٣ میلیون راس دام روی دست دامداران مانده و خریدار ندارد

رئیس سازمان امور عشایر گفت: امسال ۳ میلیون رأس دام در دست دامداران مانده و کسی نیست این دام را بخرد که بخشی از این به دلیل برگزار نشدن مراسم حج و محرم بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: طی سال‌های ۹۸ و ۹۹، با اذن مقام معظم رهبری و تصویب مجلس، ۴۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه برای تأمین آب شرب جامعه عشایری اختصاص یافته و برای ۲۳ هزار خانوار عشایری آب تا جلوی چادرهای آنان کشیده شده است.

کرمعلی قندالی با بیان اینکه طی این دو سال در مجموع ۶۲۵ پروژه تأمین آب در مناطق عشایری به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت: در روز ۱۵ مهر "روز ملی روستا و عشایر" به صورت ویدئوکنفرانس پروژه تأمین آب بمرود در شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی با ۶۵۰ خانوار بهره مند به صورت نمادین توسط رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه زندگی عشایر متنوع و سخت است و طی دوره ۱۵ ساله خشکسالی، سال‌های سختی برای عشایر گذشته است، افزود: امروزه با وجود مشکلات در حوزه عشایر، ۹۵ درصد عشایر به راه دسترسی دارند و ۷۰ درصد آنان نیز از آب سالم برخوردار هستند.

مشکلی در تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور وجود ندارد

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: امسال ۳ میلیون رأس دام در دست دامداران مانده و کسی نیست این دام را بخرد که بخشی از این به دلیل برگزار نشدن مراسم حج و محرم بود.

وی ادامه داد: امروز این محصول استراتژیک را به حد قابل قبولی در کشور داریم و اگر صادرات هم باز شود در تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور دچار مشکل نمی‌شویم.

قندالی با اشاره به سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور، گفت: در سرشماری عشایر در سال ۱۳۸۷ تعداد ۲۱۳ هزار خانوار عشایری با یک میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت در کشور وجود داشت که در سال گذشته با همکاری مرکز آمار ایران سرشماری عشایر به صورت ثبتی مبنایی انجام شد که بر اساس آمار اولیه آن، خانوارهای عشایری کشور به ۳۲۴ هزار خانوار رسیده که ۱۱۱ هزار خانوار اضافه شده و جمعیت آنان نیز ۱۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: نتایج سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در اول آبان همزمان با "روز ملی آمار" با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور رونمایی می‌شود.

۱,۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت کرده‌ایم

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه در چند سال گذشته وارد حوزه تأمین انرژی خورشیدی برای عشایر کشور شدیم، افزود: کار دیگری که انجام شد توجه به معیشت و تولید عشایر بود و در این زمینه طرح محوری زنجیره تولید گوشت قرمز را در مناطق عشایری اجرا کردیم.

وی یادآور شد: در سال‌های گذشته ۱,۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت کرده‌ایم که ۵۵۰ میلیارد تومان آن با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۵ ساله بوده است.

قندالی با بیان اینکه در گذشته تشکل‌های عشایری ورشکسته و بدهکار بودند، بیان داشت: اتحادیه مرکزی تعاونی‌های عشایری ۸۳ میلیارد تومان بدهکاری داشت که با مصوبه‌ای که از مجلس گرفتیم سود بانکی این بدهکاری بخشیده شد و مابقی آنکه ۲۱ میلیارد تومان بود در سال ۹۸ پرداخت شد و امروز اتحادیه عشایری یک اتحادیه بسیار فعال است که وارد بازار خرید جو و ذرت از مردم شده است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به افزایش ۴۰۰ درصدی سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری از بدو تأسیس تاکنون، گفت: این صندوق امروز ۷۵ میلیارد تومان سرمایه دارد در صورتی که در سال ۷۲ سرمایه آن ۱۳ میلیارد تومان بود.

وی گفت: در موضوع خصوصی سازی بهترین واگذاری‌ها در سازمان امور عشایر اتفاق افتاده و حدود ۲۹۰ مورد جایگاه‌های سوخت فسیلی، انبار و … به تشکل‌های عشایری واگذار شده است.

قندالی با اشاره به توافق با وزارت بهداشت برای راه اندازی کانکس‌های سیار بهداشت در مناطق عشایری، افزود: تعداد ۱۸ کانکس سیار بهداشتی در مناطق عشایری استان فارس به بهره برداری رسیده و این کار به صورت فراگیر در همه مناطق عشایری کشور انجام می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه هنوز چالش‌ها و کمبودهایی در مناطق عشایری وجود دارد که باید پیگیری کنیم این مشکلات برطرف شود، تاکید کرد: فراکسیون عشایری برای ما خیلی مهم است و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت مجلس برای عشایر که یک جامعه نجیب، غیرتمند و مدافع ارزش‌ها هستند استفاده کنیم.

انتهای پیام 

کد خبر: 1074358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =