دانشگاه‌های ایران در جهان رویت‌پذیر نیستند

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: رویت‌پذیری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها یکی از لوازم توسعه علمی است. مشکلی که وجود دارد این است که IR. خارج از کشور مسدود است و این مانع رویت‌پذیری ما می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیمان صالحی در شصتمین اجلاس معاونان پژوهشی دانشگاه‌های کشور که یکم آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه قصد دارم اجرای برنامه هفتم توسعه در وزارت علوم را در ۲ حوزه تامین مالی و دیپلماسی علمی بررسی کنم. از اجرای ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان در استان‌ها راضی نیستیم. معاونان پژوهشی موظف هستند که با صنایع استان خود گفتگو کرده و از این ظرفیت استفاده کنند.

وی افزود: واگذاری ۴۴ ماموریت ملی به دانشگاه‌ها بر اساس اولویت‌های کشور از جمله اقدامات معاونت پژوهشی وزارت عتف است. بررسی انواع دوره‌های پسادکتری نشان می‌دهد که متاسفانه در نوع دوم، سوم و چهارم ضعیف هستیم.

صالحی خاطرنشان کرد: الزامات تحقق برنامه هفتم شامل کسب رتبه ۱۴ تولید علم در جهان است. برای رسیدن به این رتبه باید بیش از ۱۰۰ هزار تولید علمی داشته باشیم. ۶۰ درصد تولید علمی کشور توسط اعضای هیئت علمی وزارت علوم انجام می‌شود که فقط ۳۵ درصد عصو هیئت علنی در کشور را دارد.

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: علوم انسانی را هدف قرار داده‌ایم تا بتوانیم در عرصه جهانی دیده شویم. افزایش نمایه‌سازی مجلات ۱۰ درصد به بهبود رتبه ایران در جهان کمک کرد. از ۸ هزار مقاله مربوط به ایران، ۳۱ درصد مقالات فارسی هستند. اگر بخواهیم مرجع علم بشویم بایر میزان علم جهان باشیم. باید افراد بخواهند مقالاتشان را در مجلات ما چاپ کنند.

وی یادآور شد: یکی دیگر از اهداف کمی برنامه هفتم توسعه، افزایش تعداد دانشجویان خارجی به ۳۲۰ هزار نفر است. همچنین ۳۹ درصد مقالات باید مشترک با محققان خارجی تدوین شود. هم‌اکنون حدود ۳۵ درصد مقالات مشکلات هستند.

صالحی تصریح کرد: رویت‌پذیری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها یکی از لوازم توسعه علمی است. مشکلی که وجود دارد این است که IR. خارج از کشور مسدود است و این مانع رویت‌پذیری ما می‌شود.

علم به تنهایی کافی نیست/ توسعه کشور در گرو تبدیل علم به صنعت

زهرا ناظم بکایی رییس دانشگاه الزهرا ادر ادامه این اجلاس ظهار کرد: دانشگاه الزهرا با قدمتی ۶۰ ساله و بیش از ۱۰ هزار دانشجو در عرصه علم کشور فعالیت می‌کند.

وی افزود: این دانشگاه تنها جامع دخترانه جمهوری اسلامی است که چشم‌انداز خود را تربیت دختران این مرزوبوم قرار داده است. دانشگاه الزهرا توجه به کیفیت آموزش و ارتقای فعالیت‌های پژوهشی را سرلوحه کار خود قرار داده است. ما معتقدیم علم به تنهایی کافی نیست. علم باید به فناوری، فناوری به صنعت و صنعت به توسعه کشور منتهی شود.

ناظم بکایی: اولویت‌های ‌پژوهشی وزارت علوم در ۵۱ کلان روند به دانشگاه‌ها ابلاغ شد. مرجعیت علمی در حوزه زن و خانواده یکی از اهداف کلان دانشگاه الزهرا است. پیشرفت سریع و همه جانبه در این زمینه از وطایف دانشگاه الزهرا است.

رئیس دانشگاه الزهرا خاطرنشان کرد: ایجاد زیرساخت های عمرانی لازم از جمله اقدامات انجام شده در این دانشگاه است. همچنین تشکیل پردیس علم و فناوری دانشگاه در سال‌های اخیر انجام شد. ساخت مجمتع آزمایشگاهی تحقیقاتی پس از فراز و نشیب های بسیار در اسفند ۱۴۰۱ کلنگ‌زنی شد و از دی ماه ۱۴۰۲ عملیات عمرانی آن آغاز شد و هم اکنون اسکلت این ساختمان آماده شده است. امیدواریم امسال تکمیل شده و افتتاح شود.  

انتهای پیام/

کد خبر: 1246709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =