قطعی های مکرر برق معضلی جدی برای زاگرس نشینان است

قطعی‌های مکرر برق و خاموشی‌های پی در پی در کهگیلویه و بویراحمد که عنوان پایتخت طبیعت کشور را به خود اختصاص داده است، مشکلات زیادی برای مردم، کسبه و تولیدی‌ها،به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج مدتی است درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و کمبود بارش، بی‌آبی و قطعی مکرر برق بوده است. با توجه به اینکه یاسوج در بین استان‌های کشور، در سال‌های گذشته سرآمد بارش بسیار بالایی را پشت سر گذاشته است ولی امسال کمترین میزان بارش‌ را به خود اختصاص داده است و همین موضوع مشکلات فراوانی را برای مردم به دنبال داشته است.

قطعی‌های مکرر و کمبود بارش در این استان باعث شده است، تا در پی ناترازی‌های گسترده، زنگ بحران کمبود آب و برق در پایتخت طبیعت کشور به صدا در آورده شود.

زخم‌های قطعی برق جدیدا یکی از چالش‌های اساسی زاگرس نشینان شده است. این وضعیت در کهگیلویه و بویراحمد( پایتخت طبیعت ایران) که منابع آن با توجه به کمبود بارش، تأمین آب آن پایدار نیست، شکل بحرانی به خود گرفته است. در این میان خشکسالی از یک طرف و کمبود برق از طرفی دیگر آسیب‌های جدی بر روند طبیعی فعالیت‌های انسانی، حیات گیاهی و زندگی جانوری و همچنین تأثیر آن بر حوزه کشاورزی، صنعت، اقتصادی، اجتماعی و میزان آب‌های سطحی و زیرزمینی در این خطه گذاشته است.

با آغاز موج جدید خاموشی‌ها در بهار ۱۴۰۴، موضوع ناترازی برق بار دیگر به یکی از چالش‌های اصلی کشور تبدیل شده، این بحران که سال‌ها است گریبان‌ گیر صنعت برق ایران است و نه تنها استان بلکه کشور را درگیر خود کرده است.

قطعی برق در کهگیلویه و بویراحمد، مانند هر منطقه دیگری، می‌تواند مشکلات متعددی را به همراه داشته باشد. برخی از این مشکلات عبارتند از:

۱. اختلال در زندگی روزمره: قطع برق می‌تواند باعث اختلال در فعالیت‌های روزمره مردم، از جمله کارهای خانگی، تحصیل و تفریح شود.

۲. مشکلات در تأمین آب: در بسیاری از مناطق، تأمین آب شرب و کشاورزی به سیستم‌های برقی وابسته است. قطع برق می‌تواند منجر به کمبود آب و مشکلات بهداشتی شود.

۳. تأثیر بر کسب و کارها: بسیاری از مشاغل، به ویژه در بخش‌های تولیدی و خدماتی، به برق وابسته‌اند. قطعی برق می‌تواند باعث توقف فعالیت‌ها و ضرر مالی برای کسب‌وکارها شود.

۴. خطرات ایمنی: قطع برق ممکن است منجر به خاموشی چراغ‌های خیابان‌ها و معابر شود که این موضوع می‌تواند خطرات ایمنی و امنیتی را افزایش دهد.

۵. مشکلات در سیستم‌های ارتباطی: بسیاری از سیستم‌های ارتباطی، مانند اینترنت و تلفن، به برق وابسته هستند. قطع برق می‌تواند باعث اختلال در ارتباطات شود.

۶. آسیب به تجهیزات الکترونیکی: قطع ناگهانی برق ممکن است باعث آسیب به دستگاه‌ها و تجهیزات الکترونیکی شود.

۷. مشکلات در مراکز درمانی: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیازمند برق برای تجهیزات پزشکی هستند. قطع برق می‌تواند به خطر افتادن جان بیماران منجر شود.

۸. تأثیر بر کشاورزی: در برخی مناطق، کشاورزی به سیستم‌های آبیاری برقی وابسته است. قطع برق می‌تواند باعث خسارت به محصولات کشاورزی شود.

قطعی‌های مکرر برق در کهگیلویه و بویراحمد مشکلاتی از جمله، توقف تولید، زیان مالی، آسیب به تجهیزات، مشکلات در تامین مواد اولیه، کاهش کیفیت محصولات، مشکلات ایمنی و ... را به وجود آورده است.

با توجه به این مشکلات، مدیریت بحران و برنامه‌ ریزی مناسب برای مقابله با قطعی برق اهمیت زیادی دارد تا از عواقب منفی آن کاسته شود.

ذوالفقار عسکری مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با ایسکانیوز کهگیلویه و بویراحمد افزود: برق یکی از عوامل کلیدی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی است. و نقش بسزایی در پیشرفت جوامع ایفا می‌کند.

وی افزود: مناطق و کشورهایی که زیرساخت‌های برقی قوی دارند، معمولاً بیشتر مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند. به طور کلی برق به عنوان یک منبع انرژی اساسی، زمینه‌ ساز توسعه فناوری‌ های نوین است. این توسعه می‌تواند به ایجاد محصولات جدید و بهبود فرآیندهای تولید به جذب سرمایه‌ گذاری‌های خارجی و داخلی کمک کند.

عسکری ادامه داد: اختصاص اعتبار برای احداث پنل‌های خورشیدی نقش بسزایی در امر بهبود منابع برقی دارد. پروژه‌های عظیمی در کهگیلویه و بویراحمد در حال احداث است،از جمله می‌توان به احداث خط انتقال نیرو و پست فوق توزیع مصوب قلعه رئیسی به دیشموک، خط انتقال نیرو و پست فوق توزیع مصوب گنبد در منطقه امامزاده جعفر گچساران، احداث خط انتقال نیرو و پست فوق توزیع آریوبرزن در منطقه دشت روم و سپیدار بویراحمد و احداث خط انتقال نیرو و پست فوق توزیع سی‌سخت و تملک زمین نام برد. با اختصاص پنل‌های خورشیدی می‌توان تا حدودی از مشکلات کاشته شود.

وی با بیان اینکه بهترین راه برای کاهش خاموشی و قطعی برق، مدیریت مصرف و فرهنگ سازی در بین مردم است تصریح کرد: رسانه‌های جمعی مانند تلویزیون، رادیو، و شبکه‌ های اجتماعی می‌توانند نقش مهمی در ترویج رفتار های صرفه‌ جویانه ایفا کنند. تولید محتواهای جذاب و آموزنده در این زمینه می‌تواند تأثیرگذار باشد. اجرای این راهکارها، می‌تواند فرهنگ مصرف بهینه برق را در جامعه تقویت کند. مردم ما همواره نشان داده‌اند، در شرایط بحرانی و نیاز همیشه همراه مسئولان بوده‌اند، و انتظار می‌رود با درایت و دور اندیشی مسئولان و صرفه جویی مردم در آینده با چنین مشکلاتی مواجه نشویم.

خبرنگار: فائزه صداقت نژاد

انتهای پیام/

کد خبر: 1264066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =