۹ ماده موثر برای بهبود گردش خون در بدن کدامند؟

جریان خون سالم، اکسیژن و مواد مغذی حیاتی را به سلول‌ها، بافت‌ها و اندام‌های بدن منتقل می‌کند؛ بنابراین باید با راهکارهایی به بهبود جریان خون کمک کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در مقابل، گردش خون ضعیف علائمی از جمله بی‌حسی و سوزن سوزن شدن اندام، سردی دست و پاها، تورم شکم، مشکلات گوارشی، خستگی، گرفتگی عضلات پا، درد مفاصل، درد قفسه سینه و در نهایت سردرگمی را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

سبزیجات مناسب فصل پاییز کدامند؟

مصرف داروهای بهبود دهنده گردش خون ممکن است به گردش خون ضعیف کمک کند؛ با این حال مصرف برخی از ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز باعث بهبود جریان خون خواهد شد.

بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و سلامت وزارت بهداشت، ۹ مکمل، ویتامین و ماده غذایی موثر بر بهبود گردش خون در بدن شامل موارد زیر است:

ویتامین B۳:

این ویتامین به افزایش عملکرد رگ‌های خونی و کاهش کلسترول بد کمک می‌کند. همچنین باعث کاهش التهاب رگ‌های خونی می‌شود. التهاب در رگ‌های خونی منجر به بروز تصلب شرایین می‌شود. فراموش نکنید که مصرف بیش از حد ویتامین B۳ توصیه نمی‌شود. بزرگسالان به ۳۵ میلی گرم ویتامین B۳ در روز نیاز دارند. ویتامین B۳ در محصولات حیوانی و گیاهی از جمله تخم مرغ، ماهی سالمون ،گوشت مرغ، گوشت گوساله، آووکادو، خرما، گوجه فرنگی، سبزیجات تیره رنگ، غلات کامل وجود دارد.

آهن:

بدن برای ساخت هموگلوبین به آهن نیاز دارد. هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن را به عضلات منتقل می‌کند. بدن همچنین از آهن برای ساخت بافت‌های همبند از جمله آنهایی که در رگ‌های خونی وجود دارند، استفاده می‌کند.

اسیدهای چرب امگا ۳:

آلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA)و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA) اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که باعث افزایش ترشح اکسید نیتریک می‌شوند. اکسید نیتریک رگ‌های خونی را شل کرده و باعث بهبود جریان خون می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه می‌کند که مردم بیش از ۳ گرم در روز از EPA و DHA از طریق مکمل‌ها و منابع غذایی دریافت نکنند.

کپسایسین:

این ترکیب در فلفل وجود دارد و ممکن است جریان خون را از طریق کاهش آسیب‌های رادیکال‌های آزاد و التهاب، افزایش سلامت عروق، کاهش سطح کلسترول، کاهش مواد شیمیایی التهابی در رگ‌های خونی بهبود بخشد. بسیاری از مردم مکمل‌های کپسایسین را مصرف می‌کنند اما این ترکیب در فلفل قرمز نیز یافت می‌شود. مراقب دوز مصرفی کپسایسین باشید چون زیاده‌روی در مصرف آن باعث دل درد، احساس سوزش سر دل، حالت تهوع و نفخ می‌شود.

کوئرستین:

یک فلاونوئید بسیار قوی و موجود در پیاز است و باعث بهبود عملکرد دیواره رگ‌های خونی شده و خطر ابتلا به آترواسکلروز را کاهش می‌دهد.

پودر چغندر قرمز:

حاوی نیترات است. نیترات ترکیبی است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل می‌کند. اکسید نیتریک به استراحت رگ‌های خونی کمک کرده و میزان خون را نیز در آنها افزایش می‌دهد.

دارچین:

مصرف این ادویه باعث تولید اکسید نیتریک و کاهش التهاب رگ‌های خونی می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف دارچین می‌تواند به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک کند.

سیر:

حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مواد ضد التهابی قدرتمندی به نام آلیسین است که ممکن است به بهبود جریان خون کمک کند. کسانی که طعم سیر را دوست ندارند می‌توانند مکمل‌های آن را خریداری کنند.

کورکومین:

نوعی آنتی اکسیدان است که در ادویه زردچوبه وجود دارد. مصرف کورکومین باعث بهبود عملکرد رگ‌های خونی می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1207912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =