موسی ارشد رئیس سرای نوآوری امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره هدف از ایجاد این نوع واحدها گفت: هدف از سرای نوآوری طبق سند امنیت ملی غذایی، تولید پایدار و تولید محصول سالم در کشور است. در این حوزه، محصولات از لحاظ سلامتی و سالمبودن بررسی میشوند. در این صورت بقایای سم و کود کاهش پیدا کرده، عملکرد و کیفیت بالا رفته و ارزش زنجیره غذایی ارتقا پیدا خواهد کرد.
وی افزود: فعالیتهای این مجموعه اعم از پسماند مواد غذایی، میوه و سبزی گرفته تا فراوری این محصولات، به درامدزایی میرسد. برای مثال؛ پسماند عصاره میوهها در کارخانهها گرفته می شود و تفاله به جا مانده به خوراک دام و طیور میرسد. همچنین میتوانیم از این ضایعات ترکیبات دیگری درست کنیم که چه مصرف انسانی چه دامی داشته باشد. در این صورت ارزش افزوده را بالا می رود.
ارشد تصریح کرد: بدون همکاری دانشجویان و اساتید کاری از پیش نخواهد رفت . سعی بر این است که در قالب امنیت غذایی دانشجویان را در راستای آنچه که در تئوری یاد میگیرند، به صورت عملی در باغ و مزرعه آشنا کنیم.
رئیس سرای نوآوری امنیت غذایی گفت: سرای نواوری به خصوص در جامعه کشاورزی و در بین دانشجویان فارغ التحصیل بر مبنای کارافرینی است. کارکرد در این حوزه نسبت به برخی حوزههای دیگر مانند نفت و پتروشیمی، احتمال بیشتری جهت ایجاد کسب و کار جدید اتفاق میافتد. همچنین سرمایه کمتری می خواهد و ممکن است منجر به کسب و کار خانگی شود.
وی با تاکید بر این موضوع که تجاریسازی شده است، گفت: حوزه امنیت غذایی به تازگی راه افتاده است؛ اما یکسری کارها جهت تجاریسازی محصولات در دستور کار است. البته بعضی محصولات مرتبط با دامی، مرغداریها و طیور در حد تجاری تولید می شوند.
انتهای پیام/
نظر شما