به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، حمید توکلیپور، استاد تمام رشته مهندسی صنایع غذایی در حاشیه کنگره صنایع غذایی طی گفتوگوی اختصاصی با ایسکانیوز، ضمن تشریح اهداف کنگره علوم و صنایع غذایی، وضعیت این صنعت را تحلیل کرد.
وی با اشاره به پتانسیلهای جغرافیایی ایران گفت: کشور ما از لحاظ جغرافیایی، دسترسی به منابع زراعی، باغی و دسترسی به دریای جنوب و دریای خزر را دارد و این موضوع، پتانسیل خیلی خوبی برای فرآوردههای غذایی و آبزیان است.
این استاد دانشگاه در ادامه به ارزیابی خود از وضعیت کنونی پرداخت و افزود: الان در جایگاه مناسبی نیستیم و هنوز جای کار دارد، یعنی اگر بخواهیم از صفر تا صد نمره بدهیم هنوز ۱۰ از ۱۰۰ هم نیستیم.
توکلیپور یکی از مشکلات اصلی را ضعف ارتباط دانشگاه با صنعت دانست و تأکید کرد: متأسفانه صنعت و دانشگاه هرکدام دارند راه خودشان را میروند و دانشگاه در این مورد ضعیف است و تقریبا ۱۰ درصد با صنعت ارتباط دارد.
وی در پایان راهکارهای خود را اینگونه بیان کرد: به نظر من، بودجه بیشتری باید صرف تحقیقات شود و ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه اتفاق بیافتد.
حمید توکلیپور، افزود: باید ارتباط دانشگاهی ما با جهان بیشتر شود و حتی تبادل دانشجو و استاد با دانشگاههای معتبر داشته باشیم و همچنین صنعت غذایی نیز باید مطابق با تکنولوژی نوین و پیشرفته دنیا پیش برود که متاسفانه در این مورد، خیلی ضعیف عمل شده است.
گفتنی است این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطبهای اصلی صنایع غذایی در منطقه را داراست.
خبرنگار: علی حسننیا
انتهای پیام/
نظر شما