به گزارش خبرگزاری ایسکانیوز به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره، مقامات یمنی و ناظران بین المللی ضمن هشدار درباره پیامدهای سکوت غرب، مجامع بین المللی و مدافعان حقوق بشر، از وقوع فاجعه بشری در یمن به علت تداوم حملات عربستان سعودی و محاصره اقتصادی این کشور خبر دادند.
ادامه روند افزایش آمار شهدا و زخمیهای حملات به یمن
طی یک ماه گذشته بیش از ۹۰ شهروند یمنی در حملات توپخانهای و موشکی ارتش سعودی به استان صعده یمن شهید یا زخمی شدند.
دکتر یحیی احمد یحیی شایم از مقامات انصارالله یمن با انتقاد از آمریکا و دیگر دولتهای غربی اعلام کرد: فقط در منطقه الرقو ۱۲ نفر در این حملات شهید و بیش از ۸۰ نفر زخمی شدند که شماری از آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
او افزود: سازمانهای بین المللی شکست خودشان را ثابت کرده اند و جهانیان میدانند یمن با محاصره بسیار شدیدی روبروست که در تاریخ سابقه نداشته و همین بر ارائه خدمات بهداشتی تأثیر گذاشته به ویژه آنکه فرودگاهها بسته است و امکان درمان زخمیها در خارج نیز وجود ندارد و به عمد این وضع تحمیل شده است. سازمانهای بین المللی به شدت بی اعتنایی میکنند در صورتی که ما آنان را در جریان رویدادها قرار میدهیم.
بیش از ۱۷ هزار شهید در شش سال تجاوز سعودی به یمن
وزارت بهداشت یمن در آخرین گزارش خود آمار شهدای این کشور در حملات مستقیم متجاوزان سعودی در شش سال جنگ را بیش از هفده هزار نفر اعلام کرد.
بر اساس بیانیه این وزارتخانه، آمار شهدای حملات مستقیم ائتلاف متجاوزان به یمن، ۱۷ هزار و نود و هفت نفر است که ۳۸۲۱ نفر آنان کودک و ۸۹۲ نفر زن هستند، ضمن اینکه آمار زخمیهای این حملات به بیش از ۲۷ هزار نفر رسیده است.
۵۲۳ مرکز بهداشتی در یمن هدف قرار گرفته است
در این بیانیه آمده است، ائتلاف متجاوزان در این سالها ۵۲۳ مرکز بهداشتی را به صورت کامل یا تقریبا کامل ویران کرده اند، صد خودروی امداد را مورد هدف قرار دادند و نتیجه شش سال حمله و محاصره این بود که نیمی از مراکز درمانی و بهداشتی کشور از کاربری درمانی خارج شدند.
موج بی سابقه مرگ و میر کودکان یمنی به علت محاصره
در این بیانیه آمده است محاصره شش ساله متجاوزان علیه یمن موجب شد تا آمار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به شدت افزایش یابد، سالانه ۸ هزار زن جان خود را از دست می دهند، یک میلیون و هشتصد هزار زن نیز از سوء تغذیه و یک میلیون زن دیگر نیز از دیگر تبعات محاصره رنج ببرند.
به موجب این بیانیه آمار کودکان زیر پنج سال که از سوء تغذیه شدید رنج میبرند دو و نیم میلیون نفر اعلام شد که در این میان شرایط ۵۰۰ هزار نفر آنان بسیار وخیم گزارش شد.
بیانیه وزارت بهداشت یمن میافزاید: در استانهایی که با تسلیحات ممنوعه هدف قرار گرفته اند آمار زاد و ولد کودکان ناقصالخلقه بسیار بالاست. سه هزار کودک از اختلالات قلبی، ۵۰۰ هزار نفر از اختلالات کبدی و دو هزار نفر نیز نیازمند کاشت قرنیه هستند، اما به دلیل تعطیلی فرودگاه صنعا امکان انتقال این کودکان به خارج از کشور وجود ندارد. در این میان آمار کسانی که به تومورهای سرطانی مبتلا هستند ۷۲ هزار نفر است که ائتلاف متجاوزان اجازه ورود تجهیزات و داروهای لازم برای این بیماری را نمیدهد.
شیوع انواع بیماریها و هشدار درباره نابودی کامل زیرساختهای بهداشتی یمن
این بیانیه میافزاید: در این شش سال آمار ابتلا به انواع بیماریهای واگیردار در یمن افزایش یافته است و حتی برخی از بیماریهای واگیردار که سالها از بین رفته بودند دوباره شایع شده اند.
وزارت بهداشت یمن در ادامه هشدار داد: تداوم جلوگیری از ورود سوخت به کشور موجب میشود تا ناقوس خطر در کشور به صدا در آید، زیرا این کار موجب میشود ۱۵۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی و ۴۰۰ بانک خون و آزمایشگاه به تعطیلی کشانده شوند.
از سال ۲۰۱۵ عربستان و امارات با حمایت نظامی و اطلاعاتی آمریکا و غرب و با هدف حمایت از دولت مستعفی منصور هادی جنگی خونبار را در یمن به راه انداختهاند که نتیجهای جز رقم زدن یک فاجعه انسانی بی سابقه در یمن نداشته است.
انتهای پیام/
نظر شما