به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، عبدالحسین کلانتری در اختتامیه نشست کارشناسان کرسیهای آزاداندیشی دانشگاهها ضمن تسلیت شهادت مردم غزه در مبارزه با رژیم اسرائیل گفت: پیروزیهای اخیر رزمندگان فلسطینی بزرگ و بینظیر است و تحلیلگران داخلی و خارجی در بزرگی و اهمیت این پیروزیها اختلاف ندارند.
بیشتر بخوانید:
تشکلهای دانشجویی برای انتخابات برنامه داشته باشند
وی افزود: در ظاهر غزه در محاصره اسراییل است ولی امروزه ابتکار عمل را جریان مقاومت در دست دارد و اسراییل در محاصره است. شالوده پوشالی رژیم جعلی اسراییل فروریخته و مدیریت امروز آنجا دست آمریکاست.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم پیروزیهای اخیر را در نتیجه دم مسیحایی امام خمینی (ره) و شهید حاج قاسم سلیمانی دانست و گفت: امام انقلاب را محصور به مرزهای ایران ندانست و دنبال سلطه جهانی با نفوذ در قلبها و افکار بود.
کلانتری گفت: مردم مسلمان و سایر کشورها با فلسطین همدردی کردند و دولتها کمترین اثرگذاری را داشتهاند آیا این همنوایی در محکومیت اسراییل در راستای امت واحده که امام مطرح کرده بود نیست.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: آزادی در کنار استقلال از شعارهای اصلی انقلاب بود. آزادی که تفاوت مشخصی با اندیشه لیبرالیستی و سوسیالیستی داشت. آزادی مدنظر انقلاب آن را به آزادی نفس تقلیل نمیداد و دنبال آزادی اندیشه در مسیر شکوفایی هویت انسان بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: تمام آزادیهایی که نظام لیبرالیستی بنا کرده برای سرکوب آزادی اندیشه است. در دل آمریکا آزادی همجنسگرایی است ولی اجازه نقد هولوکاست و اجازه اعتراض به اسراییل نیست.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: انقلاب اسلامی داعیهدار نگاه جدیدی به کرامت انسان شد و سعی کرد در دوگانه آزادی و عدالت و آزادی امنیت مسیر تاریخی خود را پیدا کند.
وی به فرازهایی از بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره آزاداندیشی اشاره کرد که فرمودند: آزاداندیشی در کشور ما مظلوم است و فرمودند تشکلها برای رشد خود دنبال آزاداندیشی باشند. با نگاه به بیانات رهبر معظم انقلاب معلوم میشود ولنگاری و تحجر دو لبه تیغ یک قیچی هستند که آزاداندیشی را در تنگنا قرار میدهد.
کلانتری گفت: آزاد فکری معرفتی و سیاسی در دانشگاهها مورد تاکید رهبر انقلاب است. از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، بدون آزاداندیشی امکان رشد علمی و فرهنگی وجود ندارد و ایشان معتقد هستند که بدون آزاد اندیشی امکان شکل گیری تمدن نوین وجود ندارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: ایجاد محیط آزاداندیشی وظیفه مسئولان است هرچند برای آنان هزینه بر باشد. باید تجربههای موفق بیان نظرات و آزاداندیشی را مستند و به دانشجویان ارائه کنیم تا مرز آزاداندیشی مدنظر ما و هرج و مرج روشن شود.
کلانتری در ادامه گفت: اگر آزاداندیشی در دانشگاهها به خوبی تجربه شود به سایر بخشهای جامعه تسری مییابد و بسیاری از مشکلات جامعه حل میشود.
گفتنی است، به زودی اولین دوره جشنواره کرسیهای آزاداندیشی با محوریت وزارت علوم برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما