به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، راهاندازی کاروانهای راهیاننور به منظور بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس و جنگ تحمیلی ایران و عراق از سال ۱۳۷۶ توسط گروههای خودجوش و رزمندگان حاضر در جنگ ۸ ساله رقم خورد. در سال ۱۳۷۷ بسیج دانشجویی از ظرفیتهای اردوهای راهیان نور استفاده کرد و اعزام کاروانهای دانشجویی شروع شد.
بر اساس اعلام مسئولان بسیج دانشجویی، پیش ثبتنام دانشجویان برای شرکت در این اردو در سال ۱۴۰۳ از یک هفته قبل در دانشگاههای سراسر کشور آغاز شده است. قرار است امسال دانشجویان طی یک ماه از ۱۰ بهمنماه تا ۱۰ اسفندماه به این مناطق اعزام شوند. درباره جزئیات و شرایط حضور دانشجویان در این دوره با فضلی، معاون اردویی و راهیان نور سازمان بسیج دانشجویی گفتوگویی انجام دادیم.
روحالله فضلی، معاون اردویی و راهیان نور سازمان بسیج دانشجویی، در این زمینه با اشاره به جزئیات برنامههای این سازمان برای اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی جنوب کشور و راهیاننور اظهار داشت: امسال تصمیم گرفتیم با یاری خدا در قالب برنامهریزیهای صورت گرفته حدود ۱۰۰ هزار دانشجو را از ۳۲ استان کشور به مناطق عملیاتی جنوب کشور و راهیاننور اعزام کنیم.
وی افزود: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته اعزامها از ۱۰ بهمنماه آغاز و تا ۱۰ اسفندماه به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت. طبق پیشبینیها حجم اصلی اعزامهای دانشجویی، در فاصله زمانی ۲۲ بهمنماه تا ۱۰ اسفندماه خواهد بود و برآوردها حاکی از این است در این فاصله زمانی با برنامههای فشردهای در اعزامها روبرو شویم.
برنامههای ویژه برای راهیاننور ۱۴۰۳
معاون اردویی و راهیان نور سازمان بسیج دانشجوی در ادامه به برخی از ویژه برنامههای این معاونت در اردوی امسال اشاره کرد و گفت: برگزاری ویژه برنامههایی را در یادمانها برنامهریزی کردیم تا به همراه کرسیهای ویژه روایتگری، برنامهها طبق محتوایی که برای دانشجویان در نظر گرفته شده است به شکل تخصصی برای آنها اجرا شود.
فضلی تصریح کرد: همچنین در اردوی امسال، زمینه اسکان شبانه دانشجویان در ۱۰ یادمان فراهم شده تا آنها برای اولینبار در یادمانهای دفاع مقدس به صورت شبانه اسکان یابند. برای این برنامه که نام آن را "یک شب زندگی به سبک رزمندگان و شهدا" قرار دادیم، برنامههایی چون پیادهروی و رزم شبانه در نظر گرفته شده است. در تلاشیم با برنامهریزیهایی به عنوان شب خاطره این سفر را برای دانشجویان خاطرهانگیزتر و لذت بخشتر کنیم.
معاون اردوی راهیان نور بسیج دانشجویی در این زمینه گفت: یادمانهای فکه شهید مرتضی آوینی، عملیات والفجر یک، یادمان سید الشهدا فکه شمالی، یادمان کانال کمیل و حنظله و والفجر ۸ در اروندکنار مجموعههایی هستند که امسال دانشجویان در آن شبمانی دارند و یک شب زندگی به سبک رزمندگان و شهدا را تجربه میکنند.
وی در ادامه گفت: همچنین، کار ویژههایی را برای دانشجویان به شکل تخصصی در نظر گرفتیم تا با حضور در یادمانهایی که با رشته و تخصص آنها بیشتر مرتبط است فضا و روایتگری نزدیکتری بین آنها و دوران هشت سال دفاع مقدس صورت گیرد. به عنوان مثال برای دانشجویان پزشکی بازدیدهایی از یادمانهای مربوط به امداد، درمان و نجات، فعالیتهای پزشکی و صحرایی دفاع مقدس در نظر گرفته شده است.
فضلی افزود: برای دانشجویانی که در رشتههای فنی فعالیت میکنند، بازدید و نمایش بخشهایی که بیشتر گویای فضای مهندسی جنگ است، برنامهریزی شده است تا شاهد روایتهای تخصصی از دوران هشت سال دفاع مقدس برای دانشجویان باشیم؛ لذا بازدیدهای تخصصی از اولویتهای امسال ما در راهیان نور است.
وی گفت: امسال در تلاشیم این بخشها را به صورت تمرکز و تخصصی پیش ببریم تا شاهد تاثیرگذاری بهتری در فضای دانشجویی کشور باشیم.
فضلی افزود: کارویژه ما برای رزم شبانه در مناطق عملیاتی جنوب در منطقهای به نام شطعلی موقیعت عاشورا در نظرگرفته شده است تا دانشجویان رزم شبانه را در هورالعظیم تجربه میکنند و با قایق تیراندازی و انفجارهایی را در کنار روایتگریهایی از سوی راویان ببینند و بشنوند که امیدواریم این برنامهها برای آنها جذاب و قابل توجه باشد.
پیشبینی حضور ۶۰ درصدی دانشجویان دختر در راهیاننور امسال
وی درباره پیشبینی از تعداد اعزامهای دانشجویی نیز گفت: با توجه به پیش ثبتنامها و نظرسنجیها ۶۰ درصد اعزامها را خواهران دانشجو تشکیل میدهند و مابقی را برادران شامل میشوند.
نحوه ثبتنام دانشجویان برای حضور در اردوی راهیاننور
معاون اردویی بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: دانشجویان برای شرکت در این اردوها با مراجعه به دفاتر دانشجویی میتوانند برای اعزام به این مناطق اعلام آمادگی و ثبتنام کنند. بودجه راهیاننور دانشجویی توسط دستگاههای فرهنگی مرتبط با دانشگاهها و آموزش عالی تامین میشود.
هنوز به شاخص پیشبینی شده در اعزام دانشجویان به راهیاننور نرسیدیم
وی با اشاره به اینکه در سند ملی راهیاننور که در شورایعالی انقلاب فرهنگی تعریف و تصویب شده است حضور ۱۰ درصدی دانشجویان به این مناطق تایید و تعریف شده است، خاطرنشان کرد: ما هنوز به دلایلی از جمله پایین بودن بودجه و سرانه فرهنگی مجموعه آموزش عالی و دانشگاهها به این عدد نرسیدهایم و شاخص اعزام ما حدود ۲ و نیم درصد است. لذا میطلبد مسئولین فرهنگی و به خصوص آموزشعالی همت ویژهای در این زمینه به خرج دهند تا با فراهم کردن شرایط، امکان حضور دانشجویان بیشتری در این اردوها فراهم شود زیرا حضور در این سفر آشنایی با فرهنگ شهادت و ایثارگری است که امروز برای دانشجویان و جوانان ما بسیار راهگشاست. انشالله بتوانیم با حمایت دولت به عدد پیش بینی شده برسیم.
حضور ۱۲ هزار نفری دانشجویان تهرانی در اردوی راهیاننور
وی تاکید کرد: سال گذشته شاهد حضور ۱۲ هزار نفر از دانشجویان دانشگاههای تهران در این اردوها بودیم ولی ایدهال ما با توجه به تمرکز دانشگاههای اصلی در تهران حضور ۲۰ هزار نفری از دانشجویان دانشگاههای تهران در این اردوهاست و انتظارمان این است. قطعا اگر حمایتهای لازم صورت گیرد ظرفیتهای کافی برای پذیرش این تعداد از دانشجویان در اردوی راهیاننور وجود دارد.
فضلی گفت: با توجه به ماه مبارک رمضان و تلاقی این دوره از اعزامها با امتحانات و کنکور امسال، در حوزه پشتیبانی با محدودیتهایی روبرو هستیم که در این راستا برنامهریزیها و تلاشهایی برای فراهم کردن ظرفیتهای بیشتر با نگاه کار فرهنگی نظیر یک شب اسکان در یادمانها در نظر گرفته شد تا ظرفیتهای جدیدی ایجاد و فراهم شود.
انتهای پیام/
نظر شما