همکاری ایران و الجزایر در منطقه، رفاه متقابل و ثبات ایجاد می‌کند

هناء السعاده با اشاره به روابط خوب تاریخی دو کشور ایران و الجزایر تاکید کرد: سابقه همکاری طولانی مدتی دو کشور و تقویت روابط دیپلماتیک فی ما بین می‌تواند علاوه بر تامین منافع دو کشور و نتایج اقتصادی، رفاه متقابل و ثبات در منطقه را ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، ابتدای هفته جاری حجت الاسلام رئیسی به منظور شرکت در هفتمین نشست مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز به الجزایر سفر کرد. این اولین سفر رسمی به الجزایر و همچنین اولین سفر رئیس جمهور ایران به شمال آفریقا در بیش از یک دهه گذشته است. پیش از سفر مذکور اهداف متعددی علاوه بر شرکت در نشست سران کشورهای صادرکننده گاز عنوان شد که یکی از آنها تقویت روابط دوجانبه با الجزایر بود.

آخرین سفر رئیس جمهور ایران به الجزایر مربوط به سال 2010 و دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بود. این کشور از دیرباز روابط بسیار خوبی با ایران داشته و مواضع دو کشور در بسیاری از موضوعات منطقه‌ای تا حد زیادی همسو بوده است. «هناء السعاده» -روزنامه‌نگار، تحلیلگر و استاد دانشگاه الجزایری- در گفتگو با ایسکانیوز به بررسی ابعاد سفر رئیس جمهور ایران به الجزایر پرداخت.

بیشتر بخوانید:

الجزایر می‌تواند مواضع ایران را در مجامع بین المللی منعکس کند / لزوم تقویت همکاری تهران و الجزیره در حوزه دانش‌بنیان

از نظر وی، سفر رئیس جمهور ایران به همراه یک هیئت بلندپایه سیاسی-اقتصادی از تهران به الجزیره نشان دهنده تعهد ایران به تعامل با جامعه جهانی به ویژه در بخش انرژی است. این تحلیلگر الجزایری با اشاره به اینکه سفر رئیس جمهور ایران در پی دعوت رسمی عبدالمجید تبون -همتای الجزایری او- انجام شد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد دو کشور تمایل زیادی برای تقویت روابط سیاسی و سایر حوزه‌ها دارند و با توجه به نزدیکی دو ملت این امر کاملا امکانپذیر است.

هناء السعاده خاطر نشان کرد: رئیس جمهور ایران در طول اقامت دو روزه خود در الجزایر با مقامات کلیدی 19 عضو مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز دیدار کرد و بر اساس شنیده‌های ما، تقویت همکاری‌ها و دستیابی به منافع متقابل در صنعت گاز طبیعی محور تمام این دیدارها بوده است. وی افزود: ایران و الجزایر در این دو روز چندین یادداشت تفاهم امضا کردند و روسای جمهور دو کشور از تلاش برای تقویت همکاری و مشارکت دو کشور سخن گفتند.

این تحلیلگر الجزایری اظهار کرد: علاوه بر تفاهم‌نامه‌های امضا شده در این سفر دو رئیس جمهور متعهد شدند تا همکاری در بخش‌هایی مانند تولید خودرو، کشاورزی، تجارت، بهداشت، آموزش و تحقیقات علمی افزایش یابد. السعاده با اشاره به روابط خوب تاریخی دو کشور تاکید کرد: الجزایر و ایران سابقه همکاری طولانی مدتی دارند و افزایش این همکاری‌های می‌تواند منافع دو کشور را تامین کرده و نتایج اقتصادی متقابل داشته باشد.

وی با اشاره به توافق اخیر برای لغو شرایط ویزا برای اتباع دو کشور افزود: تسهیل سفر شهروندان دو کشور و تقویت مبادلات فرهنگی می‌تواند بستر نزدیکی هر چه بیشتر دو ملت را فراهم و همچنین موجبات تقویت روابط دیپلماتیک ایران با کشورهای شمال آفریقا و تقویت رفاه متقابل و ثبات در منطقه را ایجاد کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1223017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =