بهاره بهمنپور، استاد دانشگاه ادبیات انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال درباره چگونگی ارتقای مهارت آموزی در بین دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی به خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: اغلب دانشجویان دکتری از بدو ورود به دانشگاه در هر رشته تحصیلی باید برخی الزامات از سوی دانشگاه را مورد توجه بیشتر قرار دهند. با این تفاسیر وقتی دانشجویی با کمتری میزان دانش وارد دانشگاه میشود، در مراحل بعدی نمیتواند خود را به میزان استانداردهای لازم برای تحصیل در مقطع مورد نظر ارتقا دهد.
تغییر نحوه پاسخگویی به سؤالات کنکور/ خواهان قطع کامل اینترنت نیستیم
وی افزود: دانشجویان در بدو ورود و جذب باید حداقلهای تحصیل در رشته مورد نظر را داشته باشند. در وضعیت کنونی روند پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی بدون داشتن استانداردهای علمی را شاهد هستیم. به عبارت دیگر برخی دانشجویان محصل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری از لحاظ علمی در حد مقطع تحصیلات تکمیلی نیستند. برای مثال برخی از دانشجویان در مقطع دکتری ادبیات زبان انگلیسی حتی یک جمله به زبان انگلیسی نمیتوانند صحبت کنند.
به گفته این استاد دانشگاه باید زمینه ورود به مقطع دکتری از سوی تصمیم گیران امر دشوار شود تا دانشجویان توانا در حل چالشهای حین تحصیل بتوانند جذب شوند. این در حالی است که در سالهای اخیر برخی از دانشجویان شرکت کننده در مقطع تحصیلات تکمیلی به صرف شرکت در آزمون پذیرش شده و هم اکنون در کرسیهای تحصیلات تکمیلی دانشگاهها مشغول به تحصیل هستند!
بهمنپور درباره راهکارها برای حل مشکلات دانشجویان دکتری افزود: فقط تا حدی میتوان مشکلات این دانشجویان را حل کرد و باید بتوان آنها را راهنمایی کرد و در صورت بروز ضعف فرصت داد تا مشکلات را برطرف کنند. البته فرد برای تحصیل در هر رشته و مقطع باید زمینه تحصیل را داشته باشد، چون در غیر این صورت امر فشار مضاعف را برای دانشجو و استاد به دنبال دارد.
استاد دانشگاه ادبیات انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ادامه داد: برای مثال وقتی دانشجو با آگاهی اندک و بدون اطلاع از رشته تحصیلی و مهارتهای مورد نیاز بر سر کلاس مقطع تحصیل تکمیلی حاضر میشود، طبیعتا سرخورده میشود. با این تفاسیر میتوان برای دانشجویان ضعیف برنامهریزی کرد، اما میزان توانایی، علاقه، اختصاص وقت و استعداد دانشجو به پیشرفتش بستگی دارد. هرچند در وضعیت کنونی دانشجوی ضعیف وارد دانشگاه شده و بجای تلاش و رفع مشکلات موجود به دلیل پرداخت شهریههای گزاف انتظار تنزل کیفیت آموزش را دارد.
بهمن پور ادامه داد: باید در بدو ورود دانشجویان مسلطتر و متناسب با رشته تحصیلی مورد نظر انتخاب شوند. در حالی که فقط به دلیل پرداخت شهریههای کلان تنزل استانداردها را شاهد هستیم و همین امر در طولانی مدت باعث تنزل کیفیت آموزش شده و این اقدام خیانت بزرگ به سیستم آموزش کشور محسوب میشود.
به گفته وی افزایش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی کیفیت آموزش را تنزل داده و همین امر ارزش مدرک دکتری را هم کاهش داده است. باید توجه داشت که عوامل متعدد از جمله شهریههای گزاف دانشگاه و شاخصهای دیگر در افزایش پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی دخیل هستند.
خبرنگار: علی خلیلی طهرانی
انتهای پیام/
نظر شما