به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، اولین رویداد ملی و استارتاپ طرح توسعه زنجیره ارزش راهبردی ماهیان سردابی کشور به همت تعدادی از دستگاههای دولتی، سازمانها، دانشگاهها و اتاق بازرگانی استان، باحضور اساتید علمی، پژوهشگران، نخبگان و متخصصین این حوزه، برگزار شد.
حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این همایش گفت: تولید آبزیان یکی از مهمترین زنجیرههای تولیدی حوزه کشاورزی چهارمحال و بختیاری میباشد که بیش از ۱۰ درصد ارزش تولیدات کشاورزی استان وابسته به صنعت شیلات است؛ یعنی از ۴۵ هزار میلیارد تومان ارزش تولیدات کشاورزی، بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن، از تولیدات شیلات است.
وی افزود: تخصیص آب در حوزه زراعت، ۶ الی ۷ هزار مترمکعب و در حوزه باغبانی، ۶ هزار متر مکعب به ازای هر هکتار است؛ که در حوزه آبزیان، ۵ هزار و ۶۰۰ متر مکعب، به ازای هر تن پرورش ماهی، تخصیص آب وجود دارد.
حسین برزگر خاطرنشان کرد: ۴۷۰ مزرعه پرورش ماهی مجاز در این استان وجود دارد که ۱۴ درصد تولیدات ماهیهای سردابی کشور را به خود اختصاص داده و ۲۲ کارخانه تولیدی خوراک آبزیان با میزان تولید حدود ۴۰۰ هزار تن در این استان قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری، تنها استانی است که ظرفیت زیرساختی ماهی را دارد و هم اکنون ۱۱مرکز بستهبندی ماهی با ظرفیت ۳۶ هزار تن بستهبندی در سطح استان، فعال است.
وی یادآور شد: آمار تولید آبزیان در چهارمحال و بختیاری و در چند سال گذشته، بین ۲۲ تا ۲۳ هزار تن متوقف شده بود که طی ۲ سال گذشته با ساختارهای قبلی و تنها با پیدا کردن بازارهای جدید، تولید آبزیان این استان به ۱۰ هزارتن، افزایش پیدا کرد.
حسین برزگر تشریح کرد: به ازای هر تن، پرورش ماهی در محاسبات وزارت نیرو، ۱۰ لیتر آب تخصیص داده میشود که در استان ما تولیدکنندگان به ازای هر ۳ لیتر آب، یک تن تولید ماهی دارند؛ اما در سراسر جهان به ازای هر ۱۰ لیتر آب، ۱۰۰ تن پرورش آبزیان وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: مرکز تحقیقات شیلات، حدود ۲۵ نوع خوراک فرآوری شده از آبزیان، تولید کرده است که باید بستهبندی و صادرات این محصول در کشور به صورت جدیتر پیش برود و در حوزه فرآوری غذای ماهی، کارهای جدیدی در استان چهارمحال و بختیاری صورت بگیرد.
وی ابراز کرد: بازارهای جهانی برای صادرات ماهی از استان چهارمحال و بختیاری، فقط به ۲ تا ۳ کشور محدود است که تلاش میشود با تشکیل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماهیان سردابی در اتاق بازرگانی استان، این بازار تقویت شود.
خبرنگار: احمدرضا فضلاللهی
انتهای پیام/
نظر شما