پذیرش در رشته فرش دانشگاه‌ بجنورد بر اساس سوابق تحصیلی

رئیس دانشکده هنر دانشگاه بجنورد گفت:‌ ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی فرش در دانشگاه بجنورد هر ترم ۲۵ نفر می‌باشد و پذیرش در رشته فرش براساس سوابق تحصیلی انجام می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، علیرضا حسنی رئیس دانشکده هنر دانشگاه بجنورد در گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: پتانسیل و ظرفیت‌هایی در استان خراسان شمالی در زمینه (فرش، گلیم، جاجیم و فرش‌های دورو که در حوزه مانه و سملقان و راز و جرگلان) در حال بافت است، وجود دارد.

وی افزود: معمولاً افرادی که در رشته فرش حضور دارند عمدتاً به صورت سنتی در حال فعالیت هستند و باید از لحاظ علمی هم رشد پیدا کنند تا بتوانند در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند. برای همین دانشگاه بجنورد در زمینه صنایع دستی به این جمع بندی رسید که در این خصوص اقدامی را انجام دهد و با بررسی‌هایی که انجام شده در بحث فرش ورود پیدا کرد تا بازو علمی و روز آمد این رشته باشد.

حسنی با بیان اینکه اولین سالی هست که رشته فرش به دانشگاه بجنورد اضافه شده اظهار کرد: ظرفیت در نظر گرفته شده در این رشته ۲۵ نفر به صورت روزانه با سوابق تحصیلی است ولی در سال‌های آینده این ظرفیت باتوجه به میزان استقبال افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: فرش از کالاهای استراتژیکی است که در صادرات نقش بسزایی دارد مثل زعفران و پسته با تفاوت اینکه فرش خاصیت فساد ندارد و این امر باعث می‌شود که صادرات به کشورهای دوردست راحت‌تر انجام شود و می‌تواند نقش بسزایی در اقتصاد ملی دارا باشد.

حسنی با اشاره به اینکه یکی از ظرفیت‌های اقتصادی در آینده صادرات است و فرش نیز یکی از کالاهای استراتژیک در این زمینه است ادامه داد: نگرانی در خصوص اشباع بازار داخلی و کاهش قیمت در صورت افزایش تولید وجود ندارد و با افزایش تولید به طبع آن صادرات نیز افزایش پیدا می‌کند.

رئیس دانشکده هنر دانشگاه بجنورد بیان کرد: رشته‌های هنر عموماً رشته‌های خود اشتغال هستند و فارغ التحصیل‌های این رشته که قصد ادامه فعالیت در این رشته را صورت حرفه‌ای دارند اقدام به دایر کردن کارگاه می‌کنند مخصوصاً رشته فرش که این پتانسیل را دارد علاوه بر این موضوع با ارگان‌های مرتبط مثل میراث فرهنگی، صمت صحبت‌هایی صورت گرفته و این نهادها در بخش‌های مختلف مانند تأسیس کارگاه و پشتیبانی‌های مالی و... اعلام آمادگی کردند.

وی ادامه داد: باتوجه به این که رشته فرش رشته جدیدی است قطعا نیازها و کمبودهایی در زمینه امکانات داراست و تجهیزات کارگاهی که در دانشگاه وجود دارد پاسخگو کارگاه‌های تخصصی که سال‌های آینده برگزار می‌شود نیست. همچنین در گام بعد باتوجه به اینکه استقبال دانش‌آموزان از این رشته به چه صورت هست با نهادها، ارگان‌ها و گروه‌هایی که می‌خواهند در رشته فرش سرمایه گذاری کنند ارتباط می‌گیریم تا از کمک آنها جهت تهیه تجهیزات بهرمند شویم.

علیرضا حسنی در پایان خاطرنشان کرد: این رشته برای اولین بار هست که در استان ارائه شده است و فقط در مقطع کارشناسی پذیرش دارد و در حال حاضر تنها دانشگاهی هستیم که در حوزه شمال شرق و شرق کشور در این رشته پذیرش داریم علی‌رغم اینکه در حوزه فرش فعالیت‌های سنتی زیادی داریم ولی رشته دانشگاهی تاسیس نشده بود.

خبرنگار: فواد چاهی

انتهای خبر/

کد خبر: 1243694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =