مهلا دشتی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به اینکه داوطلبان امسال دچار نوعی استرس هستند، اظهار کرد: برگزاری کنکور در دو مرحله باعث شد تا داوطلبان احساس کنند که مورد آزمایش مسئولان سازمان سنجش قرار گرفتند. علاوه بر این سازمان سنجش با تاخیر در اعلام نتایج کنکور به صورت مرتب ابعث ایجاد استرس بین داوطلبان شد.
بیشتر بخوانید:
انتخاب رشته ۱۴۰۲ | داوطلبان نگران تغییرات کنکور امسال نباشند/ اعلام نتیجه دو مرحله آزمون در یک تراز
وی اضافه کرد: علاوه بر سازمان سنجش، موسسات کنکور نیز با انتشار اخباری درباره زمان اعلام نتایج کنکور، به شایعات دامن میزدنند. تمامی این موضوعات نشان میدهد که سنجش و موسسات کنکور به فکر داوطلبان نیستند.
این مشاور تحصیلی با بیان اینکه ابتدا درصدی به داوطلبان ارائه و سپس از سوی سازمان سنجش رتبه اعلام شد ک بر اساس آن باید انتخاب رشته صورت گیرد، گفت: این موضوع مانند سالهای پیش بوده و جای نگرانی نیست. اما حذف نمره زیر گروهها تغییر عمده کنکور امسال بوده و امکان دارد که برای داوطلبان سردگمی ایجاد کند.
وی ادامه داد: من پیشنهاد میدهم، داوطلبان به دور از حاشیههای موجود، انتخاب رشته را متناسب با علاقه خودشان انجام دهند. همچنین انتخابی آگاهانه و خردمندانهای داشته باشند.
دشتی با تاکید بر اینکه داوطلبان باید بر شناخت رشتهها، علاقه و استعداد خودشان تمرکز کنند، گفت: در چنین حالتی، آنها انتخاب عاقلانهای داشته و باور دارند که با انتخاب مناسب، میتوانند در آینده مسیر شغلی برای خود فراهم کنند. چون دنیا به سمت هوش مصنوعی در حرکت است و از بین رفتن یا محدود شدن برخی مشاغل است. بسیاری از داوطلبان با نگرانی از ما سوال می کنند، اگر رشته ای را انتخاب کنیم و در آینده آن رشته حذف شود، تکلیف ما چه خواهد شد؟ این پیش بین که برای سال ۲۰۲۵ شده که ۷۰ مشاغل از بین خواهد رفت و مشاغل جدید جایگزین آنها خواهد شد.
این مشاور کنکور افزود: بنابراین داوطلبان باید رشتهای را انتخاب کنند که با توجه به علاقهای که دارند، بتوانند بر اساس تغییرات جهان مسیر شغلی جدیدی ایجاد کنند. باید در نظر داشت که همه افراد نباید کارآفرین یا کارمند شوند، بلکه هر کس متناسب با علاقه، آینده شغلی خود را متناسب با شخصیت خود بسازند.
وی تصریح کرد: دانشجویانی که بدون در نظر گرفتن علاقه انتخاب رشته میکنند، بعد از ورود به دانشگاه دچار نوعی افسرگی میشوند. سالانه ۳۰ درصد از دانشجویانی که انتخاب رشته میکنند، ترم اول به فکر تغییر رشته میافتند.
دشتی اضافه کرد: داوطلبان اولیت بندی انتخاب رشته را براساس علاقه، دانشگاه و شهر انجام دهند. به عنوانمثال فرد که در شهر زندگی بزرگی زندگی میکند، نمیتواند به مدت چهار سال در شهر کوچکی زندگی کند. بنابراین نباید شهری با فرهنگ متفاوت و مسیر طولانی را انتخاب کنند.
خانوادهها به جای فرزندان تصمیم نگیرند
این مشاور تحصیلی با اشاره به سوابق تحصیلی امسال بیشتر در کنکور اثر گذار بوده است، گفت: به عقیده بنده، بله تاثیر دارد، البته این اثر گذاری میتواند مثبت باشد. به عنوان مثال دانش آموزی که در دوران متوسطه دوم انتخاب رشته نادرست انجام داده و رشته تجربی را انتخاب کرده، میخواهد در آینده رشته مهندسی را در دانشگاه ادامه دهد. این فرد با کمک سوابق تحصیلی میتواند در دانشگاه ها مهندسی را ادامه دهد.
وی به خانوادهها توصیه کرد که داوطلبان را تحت فشار قراد دهید، گفت: لطفا خانوادهها به جای فرزندان تصمیم گیری نکنند. در کشور ما افراد تمایل دارند که مسئولیت زندگی را بر عهده سایرین قرار دهند. بنابراین وقتی والدین تصهمیم می گیرد، فردا روز مه راه را اشتباه رفتند و خواست تغییر رشته بدهد، به راحتی بگوید که مادر یا پدر شما گفتید.
دشتی در پایان خاطرنشان کرد: والدین اجازه دهند که فرزندان انتخاب کنند، مسئولیت انتخاب شان را برعهده بگیرند. صرفا در کنار آنها باشند.
انتهای پیام/
نظر شما