حضور ۳۲ ساعته دانشجویان در پاویون‌ها با وجود کمبود امکانات اولیه رفاهی/ محیط خوابگاه‌ها دلسرد کننده است

دبیر کل شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اکثر پاویون‌های بیمارستانی از تسهیلات و امکانات اولیه رفاهی برای دانشجویانی که گاها ۳۲ ساعت متوالی در بیمارستان حضور دارند،برخوردار نیستند.

فائزه عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره وضعیت دانشجویان کارورز پزشکی در بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار کرد: متاسفانه دانشجویان اینترن باید کشیک‌های سنگین و پشت سر هم را بگذرانند. در واقع بار سنگینی از وضعیت بیمارستان‌ها را دانشجویان سال آخر پزشکی به دوش می‌کشند. 

وی ادامه داد: از طرفی مسئولان نسبت به اینترن‌ها کم لطف هستند. به عنوان مثال معوقات افزایش حقوق تیر، مرداد و شهریور دانشجویان اینترن علوم پزشکی مشهد اخیرا پرداخت شده است. متاسفانه حقوق اینترن‌ها به نسبت کاری که در بیمارستان انجام می‌دهند بسیار پایین است و پاسخگوی حداقل نیازهای معیشتی آنان نیست. 

به گفته این فعال صنفی دانشجویی، مبلغ حقوق اینترن‌ها برای دانشجویان مجرد با در نظر گرفتن ۲۰ درصد افزایش حقوق  حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان  است. این دانشجویان با توجه به کشیک‌های سنگینی که دارند، نمی‌توانند به جز بازه زمانی که در دانشگاه و بیمارستان هستند، در محل دیگری مشغول به کار شوند.

دبیر کل شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر که در پیک ششم کرونا و شیوع ویروس امیکرون قرار داریم، تعداد زیادی از اینترن ها به کرونا مبتلا شده‌اند و گاها حداکثر پنج روز استعلاجی  دارند و پس از آن موظف به بازگشت به محل خدمت هستند این در حالیست که نبود آنها سبب افزایش فشار روی باقی اینترن های حاضر در بخش‌ها می‌شود.

وی با ذکر مثالی یادآور شد: تصور کنید یک بخش دارای ۴ اینترن است و ۲ نفر به امیکرون مبتلا شده‌اند. طبیعتاً در نبود این ۲ نفر فشار کار ۲ دانشجوی دیگر در بخش افزایش پیدا می‌کند و کشیک‌های آنان نیز بیشتر می‌شود. علاوه بر آن هر فعالیت آموزشی که این دانشجویان در طول دوره تحصیل در بیمارستان‌ها انجام می‌دهند می بایست بر اساس پیوست آموزشی باشد و این دانشجویان به‌عنوان نیروی کادر درمان محسوب نمی‌شوند اما شاهد هستیم که در بحران‌های کرونا در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارند اما از حداقل مزایای کادر درمان بهره‌مند نیستند.

این دانشجوی پزشکی اضافه کرد: به‌طور مثال بیمه درمانی برای آنان محسوب نمی‌شود و همچنین از حداقل قانون کار بهره مند نیستند به‌طوری‌که حقوق آنان تحت عنوان کمک هزینه تحصیلی واریز می شود؛ نه حقوق کادر درمان.

عابدی با بیان اینکه خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند گفت: بر اساس دستور وزارت بهداشت، ظرفیت‌های خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در حال تکمیل شدن است. در حال حاضر آموزش دانشجویان علوم پایه مجازی شده‌ و مقداری از تجمع داخل خوابگاه‌ها کاسته شده اما با توجه به شیوع ویروس امیکرون، احتمال درگیری تعداد زیادی از دانشجویان داخل خوابگاه وجود دارد.

محیط خوابگاه برای دانشجویان پزشکی دلسرد کننده است

وی اضافه کرد: متاسفانه امکانات رفاهی و تفریحی خوابگاه‌ها، به دلیل کمبود بودجه دانشگاه‌ها چندان مناسب نیست. دانشجویان پزشکی ۷ سال در یک خوابگاه حضور دارند و فقدان این امکانات منجر به آن شده که محیط خوابگاه برای این دانشجویان به محیطی دلسرد کننده تبدیل شود. این وضعیت در پاویون‌های دانشجویان پزشکی عمومی و تخصصی در داخل بیمارستان‌ها نیز وجود دارد به‌طوری‌که اکثر این پاویون‌ها از تسهیلات و امکانات اولیه رفاهی برای دانشجویانی که گاها ۳۲ ساعت متوالی در بیمارستان حضور دارند،برخوردار نیستند.

دبیر کل شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خوابگاه به عنوان خانه دوم دانشجویان محسوب می‌شود و باید محیط پر نشاطی در خوابگاه برای آنان فراهم شود. از طرفی نیمی از وقت دانشجویان علوم پزشکی در بیمارستان‌ها می‌گذرد. به همین منظور محیط خوابگاه باید از شرایطی برخوردار باشد که دانشجویان را از محیط استرس‌زا و تنش‌زای بیمارستان دور کند.

کمبود امکانات رفاهی بر سلامت روان دانشجویان و آینده شغلی آنان تاثیرگذار است

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان در آینده با سلامت مردم سر و کار دارند و باید بتوانند بیماران را از لحاظ روانی به آینده امیدوار کنند؛ اما متاسفانه کمبود امکانات تفریحی و رفاهی در خوابگاه‌ها به شدت احساس می‌شود و همین امر منجر می‌شود سلامت روان دانشجویان در برخی از موارد تحت تاثیر قرار گیرد، حتی ممکن است این مسائل بر آینده شغلی آنان نیز تاثیرگذار باشد. 

عابدی با بیان اینکه دانشجویان دوره اینترنی و رزیدنتی فشار درسی و کاری بسیاری را تحمل می‌کنند اظهار کرد: مدتی است مراکز مشاوره در دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال‌تر شده است. اما ضرورت دارد افرادی به طور مستمر در محیط‌های خوابگاهی و دانشگاهی حضور داشته باشند و موظف باشند به شکل فعالانه پیگیر سلامت روان این دانشجویان باشند. هزینه روانکاوی در مراکز خارج از دانشگاه  گران است و دانشجویان بدلیل مشغله‌های فراوان و عدم توان و حوصله و گاها عدم اعتماد به این مراکز در داخل دانشگاه مراجعه نمی‌کنند.

وضعیت سلامت روان دانشجویان به‌صورت ماهانه پیگیری شود

این فعال صنفی در پایان خاطرنشان کرد: راهکار این امر این است که کارمندان مراکز مشاوره و سلامت روان به صورت ماهانه وضعیت سلامت تمامی دانشجویان را پیگیری کنند و اعتماد سازی لازم را انجام دهند .علاوه بر این جو رسانه ای سنگین ضد پزشک حال حاضر در جامعه و تمامی مشکلات ذکر شده منجر به ناامیدی و سرخوردگی دانشجویان پزشکی و پزشکان جوان شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1130450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =