به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از یزد، نخستین رویداد هماندیشی و اندیشهورزی اندیشکدههای اقتصادی کشور به میزبانی استان یزد و با حضور استاندار و بیش از 100 تن از اندیشمندان، صاحبنظران و فعالان اقتصادی و نمایندگان اندیشکدههای مختلف سراسر کشور برگزار شد.
استاندار یزد در این مراسم با اشاره به بهرهگیری از دستاوردهای اندیشکدهها در حکمرانی استان طی سالهای اخیر اظهار کرد: برنامه «یزد پایدار» در راستای توسعه همه جانبه و پایدار و با نگاه اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان و نیروی کار بومی و ایجاد صنایع پاک و دانش بنیان تدوین شد.
وی به تغییر نام سند توسعه استان به نام «یزد پایدار» اشاره و تصریح کرد: این تغییر نام در راستای انتقال پیامی رسا مبنی بر حرکت جدی یزد در مسیر شاخصهای توسعه پایدار و تمرکز بر صنایع دانش بنیان، اقتصاد دیجیتال و خورشید انجام شده است.
محمدرضا بابایی با اظهار تاسف از ریل گذاریهای اقتصادی استان در سالهای گذشته گفت: متاسفانه این ریل گذاری به رغم رهاوردهای فراوان آسیبهای بسیار جدی به ساختار اجتماعی یزد وارد کرده و با استقرار صنایع آلاینده شاهد آسیبهای اجتماعی نیز هستیم.
وی با بیان اینکه امروز صنعت سخت استان به مرحله اشباع رسیده است عنوان کرد: علاوه بر حضور بیرویه اتباع خارجی، بیش از ۴۱ درصد بیمه شدگان تامین اجتماعی استان غیربومی بوده و ۱۰۰ هزار بیمه شده غیر یزدی در استان شاغل هستند.
استاندار یزد با اشاره به حضور بیش از حد نیروی کار غیربومی و مجرد در برخی شهرستانهای استان افزود: افزایش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی ناشی از برهم خوردن نسبت جنسی به واسطه حضور افراد مجرد یکی دیگر از پیامدهای توسعه نامتوازن در استان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه خداوند از ابتدای کودکی بسترهای علم آموزی را در انسانها قرار داده است، یادآور شد: بر اساس میزان ابزار علم آموزی که خداوند در اختیار انسان قرار داده در روز قیامت نیز آن ها را بازخواست خواهد کرد.
بابایی با تاکید بر لزوم بهرهگیری از علم و دانش فرهیختگان و منابع انسانی غنی کشور گفت: راه حلهای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی از درون همین اندیشکدهها بیرون خواهد آمد؛ لذا باید با پرهیز از تمایلات سیاسی برای دستیابی به چشم اندازهای روشن کشور تلاش کنیم.
استاندار یزد در ادامه با بیان اینکه یزد به لحاظ منابع انسانی فرهیخته و بخش صنعت و اقتصاد توانمند جزو استانهای سرآمد کشور است، گفت: متاسفانه به رغم رتبه ۱۲ استان یزد در تولید ناخالص داخلی اما در بحث اختصاص بودجه در رتبه ۲۴ کشور هستیم.
وی از یزد به عنوان یکی از سه استان برتر کشور در تولید محصولات گلخانهای به رغم منابع آبی محدود نام برد و افزود: بسیاری از نخبگان استان یزد باعث پیشرفت و توسعه دیگر نقاط کشور شدهاند که این موضوع نشانگر پشتکار و همت بالای یزدیها است.
عالیترین مقام اجرایی استان یزد در بخش پایانی سخنان خود با اظهار امیدواری نسبت به فعالیت بیش از پیش اندیشکدهها خاطرنشان کرد: از تمامی ایدهها و پیشنهادات اندیشکدهها در مسیر توسعه استان استفاده خواهیم کرد.
نظر شما