زنگ خطر ازدواج مردان چهارمحال و بختیاری به صدا درآمده است

معاون فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری، گفت: ازدواج مردان استان به شدت رو به کاهش است و زنگ خطر ازدواج مردان در استان به صدا درآمده است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، رسول غلامی معاون فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری، در نشست خبری با حضور تعدادی از اصحاب رسانه استان به‌مناسبت هفته ازدواج، بیان کرد: استان چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۰۰ کارگاه و ۷۶ دوره آموزشی جمعاً ۵۷۶ ساعت، با موضوع آموزش‌های پیش، حین و بعد از ازدواج برگزار کرده که ۷ هزار و ۵۴ نفر از این آموزش‌ها استفاده کردند.

وی افزود: از حدود سه سال گذشته تاکنون، ۱۱ مجوز مرکز مشاوره ازدواج در استان، صادر شد؛ اما طی سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، به تنهایی مجوز ۶ مرکز آموزش ازدواج ویژه جوانان اضافه شد که پیشرفت حدوداً ۳۰۰ درصدی داشته است.

رسول غلامی با اشاره به پیش‌بینی برگزاری ۱۳۵ کارگاه آموزشی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان خرداد، گفت: در سال ۱۴۰۲، اداره کل ورزش و جوانان استان، ۳ هزار و ۴۱۶ جلسه مشاوره رایگان ویژه گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال برگزار کرد و ۲ هزار و ۴۰۷ نفر از این دوره‌ها استفاده کردند؛ در واقع برخی از مراجعین نیازمند بیش از یک جلسه مشاوره بودند که خدمات به‌صورت کامل به آن‌ها ارائه شد.

معاون فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری به ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به جوانان در طول سال اشاره و اظهار کرد: در فروردین‌ماه امسال در استان، تعداد ۲ هزار و ۵۱۹ نفر برای وام ازدواج ثبت‌نام کردند و از این تعداد ۲ هزار و ۹۰ نفر در صف انتظار بوده و فقط ۵۹ نفر موفق به دریافت وام شدند و تقریبا سه درصد از ثبت‌نام‌کنندگان وام دریافت کردند و در رتبه ۲۶ در کشور قرار داریم.

وی در ادامه افزود: آمار پرداخت وام‌ها در خردادماه به ۱۶ درصد افزایش یافته و علت کم بودن این آمار، این است که پرداخت تسهیلات، همه ساله در فروردین‌ماه معوق می‌شود؛ اما امید است تا پایان سال این اتفاق رخ دهد.

رسول غلامی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ متقاضیان دریافت وام، ۱۲ هزار و ۷۵۷ نفر بودند و از این تعداد، ۱۱ هزار و ۲۶۸ نفر وام خود را دریافت کردند.

از هر چهار ازدواج یک مورد به طلاق ختم می‌شود

معاون فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری، گفت: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۵ هزار و ۴۹۰ ازدواج در استان ثبت و تعداد یک هزار و ۶۱۸ طلاق ثبت شده است و ما شاهد روندی هستیم که از هر چهار ازدواج، یک مورد به طلاق ختم می‌شود.

این مقام مسئول ابراز کرد: طی سال ۱۴۰۲ در شهرستان شهرکرد یک هزار و ۴۲۹ ازدواج و ۵۴۰ طلاق به ثبت رسیده است؛ در شهرستان لردگان نیز که از نظر آمار ازدواج و طلاق بهترین شهرستان استان است یک هزار و ۳۱۸ مورد ازدواج و ۲۲۸ طلاق ثبت شده است.

رسول غلامی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ در شهرستان بن، ۱۳۰ ازدواج و ۱۲۵ طلاق ثبت شده و در شهرستان سامان نیز ۱۱۶ ازدواج و ۷۰ مورد طلاق به ثبت رسیده است که این دو شهرستان در چهارمحال و بختیاری از این نظر در بدترین شرایط قرار دارند و شهرستان بن نیز در سطح کشور یکی از مناطق پرخطر شناخته شده است.

معاون فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری، تأکید کرد: نکته مهم و قابل توجه درخصوص آمار ازدواج و طلاق در شهرستان بن و سامان این است که با تحقیقات انجام شده، مشخص شد که به دلیل نزدیک بودن این شهرستان به مرکز استان، افراد از شهرکرد و یا دیگر نقاط برای ثبت طلاق خود به این شهرستان مراجعه می‌کنند؛ بنابراین آمار طلاق ثبت شده در این دو شهرستان، واقعی نیست.

وی با اشاره به میانگین سن ازدواج در چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: میانگین سن ازدواج آقایان ۳۱ و خانم‌ها ۲۵ سال است که یکی از عوامل هشدار در استان به شمار می‌آید؛ چراکه میانگین سن ازدواج طی پنج سال گذشته تاکنون، حدود سه سال افزایش پیدا کرده‌ است؛ البته میانگین سن ازدواج در شهرستان‌های کوهرنگ و لردگان برای آقان ۲۹ سال و برای خانم‌ها ۲۳ سال است که نسبت به کل استان در وضعیت بهتری قرار دارند اما همین امر، میانگین سن طلاق در این مناطق را کاهش داده است که از این حیث مطلوب نیست.

این مقام فرهنگی با بیان اینکه بیشترین میزان طلاق‌ها طی سه سال ابتدایی زندگی مشترک رخ می‌دهند، اضافه کرد: درحال حاضر میانگین سن طلاق در استان برای آقایان ۳۹ سال و برای خانم‌ها ۳۴ سال است که این سن در شهرستان کوهرنگ برای آقایان ۳۵ سال و برای خانم‌ها ۲۷ سال و در شهرستان سامان برای آقایان ۴۲ سال و برای خانم‌ها ۳۵ سال می‌باشد.

رسول غلامی عنوان کرد: در چهارمحال و بختیاری تا پایان سال ۱۴۰۰، جمعیت افراد ۱۸ تا ۳۵ سال ۲۸۳ هزار و ۴۰۰ نفر بوده که از این تعداد ۱۴۰ هزار نفر دختران و ۱۴۳ هزار و ۴۰۰ نفر آقایان بودند، بنابراین وضعیت استان از نظر جوانان در آستانه ازدواج مطلوب است اما با این وجود از نظر نرخ روند ازدواج مردان جوان در رتبه ۲۹ کشور قرار داریم.

معاون فرهنگی امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه طی سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ سن ازدواج آقایان در چهارمحال و بختیاری از ۲۹ سال به ۳۰.۵ سال رسیده است، یادآور شد: ازدواج مردان جوان و غیرجوان استان به شدت رو به کاهش است و زنگ خطر ازدواج مردان در استان به صدا درآمده، همچنین بخش زیادی از ازدواج‌های استان به سمت سنین بالای ۳۵ سال سوق پیدا کرده و این امر می‌تواند بر موضوع فرزندآوری اثرات منفی داشته باشد.

وی تشریح کرد: در سال ۱۴۰۱ در استان ۶ هزار ۷۶۵ ازدواج و یک‌هزار و ۶۹۳ طلاق ثبت شده که شهرستان‌های لردگان، کوهرنگ، اردل و فارسان، به ترتیب نسبت به میانگین کشوری از نرخ ازدواج مثبت برخوردار بودند؛ اما شهرستان‌های خانمیرزا، کیار، سامان، بن، شهرکرد و بروجن به ترتیب کمترین نرخ ازدواج در سال ۱۴۰۱ را داشتند.

غلامی در پایان با اشاره به پایین بودن سن طلاق در چهارمحال و بختیاری نسبت به نرخ کشوری، تصریح کرد: این امر آسیب‌های جدی بسیاری برای جوانان استان به همراه دارد.

خبرنگار: حمیدرضا رجبی

انتهای پیام/

کد خبر: 1234000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =