زنگ عدالت در دانشگاه آزاد/ رئیس عدلیه پای درد دل دانشجویان نشست

۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد با زنگ عدالت آغاز شد. رئیس قوه قضاییه با حضور در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات پای درد دل دانشجویان نشست.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، روز دانشجوی سال ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد اسلامی با رنگ و بوی عدالت برگزار شد. چرا که قاضی القضات مهمان دانشگاه آزادی‌ها بود. دانشجویان هم این فرصت را مغتنم شمرده و گلایه‌های خود از بی‌عدالتی‌ها را با محسنی اژه‌ای در میان گذاشتند.

دانشگاه آزاد میزبانی رئیس قوه قضائیه را به عهده گرفته بود تا روز دانشجو برای فرزندانش ماندگار شود و الحق که سنگ تمام گذاشته بود. جمعی با گل و کتاب به استقبال دانشجوها می‌رفتند.

۸ نفر از دانشجویان ۵ دقیقه فرصت داشتند تا دیدگاه‌ها و انتقادات خود را مطرح کنند. پیش از آغاز مراسم دانشجویانی که قرار بود به نمایندگی از تشکل یا کانون خود صحبت کنند، در گوشه سالن نشسته بودند و با چند برگه کاغذ و زمان‌سنج در دست، سخنرانی خود را تمرین می‌کردند. زمان گرفته بودند تا بتواند سرعت کلام خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که تا از زمان خارج نشود و سخنانشان ناقص نماند.

دانشجویان امروز جشن روز دانشجوی ۱۴۰۳ را با اضطراب از بی‌نقص ماندن سخنرانی‌شان سپری می‌کرند. درحالیکه دانشجویان چند دهه پیش و پس از ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲، این روز را با اضطراب برای زنده ماندن می‌گذراندند.

روز کاملا دانشجویی دانشگاه آزادی‌ها

جلسه تماما دانشجویی بود، از قاری گرفته که جزو نخبگانی قرآنی کشوری و بین‌المللی بود تا مجری. دانشگاه بستر حضور فعال و پویای دانشجویان را به خوبی فراهم کرده بود.

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد برای خوشآمدگویی به پشت تریبون آمد. طهرانچی به دانشجویان یادآوری کرد که چگونه سال ۱۳۳۲ دانشجویان عدالت‌خواه به شهادت رسیدند.

رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد؛ امام علی می‌فرماید آدمی فرزند زمانه خویش است. پس دانشجویان امروز هم باید فرزند زمان خویش باشند، همانطور که نسل انقلاب و دهه شصتی‌ها فرزند زمان خود بودند و اقدامات موثری انجام دادند.

وی افزود: نسل‌های دانشجو متفاوت است. امروز هم نسل گام دوم در حال ورود به صحنه اجتماع هستند. اگر چه نسل‌های دانشجو باهم متفاوت هستند، اما همه به دنبال توانایی و دانایی هستند. آنجا ما به مشکل می‌خوریم که برداشت ما با نسل گام دوم از واژه‌ها متفاوت است. ما معلمان باید با شما زندگی کنیم و دانشگاه از آن شماست، اما بدانید که روحیه استکبار ستیزی و انسانیت در دانشجو در هر عصر و دوره‌ای در اوج است.

عدالت؛ مطالبه اصلی دانشجویان

عدالت مهم‌ترین مطالبه دانشجویانی بود که فرصت صحبت در حضور رئیس قوه قضاییه را یافتند. جواد برزگر قائم مقام دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی گفت؛ عدالت کیفی است نه کمی، آمارسازی برای تعداد پرونده‌ها نشان‌دهنده حل مشکل نیست. این دانشجوی به مسیر انقلاب اسلامی در ۴۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت؛ غایت انقلاب برقراری عدالت است.

فاطمه مظهری نماینده اتحادیه دفتر تحکیم وحدت دانشجوی دیگری بود که این گونه کلامش را آغاز کرد؛ انقلاب آمد تا طعم عدالت را به مردم بچشاند.

هر چه مطالبات عدالت‌محور دانشجویان بیشتر می‌شد، صدای تشویق حضار هم اوج می‌گرفت.

یکی دیگر از دانشجویان گفت: قوه قضاییه برای اجرای عدالت تلاش کند. سند تحول قوه قضائیه تشریفاتی و مشمول گذر زمان نشود. پرونده‌هایی که در ذهن مردم نقش بسته اطلاع‌ رسانی مناسب شود. برخورد قاطع با کارفرمایان متخلف در زمینه مشکلات کارگری صورت گیرد. فضای مجازی رها است و مسببان آن مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند.

اژه‌ای: شهید رئیسی و خود من بخشی از تحصیلاتمان را در دانشگاه آزاد ادامه داده‌ایم

محسنی اژه‌ای حدود یک ساعت سخنان دانشجویان را شنید تا نوبت به پاسخدهی خودش رسید. اژه‌ای از دانشجویان پرسید؛ تاکنون از خودتان پرسیده‌اید که چند نفر از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه، مدیران دیروز و امروز کشور ما هستند؟ آیا از عملکرد آن‌ها راضی هستید؟ در آینده شما هم مدیران این کشور خواهید شد؟

رئیس قوه قضائیه ایده تاسیس دانشگاه آزاد را به سال ۱۳۶۱ و زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری مربوط دانست و گفت؛ این دانشگاه هم‌اکنون رتبه خوبی در جهان دارد. شهید رئیسی و خود من بخشی از تحصیلاتمان را در این دانشگاه ادامه داده‌ایم.

اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالبه دانشجویان از عدالت خاطرنشان کرد؛ در رابطه با عدالت و آزادی‌های مشروع گفتند که پیچ و خم‌های خود قانون سبب شده که نه به آزادی و نه به عدالت نرسیم که به نظرم‌ کاملاً درست است و در حد خودم به دنبال اصلاح قوانینی هستم که پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کنند و سبب اطاله دادرسی می‌شوند و مانع عدالت اجتماعی هستند.

محسنی اژه ای در پاسخ به دانشجوی دیگری تصریح کرد: گفته شد که چرا دیوان عدالت اداری در فلان تصمیمات یا در رابطه با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌تواند وارد شود؛ باید گفت که مصوبات در حکم قانون است و قانون برای همه الزام آور است و همه باید ملتزم به قانون باشیم؛ بنابراین اگر قانون اشکال دارد باید آن را رفع کنیم.

روز دانشجوی ۱۴۰۳ دانشگاه آزادی‌ها با همراهی مسئولان دانشگاه و حضور فعال دانشجویان به پایان رسید. حال باید دید دانشجویان خواهان عدالت، خود در آینده برای برپایی چه خواهند کرد؟!

انتهای پیام/

کد خبر: 1251683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =