توسعه زیست‌بوم فناوری دانشگاه آزاد استان تهران با شبکه‌سازی دانش بنیان

زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد استان تهران با راه‌اندازی شبکه‌های فناورانه از جمله شبکه ملی جلبک، شبکه کسب و کارهای محلی و خانگی و شبکه ملی تولیدات صنعتی در حال توسعه زیست‌بوم فناوری خود است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حل مسائل جامعه مهم‌ترین اولویت دانشگاه آزاد در سال‌های اخیر بوده است. این دانشگاه با شبکه‌سازی اجزای مختلف زیست بوم فناوری خود در کشور رویکرد جدید را آغاز کرده است. این رویکرد برخلاف دانشگاه‌های قدیمی کشور فقط به تربیت دانشمند اکتفا نمی‌کند و خروجی آن هم دانشمند و هم فناور است. دانشگاه آزاد در تلاش است که با ایجاد بسترهای نوینی دانشمند و فناور تربیت کند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان تهران با بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو در ۲۰ واحد و مرکز آموزشی به عنوان یکی از قطب‌های نوآوری و فناوری در فضایی با زیرساخت ۶۳ هزار متر مربع و با حضور ۱۵ مرکز رشد و ۷ سرای نوآوری در کشور مطرح است.

در این راستا، زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد استان تهران با پراکندگی مراکز رشد و سراهای نوآوری در سطح واحدهای دانشگاهی با حضور بیش از ۵۰۰ هسته، واحد و شرکت دانش‌بنیان و تولید بیش از ۶۵۰ محصول با فناوری بالا مشغول خدمت‌رسانی به دانشجویان فناور و ایده‌پرداز در زیست بوم فناوری استان است.

رشد ۱.۵ برابری تولید محصولات فناورانه دانشگاه آزاد استاد تهران در ۲ سال گذشته

زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد استان تهران در ۲ سال گذشته موفقیت‌هایی در زمینه تعداد مراکز و تولید محصولات داشته است. به طوری که مجموع مراکز زیست بوم فناوری دانشگاه آزاد استان تهران از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ حدود ۱۴۰ درصد رشد داشته است. به طوری که از ۱۲۷ مرکز در سال ۱۳۹۹ به ۴۸۹ مرکز در سال ۱۴۰۲ رسیده است. ۷۶۶ محصول در مراکز رشد و سراها تولید شده‌اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱.۵ برابری داشته‌اند.

از دیگر دستاوردهای این مجموعه می‌تواند به فعالیت ۱۶۰۰ دانشجو و استاد در مراکز رشد و سراها اشاره کرد که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۳ برابری داشته‌اند. اینفوگرافی اعداد مهم زیر زیست‌بوم فناوری دانشگاه آزاد استان تهران را نشان می‌دهد.

بر اساس تصویر فوق، دانشگاه آزاد استان تهران دارای ۹ سرای نوآوری، ۱۶ مرکز رشد، ۸۴ شرکت دانش‌بنیان، ۲۴۷ واحد فناور، ۲۷۶ هسته فناور و ۵۱ تیم تحقیق و توسعه است. همچنین ۱۵۲ مشاور در مراکز رشد و سراها فعال هستند و تاکنون ۱۵۰ تفاهم‌نامه همکاری امضا شده است.

دانشگاه آزاد استان تهران تاکنون ۲۴۴ قرارداد منعقد کرده و ۴۲۰ میلیارد ریال درآمدزایی داشته است.

شبکه‌سازی‌های فناورانه دانشگاه آزاد استان تهران

جلال حیدربیگی مدیرکل دانش بنیان استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره مهم‌ترین اقدامات فناورانه دانشگاه آزاد استان تهران گفت: شبکه‌سازی‌های متعددی از جمله شبکه ملی جلبک با دستور مستقیم دکتر طهرانچی در آبان ماه ۱۴۰۳ راه‌اندازی شد. شبکه کسب و کارهای محلی و خانگی، شبکه دیگری است که در حال پیگیری است. این شبکه با محوریت سرای نوآوری از مردادماه ۱۴۰۳ در واحد شهر قدس شکل گرفت و در همه استان‌ها با رویکرد معرفی محصولات، فناوری‌های فرهنگی، صنایع خلاق و محلی فعالیت می‌کند.

وی افزود: در داخل استان تهران راه‌اندازی شبکه ملی تولیدات صنعتی با محوریت واحد تهران شرق در حال پیگیری است. عارضه‌یابی صنعت و تولیدات صنعتی از سال گذشته در واحد تهران شرق آغاز شد. تاکنون قراردادهای خوبی با صنایع شهرهای پاکدشت و قیام‌دشت منعقد شده است. کشاورزی و دامپروری در زمینه اصلاح نژاد و نژادهای برتر دام‌ها با محوریت ورامین در سطح ملی در حال اجرا است.

حیدربیگی خاطرنشان کرد: قصد داریم استان تهران به جایگاه ویژه‌ای در زیست بوم فناوری کشور برسد. استان تهران به عنوان بزرگترین استان کشور، شرایط استراتژیک دارد. راه‌اندازی ۲ شوروم دائمی محصولات های‌تک در استان تهران و واحد کیش از دیگر اهداف دانشگاه آزاد استان تهران است. یکی از اهداف اصلی دانشگاه آزاد استان تهران در زمینه ترویج و بسترسازی فناوری، ترغیب و تشویق بازیگران این زیست‌بوم شامل دانشجویان، استادان و کارمندان به سوی فناوری است. تمهیداتی در استان در زمینه فعالیت‌ها و رویکردهای فناورانه دیده شده است. به صورت هفتگی رویدادهای مختلفی از دورهمی‌ها تا برگزاری چالش‌های فناورانه در حال برگزاری است. هدف از این اقدامات در گام اول کشف استعدادها و رصد فناوران و علاقمندان به فناوری است.

مدیرکل دانش بنیان استان تهران گفت: برای تربیت فناوران ۲ رویکرد وجود دارد. سه‌شنبه‌های فناوری تهران هر هفته ۳شنبه یک برنامه توانمندسازی طبق کتاب شتابدهی برای مدیران مراکز رشد، سراهای نوآوری، مدیران عامل و فعالان شرکت‌ها برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: استان تهران موفق شده است بیش از ۸۰ درصد از تعهد ۶ درصد درآمد فناوری از محل فعالیت‌های فناورانه گرنت‌ها، فعالیت‌های اقتصادی، همکاری‌ها و خدمات آزمایشگاهی را محقق کند.

همچنین روز گذشته در راستای توسعه زیست‌بوم فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۰ شعبه پارک علم و فناوری واحدهای استان تهران ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳ افتتاح شدند. این اقدام گامی مهم در مسیر تحولات هوشمندانه دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1261380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =