به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، اختتامیه ششمین دوره جشنواره قلم امروز دوشنبه ۸ اسفند در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. بیانیه هیات داوران ششمین دوره جشنواره قلم بدین شرح قرائت شد:
راهبرد جهاد تبیین برای مرجعیت رسانه در دستور کار قرار گیرد
اینک در فرخنده ایام اعیاد شعبانیه و در آستانه حلول سال نو به حول قوهالهی با همراهی و تلاش صمیمانه مدیران، اساتید و دانشجویان عزیز، ششمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی رقم خورده است، جشنوارهای که بازتاب شور و نشاط و خودباوری دانشجویان متعهد و آگاه و افق تابناکی از رشد و بالندگی مطبوعات دانشجویی در تحقق راهبردهای شبکهسازی دانشجویان، جهاد تبیین، اشاعه فرهنگ اسلامی، روشنگری و نهادینهسازی گفتمان اندیشهورزی و اخلاق محوری در این دانشگاه بزرگ است. جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی فرصت مغتنمی ایجاد کرده است تا آزاد اندیشی و تضارب فکری دانشجویان به وسعت ایران عزیز مورد مداقه و ارزیابی قرار گیرد.
هیات داوران ضمن حمد و امتنان بیکران ذات حضرت احدیت برای بذل این نعمت سترگ و تبریک پیشاپیش میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) و قدردانی از زحمات دانشمند فرزانه جناب آقای دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه ازاد اسلامی و معاون پر تلاش ایشان جناب آقای دکتر جهان بین، همچنین عرض خداقوت به آقایان دکتر زارع و عزیزی و سایر همکاران دبیرخانه و جشنواره و نیز ابزار سپاس و قدرشناسی و فروتنی به همه دانشجویان و خالقان آثار دانشجویی و با گرامیداشت یاد شهدا بویژه سرباز ولایت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نکاتی را به شرح ذیل به استحضار میرساند:
- مسیر طولانی طی نشده و مسئولیت سنگین جهان تبیین بوسیله دانشگاههیان را با توجه به نقش مهم دانشگاه بر دوش خود بیش از گذشته حس میکنیم بنابراین با علم و آگاهی به تشدید جنگ شناختی دشمنان در آرایش جدید رسانهای، با استعانت از خداوند متعال، گامها را مصممتر از گذشته، برخواهیم داشت؛ جشنواره را نقطه نمیدانیم بلکه خط و مسیر میدانیم که به فضل الهی مطمئن مرحله به مرحله و هر مرحله بهتر از قبل ادامه خواهیم داد.
- جشنواره قلم در دور ششم برگزاری با سه تغییر مهم برگزار شده است؛ اضافه شدن بخشهای فضای مجازی، جهاد تبیین و تبیین سند تعالی و تحول دانشگاه علاوهبر بخشهای تبیین مکتب شهید سلیمانی و بیانیه گام دوم، نوید بخش تلاشهای نشریات دانشجویی برای کیفی کردن آثار در این بخشهای راهبردی است.
- داوران در این دوره از جشنواره در مرحله اولیه، حدود ۱۵ هزار اثر را در ۴ بخش اصلی جشنواره یعنی بخش نشریات برتر با ۸ زمینه، بخش آثار برتر با ۱۵ قالب، بخش فضای مجازی با ۳ زمینه و بخشهای ویژه با ۵ محور داوری کردند. در مرحله دوم و نهایی داوران صاحب نام با اندوختههای تجربی و تئوریک گرانسنگ از میان ۵۷۷۴ اثر راه یافته به این مرحله ۵۸ اثر و ۲۲ نشریه ( از ۱۹ استان و ۳۱ واحد)را با اکثریت آراء خود به عنوان آثار برتر انتخاب و معرفی کردند.
- در عین حال با همه توفیقات و پیشرفتهای محسوس بهویژه افزایش ۳۶ درصدی میزان دریافت آثار نسبت به جشنوارههای چهارم و پنجم، هیات داوران بر این اعتقاد است که آثار ارسالی به جشنواره به لحاظ کمی و کیفی معرف تمامی ظرفیتهای رسانهای دانشگاه آزاد اسلامی نبودهاند و با توجه به برگزاری ۵ جشنواره و همچنین آرایش جدید رسانهای مناسب و منطبق با شاخصهای مورد نظر داوران محترم جشنواره نبوده و نتوانستند رتبههای اول تا سوم را کسب کنند.
- معتقدیم نگاه آسیب شناسانه و منتقدانه میتواند به تکامل و بالندگی جهاد تبیین کمک کند. بنابراین نمیتوانیم تاسف عمیق خود را به سبب توجه ناکافی به حرفهای گرایی و غفلت دانشجویان از سوژهها و اقدامات مثبت و درخور تحسین در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور ابراز و اعلام نکنیم.
- اعتقاد دارم در روزگاری که فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در پرتو فناوریهای نوین دیجیتال با نوعی افسونگری پسامدرن، ذائقه مصرف رسانهای جوانان به ویژه دانشجویان را در خود جلب و عرصه را بر مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی تنگ کردهاند، نشریات دانشجویی میتوانند با آموزش،خلاقیت و ابتکار و درک آرایش جدید رسانهای و پدیده ارتباط جمعی شخصی در عین بهرهمندی از ظرفیت دانشجویی در بسترهای چاپی و الکترونیکی، از پلتفرمهای مختلف برای انتشار تولیدات خود و تعامل با مخاطبانشان بیش از پیش استفاده کنند.
- هیات داوران، دانشگاهها و مراکز پژوهشی خالقان آثار و همکاران رسانهای را به تغییر در رویکرد و راهبرد و تاکتیکهای تولید و انتشار اخبار رسمی و سوژههای مناسبتی، تولید آثار فاخر و حرفهای رسانهای، اهتمام بیشتر به ساختارهای کوتاه و نوین خبرنویسی، توجه افزونتر به ابعاد اخلاقی، علمی، اجتماعی و معرفتی، توجه بیشتر به سوژه و پرداخت اختصاصی، تناسب با مخاطب و گفتمان امامین انقلاب و گفتمان و رئیس محترم دانشگاه، توجه به خلاقیت و کنار زدن قالبهای محدود کننده فرا میخواند.
- هیات داوران همچنین از همه روسای واحدها و دانشکدهها و معاونان محترم پژوهشی درخواست میکند با هدف افزایش کمی و کیفی نشریات دانشجویی و همچنین دیده شدن کارهای ارزشمند تحقیقاتی دانشجویان بهویژه در بخش رسالهها و پایاننامهها، بیش از پیش با محققان و دانشجویان تعامل داشته باشند.
- تا بسته شدن پرونده ششم جشنواره قلم دقایقی باقی نمانده است؛ اما دروازههای فراخ رشد و بالندگی و توسعه و جهان تبیین همچنان گشوده است، اختتامیه این جشنواره به منزله پایان آن نیست، بلکه حکایت بیپایان و روزانه و تلاش خستگی ناپذیر دانشجویان جوان و عاشق ایران اسلامی و طلوعی امیدبخش برای فردای رسانههای دانشجویی است. از اینرو از همه درخواست میکنیم برنامهریزی بهتر در این خصوص را در همه سطوح، واحدها و موضوعات و قالبهای رسانهای از همین امروز در دستور کار قرار دهند و بنا بر «مسئولیت » خویش، در هر موقعیت و شرایطی، برای فهم و تبیین واقعیتهای دانشگاه و مشارکت در حل مشکلات، استفاده حداکثری کنند. دکتر اکبر نصرالهی
رییس کمیته داوران ششمین جشنواره سراسری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هشتم اسفند ۱۴۰۱
نظر شما