به گزارش خبرنگار گروه استانهای ایسکانیوز از اصفهان، صبح روز شنبه پانزدهم مهرماه آئین افتتاح «مرکز تحقیقات نهجالبلاغه دانشگاه آزاد اسلامی» با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بیش از صد تن از مدیران و پژوهشگران ملی و استانی برگزار شد.
افتتاح مرکز تحقیقات نهجالبلاغه با هدف اثرگذاری مطالعات علوی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در ابتدای این مراسم گفت: افتتاح مرکز تحقیقات نهجالبلاغه را آغازی خوب برای تعمیق و تثبیت مطالعات پژوهشی و فرهنگی در زمینه ترویج نهجالبلاغه ارزیابی میکنیم. پژوهشهای علوی در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ظرف سالهای اخیر ضمن برگزاری دو کنگره بینالمللی با مشارکت چشمگیر پژوهشگران داخلی و خارجی در دستور کار قرار گرفت و امیدواریم اکنون با افتتاح مرکز تحقیقات نهجالبلاغه بتوانیم تأثیرگذاری مطالعات پژوهشهای علوی را در افق بلندمدت در زیست فردی، روابط اجتماعی، حکمرانی و سایر عرصهها به نحو مطلوبتری شاهد باشیم.
امکان همگرایی علمی بینالمللی در زمینه نهجالبلاغه
پیام نجفی اضافه کرد: با توجه به ارتباطات مطلوب شکل گرفته میان دانشگاه آزاد اسلامی و نهادهای علمی در کشورهای مختلف اسلامی از جمله عراق، لبنان، سوریه و مالزی، امکان فعالیت مشترک و همگرایی در سطح بینالمللی با محوریت مرکز مطالعات نهجالبلاغه -بالأخص در زمینه مقالات و نشریات علمی و پژوهشی- به وجود آمده است.
نجفی اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامههای دستاندرکاران مرکز تحقیقات نهجالبلاغه در سالهای اخیر، انتشار کتب موضوعی و مجموعه مقالات، اجرای کرسیهای اندیشهورزی و همچنین برگزاری پیشنشستهای علمی با حضور استادان برجسته دانشگاههای سراسر کشور در قالب «کنگره بینالمللی نهجالبلاغه» بوده است. امسال در آستانه برگزاری سومین دوره این کنگره بینالمللی نیز درصدد جلب مشارکت مراکز علمی معتبر داخلی و خارجی و بهکارگیری ترکیبی از خبرهترین متخصصان علوم انسانی در کمیته علمی این کنگره هستیم.
تلاش برای جلوهگر شدن نهجالبلاغه در حکمرانی
در ادامه، احمد سالک عضو شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی نهجالبلاغه گفت: تلاش خواهیم داشت در مرکز تحقیقات نهجالبلاغه، این کتاب «مظلوم» را که ضریب نفوذ آن بنابر آمارها میان عامه مردم ۲ درصد و میان نخبگان حداکثر تا ۵ درصد است، به پشتوانه کار علمی و غیرکلیشهای، به خانههای مردم بُرده و در سطوح مدیریتی در نظام اسلامی نیز جلوهگر شود.
قوامیافتگی تلاشهای علمی با تأسیس مرکز تحقیقات نهچالبلاغه
رئیس هیأت مدیره مؤسسه نور نهجالبلاغه یادآور شد: مؤسسه نهجالبلاغه اصفهان به عنوان یکی از همراهان دانشگاه در تأسیس «مرکز تحقیقات نهجالبلاغه»، ظرف سنوات اخیر فعالیتهای گستردهای را در حوزه تحقیق و پژوهش، آموزش و تربیت مربی، تولید محتوای ترویجی و همچنین برگزاری دورههای مختلف کنگره بینالمللی نهجالبلاغه برعهده داشته و امیدواریم با تأسیس مرکز تحقیقات، این تلاشها از منظر تشکیلاتی، قوام بهتری بگیرد و به یک بدنه ساختارمند تبدیل شود.
سالک در پایان گفت: یکی دیگر از برنامههای مورد توجه و پیگیری ما، تأسیس «شهر نهجالبلاغه» با رویکرد نمودبخشی عینی به مدلهای مستخرج از کلام امیرالمؤمنین (ع) است. اگر این طرح مورد استقبال دستگاههای ملی و استانی واقع شود، تأسیس این مجموعه بزرگ نیز جزو حوزههای مورد مطالعه و امکانسنجی مرکز تحقیقات نهجالبلاغه خواهد بود.
گفتنی است «مرکز مطالعات نهجالبلاغه دانشگاه آزاد اسلامی» ضمن افتتاح توسط دکتر طهرانچی، در محل «مسجد و منار علی اصفهان» واقع شده و قدمت آن به اوایل سده ششم هجری در دوره سلجوقیان بازمیگردد. این بنا جزو شاهکارهای معماری ایرانی-اسلامی در اصفهان بهشمار رفته و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و با همکاری مؤسسه نور نهجالبلاغه و دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، با تأسیس مرکز تحقیقات نهجالبلاغه به فضایی کمنظیر برای مشارکت استادان، دانشجویان شرکت کننده در «طرح نشاط» و آحاد نهجالبلاغهپژوهان حوزوی و دانشگاهی تبدیل شده و میزبان برنامههای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی میباشد.
خبرنگار: امید ابراهیمی
انتهای پیام./
نظر شما