به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از نیواطلس؛ مقاله جدیدی در نشریه نیچر منتشر شده که نشان دهنده نتایج نوید بخش مرحله نخست آزمایش بالینی واکسن نوینی است که به سیستم ایمنی بیماران کمک میکند تومورهای مغزی را بهتر ردیابی کنند.
اطلاعات نشان میدهد واکسن آزمایشی ایمن است و واکنش ایمنی ناشی از آن رشد تومور را کند میکند. مرحله دوم آزمایش بالینی نیز در حال برنامه ریزی است.
به طور خاص تومورهای گلیوما (Glioma) نوعی از سرطان مغز هستند که درمان آن بسیار مشکل است. آنها در سراسر مغز منتشر میشوند و به همین دلیل حذف آن از طریق جراحیهای معمولی کار سختی است. اما آنها یک ویژگی مشترک دارند. بیش از ۷۰ درصد گلیوماهای گرید پایین دارای یک جهش ژنتیکی هستند که روی آنزیمی به نام IDH۱ تأثیر میگذارد.
جهش IDH۱ مختص گلیوما است و به ایجاد نوع جدیدی از پروتئین به نام «نئواپیتوپ» منجر میشود.
مایکل پلاتن از مرکز تحقیقات سرطان آلمان سالها روی توسعه واکسنی تحقیق میکرد که به سیستم ایمنی بیمار کمک میکند سلولهای جهش یافته IDH۱ را ردیابی کند.
پلاتن در این باره میگوید: در حقیقت هدف ما پشتیبانی از سیستم ایمنی بیمار و استفاده از واکسن به عنوان روشی هدفمند برای تغییر نئواپیتوپ های مرتبط با تومور است.
در سال ۲۰۱۵ محققان آزمایش بالینی واکسن نوین IDH۱ را آغاز کردند.
حدود ۳۳ بیمار مبتلا به گلیوما IDH۱ در این آزمایش بالینی استخدام شدند. نتایج مرحله اول این آزمایش نشان میدهد واکسن مذکور ایمن است و هیچ عارضه جانبی خطرناکی ندارد.
در حدود ۹۳ درصد بیماران واکسن به ایجاد واکنش ایمنی منجر شد. سلولهای ایمنی T که جهشهای IDH۱ را ردیابی میکنند، در بدن این بیماران نسبت به واکسن واکنش مثبت نشان دادند.
در ادامه تحقیقات که ۳ سال بعد انجام شد، نرخ بقا (Survival rate) بیماران ۸۴ درصد اعلام شده بود. همچنین در ۸۲ درصد دریافت کنندگان واکسن که واکنش ایمنولوژیکی قدرتمندی در بدن آن مشاهده شده بود، هیچ گونه رشد توموری مشاهده نشد.
البته به گفته پلاتن باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا کارآمدی واکسن تأیید شود.
انتهای پیام/
نظر شما