به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشکده های تعلیم و تربیت در واحدهای دانشگاهی راه اندازی می شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای سند تحول و تعالی و ارتقای کارکرد زنجیره ای نظام آموزش تخصصی دانشگاه در حوزه تعلیم و تربیت به همراه توسعه کمی و کیفی مدارس سما در نظر دارد که دانشکده های تعلیم و تربیت را در سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ راه اندازی کند.
وی افزود: براین اساس دانشکده های تعلیم و تربیت در استان های تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، زنجان، یزد راه اندازی خواهد شد.
همایون تأکید کرد: نظر به اهمیت مدرسه به عنوان یکی از مهمترین محیط های تربیتی که نقش ویژه در آموزش رسمی و عمومی کودکان و نوجوانان دارد، حوزه نوآوری تربیتی به چالشها و نوآوری های مورد نظر در مدارس و آموزش عمومی می پردازد.
وی اظهار کرد: مأموریت این حوزه در زمینههای پژوهشی شناسایی و حل چالش های تربیتی پیش روی مدارس است و همچنین موظف است نتایج و یافته ها را از طریق دوره های مهارت آموزی توسعه حرفه ای و طراحی یا اصلاح رشته های جدید آموزش عالی در برنامه خود بگنجاند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه خدمات نیز مدارس سما، مدارس غیردولتی و دولتی و دانش آموزان می توانند از این خدمات بهره مند شود، کاربینی، کارآموزی، کارورزی و ارائه خدمت در این حوزه از طریق عرصه مدارس صورت میگیرد، این عرصه هم در مدارس سما و هم از طریق ارائه مشاوره و الگوهای آموزشی به دیگر مدارس صورت می گیرد.
همایون تصریح کرد: براساس نظام نامه قلمرو فعالیت دانشکدهها شامل ۶ حوزه تربیتی جامعه و حکمرانی، تربیتی والدگری و فرزندپروری، نوآوری های تربیتی در آموزش عمومی و مدارس، تعالی سرمایه انسانی و دانشگاه، صنایع خلاق و فناوری های آموزشی و خدمات تربیتی و روان شناختی است.
وی اضافه کرد: در گام اول راه اندازی حوزه های نوآوری تربیتی در آموزش عمومی و مدارس و تعالی سرمایه انسانی و دانشگاه مورد تاکید است. در صورتی که استانی متقاضی راهاندازی بخش های دیگر دانشکده باشد باید به صورت جداگانه طرح توجیهی و مراحل اجرایی را برای بررسی در کارگروه تخصصی تعلیم و تربیت ارسال کند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی درباره برنامه آموزشی دانشکده ها گفت: برنامه جامع آموزش آموزشی دانشکده ها شامل سه سطح آموزش رسمی بلند مدت، آموزش کوتاه مدت شایستگی محور که منجر به اخذ گواهینامه خواهد شد و توسعه صلاحیت های حرفه ای است.
همایون خاطرنشان کرد: در برنامه آموزشی رسمی بلندمدت برای راه اندازی دانشکده در سال تحصیلی آینده متناسب با رشته های قابل انتقال به دانشکده برنامه ریزی و اجرا می شود، داستان های منتخب موظف هستند طی دو هفته پس از ابلاغ دستورالعمل فهرست کامل گروه های موجود رشته های دایر و تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در حوزه علوم تربیتی مشاوره روانشناسی و سایر رشته ها را برای انتقال به دانشکده به شورای تخصصی گسترش آموزش های تعلیم و تربیت و مدیریت آموزشگاهی نظام نامه ارسال کنند، این کارگروه موظف است طی یک ماه پس از دریافت مدارک در مورد رشته های قابل انتقال به دانشکده تصمیمگیری کند.
وی تأکید کرد: دوره های کوتاه مدت و شایستگی محور در عناوین نقش تربیتی خانواده چالش های تربیتی کودکان روانشناسی هوش و تفکر اقتصاد مدرسه و مدیریت آموزشگاهی و غیره برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما