به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کنکور دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد. در این آزمون، با حضور ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ داوطلب در ۲۴۷ کدرشته و در ۷ گروه آزمایشی شرکت کرده بودند.
کنکور و آزمون| دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری منتشر شد
کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری«Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۲ یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ و دفترچه انتخاب رشتههای تحصیلی آزمون ورودی دوره دکتری«Ph.D» (نیمهمتمرکز) سال ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ در سایت سازمان سنجش منتشر شد.
داوطلبان با استفاده از شماره داوطلبی یا شماره پرونده و همچنین شماره شناسنامه و سال تولد به کارنامه نتایج اولیه آزمون خود دسترسی خواهند داشت.
آن دسته از افرادی که براساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی شدهاند، باید از امروز سهشنبه ۲۹ فروردین میتوانند نسبت به ثبت کدرشتهمحلهای انتخابی خود (حداکثر ۵۰ کدرشته محل درصورت وجود) با توجه به رشته امتحانی که در آن آزمون دادهاند، در سایت سازمان سنجش اقدام کنند.
مهلت انتخاب رشته شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ به پایان میرسد. ایسکانیوز در ادامه شیوه پذیرش داوطلبان دکتری در سال ۱۴۰۲ را بررسی کرده است.
شیوه پذیرش داوطلبان کنکور دکتری ۱۴۰۲ در دانشگاهها
براساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکزآموزش عالی کشور» مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی« سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته، بر حسب هر یک از شیوههای «آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر انجام میشود:
شیوه آموزشی ـ پژوهشی
شیوه آموزشی ـ پژوهشی، روشی است که محتوای برنامه آن مشتمل بر واحدهای درسی و پایاننامه است. این شیوه تا سال ۱۳۸۹ تنها شیوه آموزشی در ایران بوده و پذیرش دانشجو در همه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور فقط به این روش صورت میگرفت.
شیوه پژوهش محور
مقطع دکتری تخصصی است که با محوریت پژوهش و مشتمل بر دریافت واحدهای آموزشی محدود و ارائه رساله برگزار میشود. برگزاری مقطع دکتری پژوهش محور مشروط به داشتن طرح پژوهشی تقاضا محور (طرح پژوهشی دارای کارفرمای مشخص که برابر قرارداد، اجرای آن به مؤسسه واگذار و اعتبارات کامل آن به همراه هزینههای نظارت بر آن توسط کارفرما تأمین و نتیجه کار نیز تحویل گرفته میشود) با کارفرمای مشخص (شخصیت حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی است که طی یک قرارداد، انجام طرح پژوهشی را به دانشگاه/مؤسسه واگذار کرده و تأمین همه هزینههای انجام و نظارت بر اجرای موضوع قرارداد است) را تقبل میکند.
شیوه استاد محور
اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مرتبه استاد و دانشیار که حداقل دارای یکی از عناوین استاد نمونه کشوری، سرآمد آموزشی کشوری، دانشمندان یک درصد و دو درصد جهانی یا یک درصد اعلام شده توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) برگزیده جشنوارههای ملی و بینالمللی از قبیل فارابی، خوارزمی، رازی و نظایر آن باشند، میتوانند حداکثر به میزان ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش اعلام شده به صورت مازاد بر ظرفیت، نسبت به پذیرش دانشجو به شیوه استاد محور اقدام کنند.
داوطلبان در صورت کسب حدنصاب تعیین شده و معرفی برای انجام مرحله دوم آزمون، در هنگام انجام مصاحبه تخصصی در صورت اعلام پذیرش به شیوه استاد محور توسط دانشگاه میتوانند نسبت به انتخاب استاد راهنما اقدام کنند. پذیرش به شیوه استاد محور پس از طی مراحل و فرایندهای مربوطه و براساس اولویت انتخابی داوطلبان، توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام خواهد شد.
منظور از کدرشته محلهای پژوهش محور رشته محلهایی از موسسات است که دارای طرح پژوهشی تقاضا محور است و در زمان انتخاب رشته عناوین آنها در این دفترچه درج شده است. منظور از طرحواره، طرح اولیه رساله داوطلبان رشته محلهای پژوهش محور است که در راستای طرح پژوهشی تقاضامحور که از طرف مؤسسه اعلام شده است توسط داوطلب تهیه و تدوین و در زمان انجام مصاحبه و بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری بصورت مکتوب ارائه میشود.
عنوان یا عناوین طرح پژوهشی مربوط به هر یک از کدرشته محلهای پژوهش محور به منظور تهیه طرحواره توسط داوطلبان از طریق سایت مؤسسات پذیرنده اعلام خواهد شد. طول مدت دوره در هر دو شیوه حداکثر ۵ سال است. در موارد استثنایی افزایش طول مدت دوره با تشخیص شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مجاز است و همچنین انتقال، تغییر رشته و مهمان در هر دو شیوه ممنوع است.
انتهای پیام/
نظر شما