امدادرسانان فوت‌شده در سیل و زلزله، شهید محسوب می‌شوند/ دانشگاه آزاد بستر اظهار نظر دانشجویان را با کرسی‌های آزاد اندیشی فراهم کرد

رئیس بنیاد شهید گفت: افرادی که به عنوان امدادرسان در حوادث سیل و زلزله شرکت کردند و فوت‌شدند نیز به عنوان شهید محسوب خواهند شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سیدامیر قاضی‌زاده‌هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، صبح پنجشنبه در نشستی با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قم به‌مناسبت روز دانشجو اظهار کرد: ۱۶ آذر فرصتی مناسب برای گفتگو پیرامون نقشی است که دانشجویان در ۸۰ سال اخیر ایفا کرده‌اند. اعطای لقب موذن جامعه به دانشجو، حاوی نکته بسیار بااهمیتی است؛ زیرا اذان یادآور پیام توحید با هدف مفهوم بخشی به زندگی و هستی انسان‌ها است و به دنبال آن موذن کسی است که پیام توحید، آخرت گرایی، عدالت‌طلبی و خداخواهی را به مردم جامعه منتقل می‌کند و از انتقال پیام دشمنان خدا و مادی‌گرایان بر حذر است.


وی بیان‌کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری مگس‌ها روی زخم می‌نشینند. در حال حاضر دشمنان سعی دارند با برجسته‌سازی بعضی از مشکلات مردم، به فتنه‌انگیزی در داخل کشور بپردازند. از طرفی اگر ما مسئولین در طول این ۳۰الی۴۰ سال اخیر وظایفمان را به درستی انجام می‌دادیم، بسترهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه درگیر بسیاری از آسیب‌های کنونی نبود.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: اتفاقات اخیر برای جوانان یک جهش نیز به شمار آمد؛ زیرا جوان در خود یافت که می‌تواند حرف خود را آزادانه بیان‌کند. البته تبدیل این موقعیت به فرصت مشروط به فراهم‌کردن بستری مناسب برای مطرح‌کردن دیدگاه‌ها و نظرات دانشجویان به دور از هرگونه تعصب است که خوشبختانه این بستر را دانشگاه آزاد اسلامی در قالب کرسی‌های آزاد اندیشی فراهم کرده است.‌

او با تاکید براینکه هدف از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی صرفا قانع‌شدن افراد نیست، خاطرنشان کرد: شرکت دانشجویان در این چالش‌ علاوه بر بالابردن سطح اطلاعات و دانش، زمینه رشد آنان را نیز فراهم خواهد آورد. از طرفی بزرگترین رشد برای یک جامعه، بالارفتن تحمل اجتماعی افراد آن‌ جامعه است. دموکراسی و مردم‌سالاری نیز بدون بالابردن سطح تحمل اجتماعی ممکن نخواهد بود و نقطه شروع این امر مهم دانشگاه است. 

معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر وجود تفاوت میان اعتراض و اغتشاش تصریح‌کرد: هیچ فردی حق ندارد به اسم اعتراض، اموال مردم را تخریب کند. حکومت در دفاع از ناموس و مال مردم مسئول است و با افرادی که سعی در ایجاد اختلال در این امر مهم را دارند، قاطعانه برخورد خواهد کرد. 

او در پاسخ به این پرسش دانشجویان که علت عزل و نصب‌های‌ متعدد در دولت فعلی چیست، تشریح کرد: اگر فرد قرارگرفته در مسئولیت، متوجه ضعفش در انجام وظایف شود، تمایل خود مبنی بر تغییر محل خدمت را به دولت ابراز می‌کند، از مسئولیت فعلی خود استعفا می‌دهد و در نهایت فرد شایسته‌تری در جایگاه او قرار خواهد گرفت. در این صورت از ماندگاری فردی که توانایی پاسخگویی به مردم را ندارد به مدت ۴سال، جلوگیری خواهد شد و به نوعی همان شایسته‌سالاری اتفاق خواهد افتاد. 

سید امیر قاضی‌زاده هاشمی مطرح کرد: ایران زمانی که اروپا در قرون وسطی قرار داشت، با سبک زندگی محکمتر از سبک زندگی فعلی خود در عرصه علم و دانش و پیشرفت پیشتاز بود. بنابراین پیشرفت اروپا ارتباطی به عدم وجود حجاب در جامعه خود ندارد و ناشی از تسلط به علم، و برقراری نظم است. در واقع جامعه منظم و مسلط به علم پیشرفت خواهد کرد. 

معاون رئیس جمهور با اشاره بر حضور ایران در منطقه به عنوان یکی از کشورهای قدرتمند تاکید کرد: علت حضور قدرتمند ایران در منطقه نیز کسب پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه علم و دانش است. با رشد علمی هرچه بیشتر جوانان و اساتید این میزان قدرت جهانی به مراتب افزایش خواهد یافت.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره قوانین مربوط به حوزه شهید و شهادت اظهارکرد: در خصوص شهید و شهادت قوانینی وجود دارد که رسیدگی به این امور بر اساس این قوانین است. متاسفانه در حال حاضر برای افرادی که در اقدامات جهادی داوطلبانه از دنیا می‌روند، قانونی مبنی بر به شمارآوردن آنها به عنوان شهید وجود ندارد و رفع این امر مستلزم قانون‌گذاری است.

او افزود: خوشبختانه یک بسته قانونی بین بنیاد شهید، هلال احمر و سازمان محیط زیست در حال تدوین است. براساس این بسته قانونی، افرادی که به عنوان امدادرسان در حوادث سیل و زلزله شرکت کردند و فوت‌شدند نیز به عنوان شهید محسوب خواهند شد.

خبرنگار:فاطمه دده بیگی

کد خبر: 1162889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =