به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، سال جاری اتفاقات زیادی موجب اعتراض کشاورزان به ویژه گندمکاران شد، گندمکارانی که در ابتدای سال به نرخ اعلام شده گندم از سوی دولت معترض بودند و اعتقاد داشتند نرخ تضمینی ۱۵ هزار تومان برای آنان نه تنها سودی ندارد، بلکه سبب ضرر و زیانشان نیز خواهد شد.
بعد از گذشت چند ماه از نرخ اعلام شده و حتی دستور رئیس جمهور و سایر مسئولان مربوط به این امر به رسیدگی قیمت گندم، نرخ تعیین شده بدون تا به امروز بدون تغییر باقی ماند. موضوعی که سبب پشیمانی تعداد زیادی از گندمکاران از کاشت گندم برای سالهای آتی شد.
بیشتر بخوانید:
خرید تضمینی گندم از مرز ۹ میلیون تن عبور کرد/ وعده نماینده مجلس درباره پرداخت مطالبات گندمکاران
و حالا که قیمت گندم همان ۱۵ هزار تومان بدون نرخ قبلی باقی مانده است، موضوع دیگری که این روزها گندمکاران را معترض کرده، دیرکرد در پرداخت مطالباتشان است و همچنان تعداد زیادی از کشاورزان بعد از گذشت چند ماه از فروش گندم خود در انتظار پرداخت هزینههایشان هستند. آنان معتقدند که تصمیمات اخیر بازار گندم هیچ منفعتی برای آنان باقی نزاشته است و نه تنها کشاورز از کاشت گندم سود نمیکند بلکه به دلیل دیر پرداخت کردن هزینهها متضرر نیز خواهد شد.
نرخ تعیین شده گندم از قیمت تمام شده برای کشاورز خیلی کمتر است
علی رضایی نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، در این باره اظهار کرد: قیمت فعلی گندم هنوز ۱۵ هزارتومان است، اما عملا ۱۱ هزار و ۵۰۰ به دست کشاورز میرسد. این قیمت از قیمت تمام شده برای کشاورز خیلی کمتر است.
وی با اشاره به اینکه گندم کاران از نرخ فعلی گندم گلهمند هستند، افزود: باید قیمت نهایی خرید تضمینی گندم از قیمت کشاورز باید بالاتر باشد نه اینکه کمتر باشد. با این قیمت کشاورز هیچ سودی نمیکند. در حال حاضر نرخ تضمینی خرید گندم در کشور عراق چند برابر ایران است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به نرخ مناسب برای خرید تضمینی گندم، بیان کرد: پیش از این نرخ ۱۷ هزار تومان برای گندم تعیین شدو حتی ۱۹ هزار تومان نیز مطرح شد، اما در حال حاضر هیچکدام از این نرخها عملیاتی نشد و تنها ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان دست کشاورز را میگیرد.
رضایی درباره تاخیر در پرداخت پول کشاورزان گفت: نه تنها میزان مبلغ تعیین شده برای کشاورزان سودی ندارد، بلکه همین میزان تعیین شده را نیز با تاخیر پرداخت میکنند و کشاورز از همین موضوع نیز بسیار متضرر میشود و آنها میگویند پول گندم زمانی به دست ما میرسد که دیگر برای ما فایدهای ندارد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید به گونهای رفتار کند که کشاورز ناراحت و معترض نباشد و اگر برنامهای دارد به صورت شفاف باید به کشاورزان اعلام کند تا کشاورز برای سال آینده برنامه ریزی کند.
وعده وزیر کشاورزی به پرداخت طلب گندمکاران تا اواخر مردادماه
این درحالی است که وزیر جهاد کشاورزی در چند روز گذشته وعده پرداخت طلب کشاورزان تا پایان مرداد ماه را داده است، وی در این باره اظهار کرد: خرید تضمینی گندم از ۹ میلیون و ۱۳۰ هزار تن عبور کرده و حدود ۴۶ درصد طلب کشاورزان پرداخت شده است.
نیکبخت اظهار کرد: طبق دستور رئیس جمهور تا پایان مرداد ماه رقم قابل توجهی از مطالبات گندمکاران تسویه میشود. در سال زراعی آینده با افزایش عملکرد در واحد سطح و جهش تولید در دیمزارها به خودکفایی در تولید گندم دست مییابیم.
باتوجه به اینکه گندم از جمله اقلام اساسی است و کمبود آن میتواند سبب آسیب به زنجیره غذایی کشور شود، بنابراین نیاز است مسئولان توجه ویژهای به این امر و معیشت کشاورزان داشته باشند تا در سالهای آینده شاهد کمبود گندم و واردات آن از سوی سایر کشورها نباشیم.
تا به امروز جلسات متعددی در شورای رقابت درباره قیمت گندم و مطالبات گندمکاران برگزار شده است، اما گویا این جلسات هیچ نتیجه مفیدی برای جامعه کشاورزان نداشته است و کسی پاسخگوی این ضرر و آسیبی نخواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما