به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، جنگجویان تحت رهبری کردها در سوریه -موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه- روز سهشنبه اعلام کردند برای بازپسگیری مناطق نزدیک مرز شمالی این کشور با ترکیه، حمله متقابلی را علیه ارتش ملی سوریه -مورد حمایت ترکیه- انجام دادند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه گفت از آغاز حمله ارتش ملی سوریه در شمال این کشور علیه کردها در اوایل ماه جاری، دهها نفر از هر دو طرف کشته شدهاند.
بیشتر بخوانید:
الجولانی قدیم؛ احمد الشرع جدید / آینده سوریه به کجا ختم میشود؟!
نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها متحد حیاتی واشنگتن در سوریه هستند. از زمان سقوط دولت بشار اسد، درگیریها بین گروه مورد حمایت ایالات متحده و ارتش ملی سوریه، که از سوی ترکیه حمایت میشوند، تشدید شده است.
در مقابل آنکارا نیز نیروهای دموکراتیک سوریه را وابسته به دشمن قسم خورده خود، حزب کارگران کردستان- پکک -میبیند که آن را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی میکند.
ارتش ملی سوریه همچنان که درگیر شورشهایی به رهبری گروه اسلامی حیات تحریر الشام، علیه حکومت اسد بودند و یک منطقه خودمختار در شمال شرق سوریه را ایجاد کردند، به مبارزات خود علیه نیروهای دموکراتیک سوریه، به عنوان دومین بازیگر کلیدی سوریه، نیز ادامه میداد.
فرهاد شامی -سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه- با اشاره به درگیریهای صورت گرفته بین این دو گروه اعلام کرد نیروهای آن شورشیان تحت حمایت ترکیه را از مناطق نزدیک به سد تشرین در رودخانه فرات، که منبع اصلی تأمین برق آبی است، عقب راندند. وی گفت که نیروهای دموکراتیک سوریه همچنین یک تانک متعلق به شورشیان را در جنوب شرقی منبج –شهری کرد نشین در حلب- منهدم کردند.
همچنین به گفته دیدهبان حقوق بشر سوریه، کردها چهار روستا را در منطقه استراتژیک نزدیک سد را باز پس گرفتند. در مقابل جنگندههای ترکیه نیز در روزهای اخیر شهر مرزی استراتژیک کوبانی را بمباران کردند.
با ادامه درگیری بین دو نیروی نام برده، مظلوم عبدی -فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه- به دلیل خلاء قدرت در سوریه، نسبت به ظهور مجدد داعش و درگیریهای جاری ابراز نگرانی کرده است.
همچنین روکن جمال -سخنگوی یگان حفاظت از زنان- آنکارا به تضعیف نفوذ این گروه متهم کرده و در این خصوص به آسوشیتدپرس گفت: «سوریه اکنون در مرحله جدیدی است و بحثها درباره آینده این کشور در جریان است. ترکیه با حملات خود سعی میکند ما را با نبردها منحرف کند و ما را از مذاکرات دمشق خارج کند». یگان حفاظت از زنان زیر مجموعه نیروهای دموکراتیک سوریه هستند،
در مورد ترکیه نیز به نظر میرسد بعد از برکناری اسد، این کشور مواضع خود در مورد کردهای سوری تغییر نداده است. این مورد را میتوان در سفرچند روز گذشته فیدان -وزیر امور خارجه ترکیه- به سوریه نیز شاهد بود. او در این دیدار مواضع قوی خود را در مورد گروه تحت رهبری کردها حفظ کردهاست. به نظر میرسد درگیری بین ترکها و کردها که پیشینه تاریخی دارد در آینده نه چندان دور اوضاع را برای ترکیه و سوریه سخت خواهد کرد و این منطقه در آینده میتواند کانون آشوبهای بیشماری گردد.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما