به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، دستورالعمل استقبال از نودانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها و واحدهای ویژه ابلاغ کرد.
در دستورالعمل آمده است: با توجه به بند ۴۹ از راه کنش پنجم سند تحول و تعالی دانشگاه مبنی بر تهیه و پیاده سازی استانداردها و دستورالعمل های مناسب سازی و هویت بخشی فضاهای دانشگاهی، ضروری است واحدهای دانشگاهی تمهیدات لازم برای بازگشایی دانشگاه ها و استقبال پرشور از نودانشجویان و استفاده از ظرفیت های آنان را مدنظر قرار دهند.
براساس بندهایی از این دستورالعمل، ستاد استقبال از نودانشجویان زیر نظر شورای فرهنگی واحدهای دانشگاهی و به ریاست معاون فرهنگی و دانشجویی واحد و با حضور نمایندگان بسیج اساتید، بسیج دانشجویی، تشکل های دانشجویی، کانون های فرهنگی و نشریات دانشجویی و هیأت مذهبی در تمامی واحدهای دانشگاهی به منظور برنامه ریزی برای نحوه استقبال از دانشجویان تشکیل شود.
مراسم استقبال از نو دانشجویان، به همراه خانواده در هر واحد با توجه به کرامت و هویت دانشجو برگزار شود.
ضروری است تمام برنامه های فرهنگی با محوریت مؤلفه های کلیدی هشت گانه (عقلانیت، امیدواری، اعتماد به نفس و ...) از بدو ورود دانشجو برنامه ریزی شود به گونه ای که همه برنامه ها نسبت روشن و دقیقی با نهادینه سازی مؤلفه های کلیدی در فرهنگ دانشگاه داشته باشند.
در این دستورالعمل تأکید شده است که از ظرفیت اساتید به ویژه اساتید دانش خانواده و مشاوره در انتقال پیامهای لازم به نو دانشجویان به صورت حداکثری بهره گیری شود.
زمان برگزاری مراسم استقبال از نودانشجویان، متناسب با برنامه ریزی شورای فرهنگی و ستاد استقبال از هفته دوم تا هفته آخر مهرماه با تأکید بر حضور نو دانشجویان و خانواده آنها در نظر گرفته شود. غبارروبی و عطر افشانی مساجد و مزار شهداء در واحدهای دانشگاهی به عنوان اقدام نمادین برای آغاز سال تحصیلی جدید انجام شود.
در حاشیه برنامه، با محوریت نهادهای دانشجویی غرفه هایی تعبیه شود تا ضمن آشنایی دانشجویان با بخشهای مختلف فرهنگی، زمینه ارتباط گیری و ثبت نام برای کانون ها، نشریات، بسیج دانشجویی و تشکل های دانشجویی فراهم شود.
با توجه به لزوم توجه خاص به سلامت روانی در کنار بهداشت و سلامت جسمی، به منظور استفاده حداکثری از تمامی امکانات و ظرفیت های بالقوه دانشگاه از جمله مراکز مشاوره و بهره گیری از اساتید متدین و متخصص، ضروری است اطلاع رسانی کامل در خصوص اهمیت فعالیت مراکز مشاوره و انواع خدمات مشاوره ای (از جمله خدمات مشاوره ای در فضای مجازی)، ساعات حضور مشاوران جهت ارائه خدمات و .. به عمل آید.
به منظور سهولت دانشجویان در دریافت فرمها و اطلاعات مربوط به قوانین و مقررات و برنامه های فرهنگی مانند آشنایی با فعالیت کانون های فرهنگی، نشریات دانشجویی و ... سامانه معاونت فرهنگی و دانشجویی به آدرس farhangi.iau.ir در سامانه پیش ثبت نام درج شود.
همچنین به منظور تعامل و ارتباط مستمر دانشگاه با خانواده دانشجویان، ضمن تشکیل و معرفی کمیته تعامل دانشگاه و خانواده، کارگاه ها و جلسات آنلاین مشاوره خانواده و دانشگاه، بنا به ضرورت از سوی واحدهای دانشگاهی اطلاع رسانی و برگزار شود.
انتهای پیام/
نظر شما