاه 18 درجه سانتیگراد و کاهش حداقل 20 درصدی مصرف گاز نسبت به مدت مشابه سال قبل الزام میکند. بدین ترتیب سال گذشته گاز بیش از 2000 اداره دولتی به دلیل عدم رعایت این بخشنامه قطع شد و حال جریمه گازی ادارات دولتی پرمصرف در سال جاری نیز ادامه دارد.
گزارش پایش مصرف انرژی نشان میدهد که نیمی از تعداد جریمه و قطعی گاز ادارات دولتی در کشور (یعنی 218 اداره) مربوط به استان مازندران است و پس از آن، ادارات دولتی خراسان جنوبی، همدان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی در رتبههای دوم تا پنجم از نظر بدمصرف بودن قرار گرفتهاند.
طبق آمار وزارت نفت، سال گذشته مصرف بخش خانگی، تجاری و ادارات دولتی به رکورد 700 میلیون متر مکعب در روز رسید که معادل 82 درصد از کل تولید گاز کشور است. معاون برنامهریزی وزارت نفت هوشنگ فلاحتیان با اشاره به مصرف بالای بخش خانگی در فصل سرما میگوید: «ایرانِ 85 میلیون نفری، معادل چینِ یک میلیارد و 400 میلیون نفری گاز مصرف میکند».
انتهای پیام/
نظر شما