به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، جزئیات سهمیههای آزمون ارشد گروه علوم پزشکی در سال 1402 اعلام شد.
راهاندازی ۱۱ رشته جدید در دانشگاههای علوم پزشکی بررسی شد
لازم به ذکر است بر اساس مصوبه پانزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی به تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۹۹، ظرفیت هر یک از سهمیهها در هر کدرشته محل، در صورتی اختصاص مییابد که امکان گرد کردن ریاضی حاصل ضرب سهم در ظرفیت وجود داشته باشد و مقدار اعشاری حاصل بزرگتر از ۰.۵( نیم) باشد. به عبارت دیگر اگر مقدار اعشار کمتر یا مساوی نیم باشد به عدد صحیح کوچکتر گرد خواهد شد.
سهمیه آزاد شامل حال داوطلبان فاقد سهمیه رزمندگان و ایثارگران است.
سهمیه رزمندگان و ایثارگران به وسیله پذیرش استعداد درخشان (اضافه بر ظرفیت پذیرش کل) صورت میگیرد که به شرح زیر است:
الف- با آزمون ورودی که شامل کسب حدنصاب ۹۰ درصدنمره آخرین فرد گزینش آزاد و ۱۰ درصدظرفیت پذیرش کل به صورت اضافه بر ظرفیت کلی است.
ب- بدون آزمون ورودی که براساس امتیاز اکتسابی طبق آئین نامه مربوطه بر ۱۰ درصدظرفیت پذیرش کل به صورت اضافه بر ظرفیت کلی است.
جزئیات سهمیه رزمندگان و ایثارگران
گزینش داوطلبان برای این سهمیه، براساس ضوابط مجلس شورای اسلامی، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه آن و ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صورت میگیرد. سنجش و پذیرش در این سهمیه به شرط کسب حدنصاب علمی بوده و در هر مرحله از آزمون اعمال میشود.
کلیه مفاد مندرج در بند ۵-ب- شرایط اختصاصی دفترچه راهنمای ثبتنام، صفحات ۶ الی ۱۰ و اطلاعیههای بعدی مندرج در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی در مورد این سهمیه جاری است.
در کارنامه این سهمیه مطابق نوع سهمیه انتخابی داوطلب، مندرج در فرم ثبت نام است. همانگونه که قبلا اعلام شده سهمیه رزمندگان و ایثارگران، شامل زیر مجموعههای زیر است: الف- رزمندگان با کسب حداقل ۸۰ درصدنمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد هر رشته محل (رزمندگان جبهه مقاومت، رزمندگان بسیجی، جهادگران جهاد کشاورزی، رزمندگان ستاد کل نیروهای مسلح که دارای حضور داوطلبانه در جبهه هستند.)
ب- ایثارگران: براساس قانون جامعه خدمت رسانی به ایثارگران و ماده۹۰ برنامه پنجساله ششم توسعه، جامعه هدف بنیاد شهید وامور ایثارگران، همسر و فرزندان رزمندگانی که حداقل دارای ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه هستند( با کسب حداقل ۷۰درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد هر رشته محل توسط ایثارگران)
۲۵ درصد از ظرفیت پذیرش کل به دو گروه زیر اختصاص دارد:
الف- فقط خود فرد رزمنده که دارای حضور داوطلبانه در جبهه است.
ب- ایثارگران شامل : آزاده- جانباز- فرزند و همسر :شاهد، مفقود الاثر، آزاده- فرزند و همسر جانباز بالاتر از ۲۵درصد
۵ درصداز ظرفیت پذیرش کل به دو گروه زیر اختصاص دارد:
الف- جانباز کمتر از ۲۵ - درصد فرزند و همسر جانباز کمتر از ۲۵درصد
ب- همسر و فرزندان رزمندگانی که دارای حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه هستند.
نکات مهم
یکی از شرایط سنجش (مجاز به انتخاب رشته محل شدن و همچنین پذیرش نهایی) در سهمیه رزمندگان و ایثارگران کسب حدنصاب لازم بر اساس گزینش آزاد در هر رشته و در هنگام پذیرش نهایی رشته محل است. البته ممکن است فردی حائز رتبه ۱یک در سهمیه رزمندگان و ایثارگران باشد ولی بدلیل عدم کسب حد نصاب الزم پذیرفته نشود.
حد نصاب سهمیه رزمندگان و ایثارگران در هر مرحله از آزمون اعمال میشود.
در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدتکمیل نشود و ۵ درصدسهمیه اختصاصی برای جانبازان کمتر از ۲۵ درصدو همسر و فرزندان جانبازان کمتر از ۲۵ درصدو همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد، ظرفیت خالی باقی مانده ۲۵ درصد مازاد بر ۵ درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصدو همسر و فرزندان زیر ۲۵ درصدفرزندان و همسران رزمنده و جهادگر وزارت جهاد کشاورزی با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را دارند، اختصاص خواهد یافت.
اگر بازهم این ظرفیت تکمیل نشود ظرفیت خالی باقیمانده به سهمیه آزاد اختصاص مییابد (در کلیه مراحل کسب حد نصاب الزامی است) به عبارتی در صورت عدم کسب نمره حدنصاب توسط رزمندگان و ایثارگران و عدم تکمیل ظرفیت توسط رزمندگان و ایثارگران، طبق قانون، ظرفیت تخصیصی این سهمیه، به سهمیه آزاد اختصاص مییابد.
بر اساس مصوبه دهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی به تاریخ ۱۸ اسفند ۹۷، ظرفیت سهمیه ۵ درصد و ۲۵ درصدرزمندگان و ایثارگران در هر کدرشته محل، در صورتی اختصاص مییابد که امکان گرد کردن ریاضی حاصل ضرب سهم در ظرفیت وجود داشته باشد و مقدار اعشاری حاصل بزرگتر از ۰.۵( نیم) باشد. به عبارت دیگر اگر مقدار اعشار کمتریا مساوی نیم باشد به عدد صحیح کوچکتر گرد خواهد شد.
اگر تعداد افراد حائز نمره حدنصاب سهمیه رزمندگان و ایثارگران بیش از تعداد ظرفیت پذیرش اختصاصی براساس ضریب مربوطه باشد، به تعداد ظرفیت و به ترتیب اولویت نمره، به اندازه ظرفیت موجود پذیرش صورت میپذیرد و هیچ گونه ظرفیت اضافی پذیرش نخواهد شد.
چنانچه داوطلب سهمیه رزمندگان و ایثارگران پس از تکمیل ظرفیت پذیرش، حدنصاب لازم را کسب کند، واجد اولویت پذیرش نخواهد بود.
طبق تبصره ۱ ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، نمره رزمندگی بهعنوان نمره یک درس با ضریب ۱ و به نسبت مدت حضور در جبهه فرد محاسبه و اعمال میشود.
اگر هریک از شرکت کنندگان سهمیه رزمندگان و ایثارگران موفق به کسب نمره قبولی در سهمیه آزاد شود، سهمیه آزاد محسوب خواهد شد.
سنجش داوطلبان سهمیه رزمندگان و ایثارگران در سهمیه آزاد، بدون درنظر گرفتن نمره رزمندگی صورت میگیرد. براساس تبصره ۲ ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مصوب ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۸ هیات وزیران و قانون اصلاح قانون مذکور مصوب ۱۱ آذر ۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی داوطلبانی که از سال ۱۳۶۸ به بعد یک نوبت با سهمیه رزمندگان و ایثارگران در آزمونهای کارشناسی ارشد پذیرفته شدهاند، حق استفاده مجدد از سهمیه رزمندگان و ایثارگران را در این مقطع نخواهند داشت.
آن دسته از داوطلبانی که بعد از سال ۱۳۶۸ با استفاده از سهمیه رزمندگان یک بار در دوره کاردانی و یک بار در دوره کارشناسی ناپیوسته پذیرفته شده اند، در صورتی که دارای حداقل ۱۸ ماه حضور داوطلبانه در جبهههای نبرد حق علیه باطل باشند میتوانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت کنند.
بر اساس مصوبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ جلسه هیئت وزیران در رابطه با آیین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران:
الف- طبق ماده ۳ آیین نامه مذکور، مشمولین صرفا یکبار در هر مقطع میتوانند در دوره روزانه (رایگان) دانشگاههای دولتی از سهمیه رزمندگان و ایثارگران استفاده کنند. چنانچه پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهند و یا ثبت نام نکنند، مجدداً حق استفاده از سهمیه در آن مقطع تحصیلی را ندارند. بر این اساس داوطلبی که یکبار در دوره روزانه با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران پذیرفته شده، به شرط انصراف مجاز به استفاده از این سهمیه در دورهی غیر روزانه (شهریهپرداز) است.
مطابق ماده ۴ ، استفاده مجدد مشمولان پذیرفته شده در هر مقطع آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی در دوره های شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس بین الملل، خودگردان، دانشگاه آزاد و سایر دوره های شهریه پرداز، از سهمیه مشمولان این آیین نامه در صورت انصراف علاوه بر ماده (۳) حداکثر تا یکبار دیگر بلامانع است. بهبارتی پذیرفتهشدگان دورههای شهریه پرداز در صورت انصراف، میتوانند یکبار دیگر از این سهمیه برای پذیرش در دورههای روزانه (رایگان) و شهریهپرداز استفاده کنند. این افراد در صورت پذیرش در آزمون سال ۴۰۲ بایستی مدرک عدم ثبت نام یا انصراف خود را از دانشگاه مذکور اخذ کرده و به دانشگاه قبولی آزمون سال ۴۰۲ تحویل دهند.
قبولی داوطلب متقاضی سهمیه رزمندگان در آزمون، به منزله استفاده از این تسهیلات و عدم قبولی، به منزله عدم استفاده از سهمیه است.
داوطلبان واجد شرایط سهمیه رزمندگان و ایثارگران اعم از اینکه در آزمونهای ورودی تحصیلات تکمیلی (دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته داخل و دکتری تخصصی) سنوات گذشته شرکت کرده یا نکرده باشند برای استفاده از این سهمیه باید طبق توضیحات این سهمیه عمل کنند.
انتهای پیام/
نظر شما