شکایت از بریتیش پترولیوم به دلیل همکاری با اسرائیل

مرکز بین‌المللی عدالت برای فلسطینی‌ها از شرکت بریتیش پترولیوم به دلیل همکاری با اسرائیل و نقض اصول سازمان‌ملل در زمینه تجارت و حقوق بشر شکایت کردند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز به نقل از میدل ایست‌ای، فلسطینی‌ها علیه شرکت بریتیش پترولیوم به دلیل عرضه نفت به اسرائیل دست به اقدام قانونی زدند.

پترولیوم به‌عنوان غول نفتی بریتانیا به نقض اصول سازمان‌ملل در زمینه تجارت و حقوق بشر و همچنین ممنوعیت همدستی در جنایات جنگی متهم شد.

مرکز بین‌المللی عدالت برای فلسطینیان، که متشکل از حقوقدانان، سیاستمداران و دانشگاهیان است در بیانیه‌ای اعلام کردند که بریتیش پترولیوم باید به مسئولیت‌های حقوق بشری خود پایبند باشد و تمام سیاست‌ها و قراردادهای در ارتباط با عرضه نفت به اسرائیل را به طور کامل افشا کند.

اسرائیل برای تأمین انرژی جنگنده ها، تانک ها و خودروهای نظامی که در حمله به غزه از آن استفاده می‌کند و همچنین سوخت بولدوزرهایی که برای ویران کردن خانه‌های فلسطینی‌ها در کرانه باختری اشغالی استفاده می‌کند، به شدت به واردات نفت متکی است.

خط لوله باکو-تفلیس-جیهان که توسط بریتیش پترولیوم اداره می‌شود، به‌عنوان تأمین کننده اصلی نفت برای ارتش اسرائیل است و در عین حال باید گفت صادرات نفت خام از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه در اکتبر 2023 نیز افزایش یافته است.

طول خط لوله باکو-تفلیس جیهان 1770 کیلومتر است و نفت را از آذربایجان به گرجستان و ترکیه می‌رساند و در نهایت نفت از پایانه جیهان در جنوب ترکیه به بازارهای بین‌المللی از جمله اسرائیل توزیع می‌گردد. همچنین از زمانی که اسرائیل جنگ خود را علیه این منطقه آغاز کرد، آذربایجان شاهد افزایش صادرات نفت خام به اسرائیل به حدود 1.3 میلیون تن در ماه بوده است.

طیب علی-رئیس مرکز بین المللی عدالت برای فلسطینیان- در این باره می‌گوید این اقدام قانونی «مرحله جدیدی» در پاسخگویی برای کسانی است که «همدست در جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت هستند».

او گفت که بریتیش پترولیوم اصول راهنمای سازمان ملل در مورد تجارت و حقوق بشر و همچنین ممنوعیت همدستی در جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت بر اساس قوانین بین‌الملل عرفی و همچنین تعهدات ناشی از سیاست‌های خود را نقض کرده است. این موارد بریتیش پترولیوم را ملزم به اجتناب از مشارکت در نقض حقوق بشر می‌کند.

در حال حاضر رژیم صهیونیستی در موارد بسیاری از جمله نقض قوانین بشردوستانه محکوم است. همچنین کارشناسان حقوقی بارها در مورد نقض قوانین در مورد تأمین کنندگان سلاح و تجهیزات به اسرائیل هشدار داده بودند و دادگاه بین المللی دادگستری نیز این رژیم را به ارتکاب نسل کشی در غزه متهم کرده‌است. اکنون نیز این معاملات نفتی و قراردادها در حالی صورت می‌گیرد که از زمان محاصره غزه هر روز بر تعداد کشته شدگان غیرنظامی که به دست رژیم صهیوینستی از بین می‌روند، افزوده می‌شود و تأمین کنندگان این رژیم در واقع با این کار خود شریکی در این جنایات محسوب می‌گردند.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1253827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =