تولید پودر سفیده تخم‌مرغ به روش هیدروالکترودینامیک توسط محققان دانشگاه آزاد تبریز

پودر سفیده تخم مرغ به روش هیدروالکترودینامیک توسط محققان گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای اولین بار در جهان تولید شد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پودر سفیده تخم مرغ به روش هیدروالکترودینامیک توسط محققان گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای اولین بار در جهان در قالب پایان نامه هاله ثریای ظفر دانش آموخته دکتری با راهنمایی نارملا آصفی عضو هئیت علمی گروه علوم صنایع غذایی دانشگاه آزاد تبریز و باهمکاری وحید سیاهپوش عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه تبریز، تهیه و در مقیاس آزمایشگاهی تولید شد.

رکورد جذب دانشجو در دانشگاه آزاد تبریز شکسته شد/ احیای رشته‌های فنی و مهندسی با راه‌اندازی پلتفرم تامین

پودر سفیده تخم‌مرغ منبع غنی پروتئین است که در صنایع فرآوری مواد غذایی به ویژه در صنعت شیرینی‌پزی و نانوایی به علت ویژگی‌های عملکردی آن از جمله خاصیت کف کنندگی و ژله‌ای شدن کاربرد زیادی دارد.

با توجه به اینکه استان آذربایجان شرقی قطب صنایع قنادی و شیرینی پزی است و کارخانجات متعددی با سطح تولید بالا در این استان فعالیت دارند؛ تقاضای مصرف پودر سفیده تخم‌مرغ به دلیل موارد بهداشتی، حمل و نقل آسان، ماندگاری بیشتر و ایمنی میکروبیولوژیکی آن در فرمولاسیون محصولات این کارخانجات بسیار بیشتر از سفیده تخم‌مرغ مایع خواهد بود.

مزیت اصلی خشک‌کردن الکتروهیدرودینامیکی غیرحرارتی بودن این فرآیند است که منجر به کیفیت بهتر محصولات خشک شده در مقایسه با خشک‌کن‌های حرارتی متداول در ویژگی‌های کیفی، محتوای تغذیه‌ای و طعم می‌شود.

سیستم‌های خشک‌کن الکتروهیدرودینامیکی با توجه به طراحی ساده‌تر و مصرف انرژی کمتر، پتانسیل بالایی برای کاربردهای خشک کردن انبوه و صنعتی نشان می‌دهند.

نتایج اولیه این پژوهش در یکی از ژورنالهای بسیار معتبر در زمینه صنایع غذایی در دنیا به نام Food Chemistry با ایمپکت ۹/۲۳ با عنوان “Preparation of egg white powder using electrohydrodynamic drying method and its effect on quality characteristics and functional properties” به چاپ رسیده است.

محققان این طرح اعلام کردند پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی به انجام رسیده و تحقیقات برای ارتقای این روش در سطح صنعتی امکان پذیر است.

انتهای پیام/ 

کد خبر: 1192021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =